CONTRACT de 3,7 milioane de lei. Se caută constructor pentru DRUMUL prin curtea POLIȚIEI DE FRONTIERĂ

CONTRACT de 3,7 milioane de lei. Se caută constructor pentru DRUMUL prin curtea POLIȚIEI DE FRONTIERĂ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria municipiului Galaţi caută constructor pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, pe terenul pe care Guvernul României l-a oferit oraşului. Contractul pentru care se aşteaptă oferte până pe 22 martie are o valoare estimată de 3.772.196 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Termen de realizare - patru luni


Din valoarea totală estimată a achiziţiei, construcţiile şi instalaţiile reprezintă 3.383.450 de lei fără TVA, organizarea de şantier - 50.706 de lei fără TVA, iar cheltuielile diverse şi neprevăzute nu trebuie să depăşească 338.040 de lei fără TVA.

Concret, pentru această investiţie, Primăria are nevoie de lucrări de construcţii de drumuri, lucrări de instalaţii electrice şi de canalizări de ape pluviale. Durata de realizare a arterei este de patru luni începând de la data atribuirii contractului sau a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.

Reamintim că artera de legătură va avea lungimea de 620 de metri liniari şi va asigura circulaţia rutieră între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu 3,300 kilometri. Traseul începe din capătul de est al bulevardului Dunărea, cu circulaţie pe patru benzi, câte două pe sens, iar pe zona unităţii militare va avea o singură bandă pe sens, de şapte metri lăţime. Important este că Guvernul ne-a impus un termen de cinci ani pentru realizarea investiţiei, altfel pierdem terenul oferit.

O licitaţie a fost deja adjudecată


Vestea bună este că Primăria a finalizat licitaţia pentru proiectarea şi executarea primei etape a lucrărilor de amenajare a arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri. Este vorba despre lucrările pe care Guvernul României ni le-a impus prin HG 434/2015, prin care ne-a oferit terenul ce va fi traversat de artera de legătură. Contractul a fost adjudecat de SC Servland SRL, cu o ofertă de 375.000 de lei.

Misiunea firmei câştigătoare va fi să realizeze o construcţie cu destinaţia "Punct control acces" şi să se ocupe de sistematizarea completă a noii zone de intrare în sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cum ar fi benzi de accelerare şi decelerare, noi porţi de acces pietonal şi auto, barieră de control, inclusiv utilităţi în incintă. De asemenea, tot în sarcina firmei câştigătoare intră şi amenajarea unei rampe de spălare a autospecialelor din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu racordurile necesare, şi a unei platforme pentru punctul de control acces. Termenul de realizate a acestor obiective este de nouă luni, dintre care două luni pentru proiectare.

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră, Primăria Galaţi a atribuit direct firmei Proiect SA serviciile de proiectare a etapei a II-a a amenajării arterei de legătură, contract în valoare de 118.100 de lei fără TVA.

