Uite că se construieşte! Noua Primărie, scoasă la licitaţie (SCHIŢE)

Uite că se construieşte! Noua Primărie, scoasă la licitaţie (SCHIŢE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După mai bine de jumătate de an de la aprobarea investiţiei în Consiliul Local, construirea noului sediu al Primăriei a fost scoasă la licitaţie * Clădirea va avea o sală multimedia de 150 de locuri, o cafeterie, dar şi o parcare de 90 de locuri * Lucrările vor dura 18 luni de la atribuirea contractului


Primăria a scos la licitaţie, în sfârşit, lucrările de realizare a noului sediu al instituţiei, care va fi amenajat pe spaţiul în care acum se află scheletul Sălii Aplaudacilor, pe Domnească nr. 54, în coasta Prefecturii Galaţi. Investiţia municipalităţii pentru transformarea scheletului într-o clădire în toată regula, care include amenajarea amplasamentului, demolări, amenajare spaţii verzi, reţele exterioare, dar şi amenajarea drumurilor şi parcărilor este estimată la nu mai puţin de 28 de milioane de lei. Licitaţia vine după ce, în octombrie anul trecut, la propunerea primarului Marius Stan, Consiliul Local a votat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul “Modernizare imobil strada Domnească nr. 54".

Cum va arăta noul sediuLucrările vor demara cu demolarea structurilor existente, iar imobilul ce va fi ridicat în loc va avea un regim de înălţime S+P+2-3E în zona dinspre strada Domnească, iar în zona dinspre strada Cuza Voda clădirea va avea un regim de înălţime de 2S+P+2E. Noua clădire va avea o sală polivalentă cu o capacitate de 150 de locuri în care să poată avea loc atât întruniri, cât şi alte manifestări şi va fi realizată pe două niveluri, respectiv etajele 1 şi 2. De asemenea, vor fi 90 de locuri de parcare, organizate pe cinci seminiveluri.
Accesul principal în viitoarea Primărie va fi făcut din strada Domnească. În holul principal de la parter, gălăţenii vor putea găsi Biroul Unic, Registratura şi Casieria, apoi Biroul de audienţe, Biroul de urbanism şi Biroul pentru relaţii cu colaboratorii.
Potrivit caietului de sarcini, zona de la strada Domneasca - zona de vest va fi organizată în jurul unui atrium, care se va desfăşura de la nivelul parterului până la ultimul nivel - etajul 3 şi care va asigura legătura spaţială şi vizuală între toate aceste niveluri. Întregul hol de intrare, ca şi circulaţia din jurul atriumului, pe cele trei niveluri, va primi lumina prin intermediul unui luminator. O scară circulară destinată în principal publicului va asigura legătura între holul principal de la parter şi nivelurile subsolului şi etajului 1. La nivelul subsolului, dinspre Domnească, va exista o cafeterie cu oficiu, destinată atât publicului, cât şi pentru servirea mesei de către funcţionari.
De asemenea, vor mai fii spaţii pentru birouri IT, pentru arhivă, vestiare, grupuri sanitare, iar şoferii vor avea o cameră a lor. În principiu, noul sediu al Primăriei va avea parte de tot ce e mai bun în materie de construcţii, inclusiv în materie de hidroizolaţie şi termoizolaţie, iar, potrivit caietului de sarcini, pardoselile interioare vor avea o rezistenţă mecanică şi chimică ridicate. Din toată povestea nu vor lipsi nici placajele orizontale şi verticale cu granit. Lucrările vor dura 18 luni de la atribuirea contractului. După ce noul sediu va fi gata, interacţiunea Primăriei cu gălăţenii va fi făcută prin intermediul sistemului de ticketing, prin Ghişeul Unic.

Istoric

Reamintim că municipalitatea a preluat, la finele anului 2012, din domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţului, scheletul din strada Domnească nr. 54, pentru a-l transforma în noul sediu al Primăriei, după ce Pierre Macri a revendicat şi dobândit clădirea în care îşi desfăşoară activitatea în acest moment Primăria. Proprietarul clădirii primeşte lunar 16.000 de euro drept chirie pentru imobil.

