CONTRACT de 3,7 milioane de lei. Se caută constructor pentru DRUMUL prin curtea POLIȚIEI DE FRONTIERĂ

CONTRACT de 3,7 milioane de lei. Se caută constructor pentru DRUMUL prin curtea POLIȚIEI DE FRONTIERĂ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria municipiului Galaţi caută constructor pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, pe terenul pe care Guvernul României l-a oferit oraşului. Contractul pentru care se aşteaptă oferte până pe 22 martie are o valoare estimată de 3.772.196 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Termen de realizare - patru luni

Din valoarea totală estimată a achiziţiei, construcţiile şi instalaţiile reprezintă 3.383.450 de lei fără TVA, organizarea de şantier - 50.706 de lei fără TVA, iar cheltuielile diverse şi neprevăzute nu trebuie să depăşească 338.040 de lei fără TVA.

Concret, pentru această investiţie, Primăria are nevoie de lucrări de construcţii de drumuri, lucrări de instalaţii electrice şi de canalizări de ape pluviale. Durata de realizare a arterei este de patru luni începând de la data atribuirii contractului sau a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.

Reamintim că artera de legătură va avea lungimea de 620 de metri liniari şi va asigura circulaţia rutieră între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu 3,300 kilometri. Traseul începe din capătul de est al bulevardului Dunărea, cu circulaţie pe patru benzi, câte două pe sens, iar pe zona unităţii militare va avea o singură bandă pe sens, de şapte metri lăţime. Important este că Guvernul ne-a impus un termen de cinci ani pentru realizarea investiţiei, altfel pierdem terenul oferit.

O licitaţie a fost deja adjudecată

Vestea bună este că Primăria a finalizat licitaţia pentru proiectarea şi executarea primei etape a lucrărilor de amenajare a arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri. Este vorba despre lucrările pe care Guvernul României ni le-a impus prin HG 434/2015, prin care ne-a oferit terenul ce va fi traversat de artera de legătură. Contractul a fost adjudecat de SC Servland SRL, cu o ofertă de 375.000 de lei.

Misiunea firmei câştigătoare va fi să realizeze o construcţie cu destinaţia "Punct control acces" şi să se ocupe de sistematizarea completă a noii zone de intrare în sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cum ar fi benzi de accelerare şi decelerare, noi porţi de acces pietonal şi auto, barieră de control, inclusiv utilităţi în incintă. De asemenea, tot în sarcina firmei câştigătoare intră şi amenajarea unei rampe de spălare a autospecialelor din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu racordurile necesare, şi a unei platforme pentru punctul de control acces. Termenul de realizate a acestor obiective este de nouă luni, dintre care două luni pentru proiectare.

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră, Primăria Galaţi a atribuit direct firmei Proiect SA serviciile de proiectare a etapei a II-a a amenajării arterei de legătură, contract în valoare de 118.100 de lei fără TVA.

Citit 5908 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2016 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.