Propunerile ALDE: Microcentrale de cartier şi bani pentru cluburile sportive mici

Propunerile ALDE: Microcentrale de cartier şi bani pentru cluburile sportive mici
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Liderul ALDE, Cristian Dima, a criticat, ieri, modul în care Consiliul Local pompează bani într-un sistem de încălzire centralizat mort, dar şi lipsa de corectitudine prin care sunt distribuiţi banii pentru finanţarea cluburilor sportive.

"La începutul anului, ne-am împrumutat cu 20 de milioane de lei pentru subvenţionarea agentului termic pentru un anumit număr de cetăţeni, fără să-i consultăm pe ceilalţi cetăţeni dacă sunt de acord. Poate aceştia ar fi vrut să direcţionăm banii respectivi în dezvoltare. Noi, ca liberali, am propus, la începutul mandatului, o variantă de producere şi distribuire centralizată zonală a agentului termic, prin microcentrale de cartier. Am prezentat-o şi am aşteptat un feedback, eventual puteam face un referendum. Cu banii pe care îi cheltuim pentru subvenţionarea căldurii pentru un segment de populaţie, puneam centrale la aproape toţi cetăţenii care au nevoie, în mod gratuit, după care puteam recupera banii, în rate, de la cetăţeni", a declarat Cristian Dima.

Totodată, acesta şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul în care sunt finanţate cluburile sportive de către Consiliul Local. Acesta a spus că se dau bani cu uşurinţă cluburilor care fac performanţă, cu toate că acestea au puţini români în echipă, dar nu sunt încurajate cluburile mici, în rândul cărora sunt prezenţi tinerii gălăţeni. "Obligaţia CL este de a sprijini sportul de masă, în care sunt prezenţi copiii noştri ", a mai spus consilierul.

Conform lui Dima, ALDE are, în acest moment, 6.434 de membri în Galaţi, din care 3.738 în judeţ şi 2.696 în municipiu.

Citit 3841 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.