Dobre nu „simte” interesul autorităţilor locale în salvarea Combinatului

Dobre nu „simte” interesul autorităţilor locale în salvarea Combinatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PNL Victor Paul Dobre nu este sigur că autorităţile gălăţene se preocupă de soarta combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi . „Nu simt încă prezente autorităţile administraţiei publice locale! Nu l-am auzit pe preşedintele Consiliului Judeţean vorbind de Combinat, nu l-am auzit pe dl primar, nu l-am auzit pe dl prefect. Nu spun că nu s-or fi ocupând – probabil –, dar nu i-am auzit până acum…”

Dobre a mai spus că pe vremea când era prefect era prezent pe platforma Combinatului, dar din opoziţie nu are destule date, pentru că  primeşti informaţii exacte  atunci când guvernezi, nu când eşti în opoziţie. În schimb, a citat persoane care ar trebui să fie bine informate, fiind la putere: ministrul Economiei (PD-L) şi vice prim-ministrul (PSD, gălăţean).

„Implicarea responsabililor locali trebuie să fie majoră. Responsabilii locali aparţin toţi acestei măreţe coaliţii, care nu se manifestă. Dacă nu ne manifestăm nici la Galaţi, nici la Bucureşti, o dezbat eu cu dumneavoastră, dar noi n-o putem rezolva… Eu n-am datele respective”.

„Am avut o soluţie, când Combinatul stătea să moară: am dat o ordonanţă, 119 parcă, din 1999, care a însemnat o injecţie de 400 miliarde de lei [vechi]”, producţia dublându-se în următorii doi ani şi plata datoriilor la stat, a spus Dobre.

„Suntem în apropierea Vasluiului, ca nivel de şomaj – cum Dumnezeu să nu pledez pentru menţinerea locurilor de muncă?”, s-a arătat deputatul interesat de păstrarea locurilor de muncă.

Citit 1117 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.