 

Citeşte şi: Iată cum va arăta Noua Primărie Galaţi/ Administraţia locală, chiriaşă încă un an

Citit 5708 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 18:51

18 comentarii

 • postat de Nu vreți mai bine nouă Primărie pe pontonul de la Elice cu garaj în groapa de pe faleză???
  Vineri, 11 Iulie 2014 22:16
  92.86.45.***
  ,,Aproape de cetățean'' zicală de la Primărie bolboroseală, așa că ne tragem o primărie futuristă, pod, tunel, aeroport....ce mai, nebunului îi mai trebuie tichie de mărgăritar și țiganului mașină Mercedes, BMW, Ferrari, Maserati cu toate că nu știe să scrie și să citească, dar conduce pe drumurile publice.
  7
  6
  Raportează
 • postat de xsulescu
  Vineri, 11 Iulie 2014 21:27
  79.116.104.***
  E bine sa se faca o primarie noua, e mai buna investitia ca un proiect de fezabilitate.
  Dar daca 6.5mil E , costa o cladire ca asta 5 nivele, iar in cele 2 subterane incap 90 masini.
  Oare cat costa o parcare cu 5 nivele, care ar putea gazdui vreo 400masini. Pentru ca o parcare nu are nevoie de prea multa slefuire. Si daca ne gandim , finisajele sunt mai scumpe ca structura. Daca e sa comparam cu o casa , finisajele dubleaza pretul constructiei.