Citit 5560 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2016 22:33

10 comentarii

 • postat de Iancu din Hunedoara
  Miercuri, 16 Martie 2016 15:54
  91.208.234.***
  Pentru "ala ales": Politia de frontiera nu e structura militara!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cel ales
  Miercuri, 16 Martie 2016 07:44
  81.196.80.***
  Mie imi place ca se construiesc rampe de spalare ptr. autospecialele PF ! Adica, dupa ce patruleaza pe campii, strabat tot orasul, apoi vin si se spala in curte !!!Nu era mai simplu sa-si mute catrafusele la sediul din port? Ala ce hram poarta? Directivele UE spun ca unitatil;e militare trebuiesc amplasate in afara localitatilor !
  0
  4
  Raportează
 • postat de Nelu Brancardierul
  Marți, 15 Martie 2016 23:37
  5.13.176.***
  Cel mai praf oras din moldova. Unul din cele mai aiurite orase. Aveti apa langa voi dar apa este cea mai scumpa din RO. Balta langa voi, pestele cel mai scump. Lumea ajunge pe Marte, in Galati se trece Dunarea cu luntrea. Un fel de Caracal al Moldovei. Votati primari pe criterii de spritz, Politia locala da amezi de ciurculatie in baza permisului de barca :)) BIIINEESSS !! NU se dau locuri de parcare de la primarie dar lumea are garaj cu 2 etaje :)) Si dupa modelul Udrea in Bucuresti "parcarile Dali" primaria a plantat aparate de taxat, nu a amenajat/ construit nimic special si gata parcarileee ! Va meritati soarta, "keep calm and votati-va golanii !" Ciobanasi cu 300 de oi.. ah stai.. era un batran il alergau cainii maidanezi :)))
  3
  5
  Raportează
 • postat de receptiv
  Marți, 15 Martie 2016 12:07
  5.13.176.***
  Da Virgile , ai dreptate ! Desi sau facut lucruri in acest mandat cat altii in toate mandatele lor , tot se gasesc unii care sa " nu vada nimic " din ce sa facut prin orasul asta .Asta este ! Romanul ,din totdeauna vede lucrurile bune ,cand vine altul mai rau , care strica ce s-a facut bun .
  5
  10
  Raportează
 • postat de virgil
  Marți, 15 Martie 2016 11:07
  5.13.215.***
  Bai da nimic nu a facut STAN asta ! Ce a facut de cand e primar ? Niste strazi , niste parcuri pentru copii ,a mai canalizat cateva strazi ,a mai facut niste terenuri de sport , a mai reparat niste scoli prin oras , a mai construit si el un cartier de locuinte sociale si se lauda ca il incepe si pe al doilea ,a mai darmat si el niste garaje si a facut in locul lor cate ceva ,a umplut orasul asta cu semafoare inteligente si multe chestii din astea minuscule de care nu-mi aduc acum aminte .Daaaaa si acum , dupa ce ca vrea sa largeasca traianul la 4 benzi sa se circule cum e normal si civilizat , mai vrea sa faca si drum de centura sa nu mai treaca tirurile prin oras .Mare lucru ! Pai ce , astea sunt lucruri cu care sa te lauzi ? Nu era mai frumos inainte ? Nici nu stiai cine era primar ?
  5
  33
  Raportează
 • postat de geo
  Marți, 15 Martie 2016 08:20
  5.13.160.***
  bravo nea Stane,de ce nu te ai apucat deja... ca te laudai cu el in fituica aia a ta si te votam, oricum nu avem pe cine,,psd-ul e varza,iar rar-ul stie toata lumea ca e cea mai corupta institutie.
  5
  9
  Raportează
 • postat de vivi
  Marți, 15 Martie 2016 07:04
  109.103.134.***
  Daca strada in lungime de 600 metri va avea o portiune de latime de 7 metri si se va circula pe un singur sens, de ce se face restul, sa zicem de 300-400 metri cu 2 sensuri? Probabil ca pe acea portiune cu 2 sensuri, banda 1 va fi folosita ca parcare.
  11
  5
  Raportează
 • postat de Stelicã
  Marți, 15 Martie 2016 06:18
  5.13.159.***
  In niciun caz nu scurteaza drumul cu 3, 300km.
  Distanta scurtata va fi echivalenta cu distanta sens giratoriu liceu sportiv-intersectie otelarilor 500m adunata cu distanta dela intersectoa unde e biserica sf. Ioan si pana la intersectia de la scoala 3, inca maxim 600m.
  Total e undeva la 1 - 1, 1 km.
  Da din pix merge ajustat la 3, 3 km. Asta ca sa vedem xe genii de inginer ne masoara orasul.
  Pe de alta parte f bine daca face respectivul sector de drum.
  11
  6
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Marți, 15 Martie 2016 01:21
  5.13.204.***
  Nu cred ca va fi functionabila aceasta artera rutiera se ingroapa banii fara rost in aceasta investitie numai de dragul sa ne aflam in treaba circulatia va fi ingreunata la orele de varf si va fi plina de evenimente rutiere.Doar ca sa fim dati pe toate posturile de televiziune la rubrica curiozitati.Cum poti construi o asa artera rutiera in secolul asta sa inceapa pe 4 benzi o stangulezi pe doua apoi iar pe 4, rad si curcile de noi.Si vrem sa mai evoluam in felul acesta.Halal sistematizare,cum au conceput proiectul de constructie al cladirii cind si intr-o parte si in alta se afla strada nu s-a avut in vedere ca vreodata strada va fi unificata cum se doreste acum?
  16
  5
  Raportează
 • postat de oras european
  Marți, 15 Martie 2016 00:06
  5.13.142.***
  Bv...este nevoie de aceasta investitie.
  1
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.