Municipalitatea reacţionează/ Ce face Primăria pentru consolidarea Falezei

Municipalitatea reacţionează/ Ce face Primăria pentru consolidarea Falezei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" a acuzat, într-un articol publicat în pagina de Atitudini a ziarului "Viaţa liberă", că "Nu s-au alocat bani pentru consolidarea falezei…", Primăria municipiului Galaţi a reacţionat, explicând ce şi-a propus să facă anul acesta pentru salvarea celui mai reprezentativ loc de promenadă al oraşului.

Municipalitatea susţine că a început procedurile legale pentru demararea amplului proiect de reabilitare a falezei Dunării: "Este un proiect ce se va întinde pe mai mulţi ani şi care va presupune un efort financiar semnificativ. Municipiul Galaţi are în vedere inclusiv atragerea de fonduri europene pentru finanţarea acestui proiect extrem de important pentru oraş".

Deocamdată, Primăria întocmeşte caietul de sarcini pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor pentru remedierea accidentului de teren care afectează faleza în zona "Elice", atât pe partea superioară (celebra Falezogaura), cât şi pe cea inferioară (puiul Falezogăurii). "În urma estimărilor preliminare, lucrările de remediere a accidentului de sol de pe faleză ar putea costa între 4 şi 5 milioane de lei", precizează Primăria.

Lucrare temeinică, nu heirupism

La finele anului trecut, primarul Marius Stan părea convins că această lucrare va fi una temeinică şi definitivă, în comparaţie cu eşecurile înregistrate până acum la astuparea şi reastuparea Falezogăurii: "Am făcut studiile împreună cu Academia Română, Academia Militară, iar toate lucrările de acolo vor fi după studiile făcute de specialişti adevăraţi. Lucrările vor fi pe trei etape: consolidarea şi delimitarea a tot ceea ce este în subsol, conducte - se va lucra la nivelul subsolului, după aceea reparaţia infrastructurii stradale şi vom continua să vedem harta apelor subterane, deoarece cauza acolo trebuie să o căutăm. Şi e foarte probabil să ne mai apară şi alte astfel de Falezogăuri de-a lungul traseului Falezei Dunării! Lucrăm temeinic, cu specialişti, nu cu heirupism", a declarat Stan.

Citit 3166 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.