  Vrem si noi 2 parcari etajate, ar trebui sa coste cat primaria dar ar aduce niste locuri de parcare occidentale.
  Si cine stie poate deschide drumul unei organizari constructive, pe verticala.
  5
  2
  Raportează
 • postat de PC
  Vineri, 11 Iulie 2014 20:07
  89.136.2.***
  In sfârșit o investitie necesara orasului ! Se pare va fi o cladire gândită moderna și eficienta. Mai ramane sa se faca si la un pret corect.
  4
  8
  Raportează
 • postat de BASIL
  Vineri, 11 Iulie 2014 19:23
  76.121.151.***
  @ Claudiu :De acord.
  2
  5
  Raportează
 • postat de nerabdatorul
  Vineri, 11 Iulie 2014 18:33
  5.13.174.***
  2ani de licitatie si alt proiect de fesbilitate adica alti bani ,alte comisioana! si tot asa ca la galati! rahar!
  3
  9
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN scarbit...
  Vineri, 11 Iulie 2014 18:01
  79.116.107.***
  STITI CE ATI MERITA VOI MISTOCARII DE DOI BANI DE TIPUL...IP: 109.99.193.34.....IP: 92.86.68.64 SAU IP: 89.137.221.6 ....????SA AVETI NEVOIE DE CEVA DIN PRIMARIE SI ACEASTA SA FIE LA UN WC PUBLIC ....!!!CRED CA ASTA VA DORITI ...!!!!O PRIMARIE DE CACA...!!!!POFTA BUNA!!!!!
  5
  7
  Raportează
 • postat de Răspuns pentru cel de sub mine, pentru Ion Coreschi în două exemplare.
  Vineri, 11 Iulie 2014 16:05
  109.99.193.***
  Ba am observat de nevoie după trei zile de frecare a șase ore înscriere-prezentare la evidență populație....de ce? Păi unde să-ți faci necesitățile fiziologice? În clădirea dărăpănată dacă plouă sau în natură lângă Policlinica cu Plată unde trebuia să fie sala de box abandonată, pe Soare și ECO. Deci au o utilizare la ''necesitate''.
  3
  7
  Raportează
 • postat de ion coreschi
  Vineri, 11 Iulie 2014 15:46
  109.166.132.***
  Va rugam atentie pentru VIATA LIBERA
  Chiar nu vede nimeni dezastrul cladirii de pe DOMNEASCA linga POLITIE
  Este lasata intentionat sa fie devastata dupa care urmeaza demolarea si constructia unui monstru de
  beton si sticla care se incadreaza in zona ca nuca in perete Chiar nu sesizeaza autoritatile in drept
  pentrub acea cladire care daca ar fi reparata ar fi f frumoasa si ar da in continuare farmecul strazii DOMNEASCA
  Multumim redactiei pentru intelegere
  1
  10
  Raportează
 • postat de ion coreschi
  Vineri, 11 Iulie 2014 15:45
  109.166.132.***
  Va rugam atentie pentru VIATA LIBERA
  Chiar nu vede nimeni dezastrul cladirii de pe DOMNEASCA linga POLITIE
  Este lasata intentionat sa fie devastata dupa care urmeaza demolarea si constructia unui monstru de
  beton si sticla care se incadreaza in zona ca nuca in perete Chiar nu sesizeaza autoritatile in drept
  pentrub acea cladire care daca ar fi reparata ar fi f frumoasa si ar da in continuare farmecul strazii DOMNEASCA
  Multumim redactiei pentru intelegere
  1
  11
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN
  Vineri, 11 Iulie 2014 15:11
  79.116.107.***
  BRAVO CLAUDIU..!!!!.......UN COMENTARIU DECENT SI DE BUN SIMT..!!!.....
  9
  5
  Raportează
 • postat de dr. Emil Popa
  Vineri, 11 Iulie 2014 12:41
  86.127.208.***
  Strigator la cer!
  O cladire "made in Galaţi" tip "Alba-Neagra" din "betoane si termopane ca s-avem comisioane", amplasata langa o capodopera a arhitecturii românesti semnata de Mincu: Palatul Administrativ şi lânga Casa Serfiotti, Nimic mai nepotrivit intre doua cladiri specifice stilului galatean, decat aceasta plomba din sticla colorata specifica arhitecturii galatene postrevolutionare care a mai produs si alte capodopere asemanatoare: Agatur, Dragos Rosu, sediul ING, Dental, Vox Center, buildingurile de pe Brailei etc.
  Că n-am avut arhitecti inainte de revolutie cand blocurile noastre erau (si au rămas) cele mai urâte din tara, stie toata lumea, dar ca nici acum nu avem este grav. In acest domeniu nu se aplica axioma cu "acceleratul de Bucureşti".
  8
  12
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Vineri, 11 Iulie 2014 12:08
  82.137.13.***
  Hmm, suntem campioni mondiali la comentat.
  Mai mergeti si voi prin primarie si vedeti ca sunt multi oameni tineri angajati. Iar surpriza placuta e ca sunt competenti, cu initiativa, un aer proaspat de care primaria avea nevoie. E nevoie in continuare de oameni tineri si foarte tineri cu creierul aerisit si nu imbacsit de apucaturi care mai de care mai puturoase moral.
  Trebuie scapat de cei care vin la serviciu doar ca sa aiba de unde sa plece de acasa si sa incurce cetatenii municipiului cu abordarea, starea lor de spirit, lehamitea si lipsa lor de competenta.
  Sa dam totusi crezare lui Stan. E primul primar care chiar a facut ceva in orasul asta. Doar pentru ce s-a schimbat in bine pana in prezent si tot il prefer lui Niciolaie sau lui "nenea aprobare pe portbagajul masinii, pentru garaj", tatuca tatucilor... stiti voi cine.
  A mai aparut un parc frumos, s-a mai asfaltat o strada, s-au mai imbunatatit conditiile de transport si s-au luat masuri pentru minimizarea mersului cu bani dati la sofer, s-au demolat maghernite si garaje... Lucrurile se misca. Nu asa cum ne-ar placea noua dar se misca si chiar e bine ca se misca in ciuda faptului ca economic, Galatiul, ar putea fi usor catalogat drept zona defavorizata.

  Iar pentru cei care stiu doar sa critice, o sa-i rog un lucru.
  Inainte sa criticati, intrebati-va retoric, VOI, VOI, ce-ati facut vreodata pentru orasul asta?!?

  Sa dea D-zeu sa avem primarie demna de acest oras. Fie si ca se va intampla peste 2 ani, bine ca o sa fie.
  19
  19
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 11 Iulie 2014 11:24
  5.13.235.***
  Doua fraze din care fiecare intelege ce doreste:
  "Investiţia municipalităţii pentru transformarea scheletului într-o clădire în toată regula....." si
  "Lucrările vor demara cu demolarea structurilor existente, iar imobilul ce va fi ridicat în loc ..."
  Cineva are grave probleme cu limba romana.
  3
  13
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 11 Iulie 2014 08:27
  5.13.209.***
  Alti bani alta distractie :"Lucrările vor demara cu demolarea structurilor existente, iar imobilul ce va fi ridicat în loc......."Suntem /sunt oare sanatosi la cap , parca era vorba de adaptarea structurii existente ,cu mici modificari . Nu poate fi pus nici un individ sa plateasca banii cheltuiti aiurea ,Carol Dina a murit( ca defunctul a inceput ,pe sest ,sala aplaudacilor ) au ramas insa vajnicii urmasi ai lui care-si bat joc de oras deaproape 25 de ani Dupa cum va arata cladirea si fatada acesteia se potriveste ca nuca in perete cu splendida cladire a prefecturii aflata in vecinatate si in general cu zona respectiva de pe strada domneasca .Cu numai 90 de locuri de parcare nu se rezolva nici problema parcarii masinilor birocaratilor din Primarie ,cu cetatenii cum ramane ?Ce ar fi fost sa se faca un referedum cu privire la dorinta contribuabililor vizavi de sediul Primariei , poate vor inapoi sedil furat de comunisti si dat defunctei regionale CFR . Cum s-a putut retroceda caladirea in care era Muzeul de arta moderna se putea retroceda si bunul cetatenilor acestui oras , dezinteres total al administratiei postdecembriste . Pana la terminarea noii cladiri ,indiferent unde si cand se va construi ,sugerez ca birocratii sa fie mutati in cladirile (putin adaptate) ale pietei din Micro 20 ,ca tot stau goale (au si sala polivalenta ,sala tarabelor ,la ce le trebuie oare sala polivalenta-n Primarie ,fac nunti si dau concerte ?).In cei 4-5 ani cat va dura constructia noului sediu se ecomomiseste cca un milion de euro.
  7
  21
  Raportează
 • postat de Dar fără studiu de fezabilitate nu se poate....avem fezabilitatea?
  Vineri, 11 Iulie 2014 08:08
  92.86.68.***
  Dar studiul de fezabilitate este? Fără studiu nu se poate că suntem tari în studii, mai ales de fezabilitate gândire și mai ales cheltuială aiurea ca la pod și tunel, la alegere. O gondolă peste Dunăre nu se poate ca la Mamaia sau Piatra Neamț să fim și noi la modă? Putem folosi cablurile electrice de forță ce traversează Dunărea și alimentează combinatul cu electricitate, combinat siderurgic ce dă să moară după ce epuizează fierul vechi din curte în oțelărie introduse, că altă materie nu mai are, șlepurile dorm în rada portului combinatului.
  7
  18
  Raportează
 • postat de Clădire nouă cu aceiași vechituri și închistate gândire.
  Vineri, 11 Iulie 2014 07:53
  92.86.68.***
  Clădire nouă, primărie nouă, dar ce te faci cu vechiturile din spațiul birourilor ocupare frunze la câini tăiere cu a lor neuroni deșănțați pe scaune cu o pregătire și educație în oglindă de cum arată Orașul Galați, adică minte jalnică, periferică, îngustă, fără predictibilitate, falimentară ca Apatermul și Electrocentrale Galați insolvență. Nu deschideți și o secție de psihiatrie? Nu încercați să vă găsiți loc de domiciliu în primărie pe podul sau tunelul de la Dunăre, aeroport și ce futuriste idei vă crapă capul?
  7
  17
  Raportează
 • postat de CETATEANUL
  Vineri, 11 Iulie 2014 07:48
  5.13.156.***
  MAI DUREAZA 2 ANI LICITATIA!!!!!??
  ASA SE INTAMPLA LA GALATI!
  5
  20
  Raportează
 • postat de Obligator...
  Vineri, 11 Iulie 2014 00:34
  89.137.221.***
  ..noul sediu SA FIE LEGAT LA APATERM !!
  6
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.