PLECARE ÎN MASĂ de la UNPR la PSD. Cu cine mai rămâne Marius Stan?

PLECARE ÎN MASĂ de la UNPR la PSD. Cu cine mai rămâne Marius Stan?
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Consilierul local Vergiliu Vals, împreună cu 12 membri ai biroului permanent municipal al UNPR şi aproximativ 300 de membri au devenit, de ieri, membri PSD. Motivele acestei plecări în masă de la UNPR au fost explicate de Vergiliu Vals: „În ultimul an şi jumătate au apărut oameni mai dubioşi, a căror «notorietate» e generată de faptul că îşi schimbă stăpânii la perioade regulate de timp, pentru a-şi prezerva funcţiile pe care le au. Şi tot acest derapaj a fost acceptat şi încurajat de preşedintele impus al organizaţiei, Marius Stan. Opţiunea noastră a fost PSD, pentru că din toamna lui 2012 cele două organizaţii au lucrat împreună. A fost o decizie luată în unanimitate de o echipă formată din 12 oameni, nucleul biroului permanent al organizaţiei municipale. Noi venim la PSD cu tot ce a însemnat UNPR până la OUG 55, contăm pe 300 de membri. La nivel declarativ, în organizaţia municipală UNPR ar fi 2.000 de membri cu Calorgal, bodegile din jurul Calorgal şi aşa mai departe”, a declarat Vergiliu Vals.

Acesta a refuzat să spună cine sunt "persoanele dubioase", dar indiciile duceau către Picu Apostol Roman, directorul Cantinei de Ajutor Social. Vergiliu Vals a ţinut să spună că a fost membru fondator UNPR, dar că primul partid în care a intrat a fost PSD, în 2003. Vals a mai adăugat că va demisiona din Consiliul Local, un act de onoare determinat de faptul că a schimbat partidul.

Candidatul PSD la Primărie, Ionuţ Pucheanu, a ţinut să le ureze bun venit noilor colegi: „Cu marea majoritate a dumnealor ne ştim din campaniile prin care am trecut împreună, iar pe unii îi cunosc chiar mai bine decât pe unii colegi din PSD. Ne-am întărit echipa!”.

„Nu e o dramă”

Contactat telefonic, liderul organizaţiei municipale a UNPR Galaţi, primarul Marius Stan, ne-a declarat că plecarea foştilor săi colegi de partid nu e o dramă: „Nu mă simt afectat, era ceva anticipat. Eram doar curios în privinţa momentului pe care îl vor alege ca să plece. Era mai deranjant pentru noi dacă plecau mai târziu, după ce ne organizam pentru campanie, când se putea crede că au vândut meciul. Într-o democraţie continuă, e opţiunea fiecăruia să meargă la un partid sau la altul. Îmi pare rău de domnul Vergiliu Vals. Normal ar fi fost să aibă o discuţie cu mine înainte, restul ţine de alegerea fiecăruia. Sunt rezervat că vor pleca 300 de oameni. Poate 30… părerea mea. Decât să mergi cu jumătăţi de măsură, mai bine renunţi! Ne bazăm pe oameni care cred în noi, fără datorii, fără obligaţii la nimeni, oameni care au fost şi vor rămâne în UNPR, trup şi suflet”, a spus Stan.

Întrebat câţi membri are organizaţia municipală a UNPR, Marius Stan ne-a declarat că astăzi va fi făcută o statistică. „Suntem într-o continuă dinamică. În fiecare săptămână primim câte 40 de adeziuni, iar săptămâna trecută au fost 70.”

Citit 4894 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 23:44

19 comentarii

 • postat de Adam
  Joi, 24 Martie 2016 08:56
  78.96.59.***
  Traseul lui Vals?
  PSD - PC - PSD - UNPR - PSD - urmatorul partid de la putere - PSD - urmatorul partid la putere - PSD -.......
  Mai e ceva de zis?
  Au acesti oameni vre-o idee despre ideologie de partid? Si-ar schimba si parintii pentru un pumn de arginti!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Baba Novac
  Joi, 24 Martie 2016 07:29
  81.196.80.***
  Bai "Robespier" , nu ti se pare ca si tu esti un mare LATRAU ?. Acesta este un forum deschis unre fiecare isi poate exprima parerrile si chiar optiunile politice ! Se vede de departe ca tu esti un psd-ist !
  2
  3
  Raportează
 • postat de Oreion
  Miercuri, 23 Martie 2016 23:53
  5.13.223.***
  Cu Ilie Hagioglu si Catalin Tofan
  3
  3
  Raportează
 • postat de faramicu
  Miercuri, 23 Martie 2016 17:37
  79.116.96.***
  "domnul" ce se da drept adevarinfata",unul din "muncitorii" pomanagii gen micu,confunda MENAROM cu protectia plantelor si cantina sociala.
  nu te tine nimeni aiurea. cat poti sa fii de jigodie sa scrii atatea mizerii. iti merti soarta de sclav.
  5
  3
  Raportează
 • postat de Fara PROstani in NOUL GALATI
  Miercuri, 23 Martie 2016 15:57
  5.13.134.***
  Bai Stane si Bai Micule vad ca asa ti se spune. Ati cam incurcat cantina. Acesti oameni au plecat ca sa nu se asocieze cu numele vostru de pupinturisti. Bine va facut Vals, ca va luat oamenii .
  16
  11
  Raportează
 • postat de votez Stan
  Miercuri, 23 Martie 2016 14:02
  5.13.186.***
  Tocmai de aceea trebuie votat Stan in continuare .Majoritatea nu-i mai dau nici o sansa , dar fereasca dumnezeu daca ajung astia la fraiele orasului ! O sa regretam si regresam cu totii.
  13
  11
  Raportează
 • postat de robespiere
  Miercuri, 23 Martie 2016 11:03
  93.113.153.***
  o ceata de "latrai" de-a lui micu picu, abonat la functii si spagi din banii publici au devenit mari "postaci"!
  nu stiti decat sa aruncati cu noroi, aiurea! ce ati facut voi la viata voastra,slugilor?
  9
  16
  Raportează
 • postat de jb
  Miercuri, 23 Martie 2016 10:09
  5.13.211.***
  Nea Stanica, ai facut putin pentru oras, ca de asa sunt timpurile, acum vreau sa te incurajez (cu toate ca te-am criticat mereu), poti sa fii si independent, real, nu ai contracandidat, o sa castigi doar ca esti rău cel mai mic.
  9
  12
  Raportează
 • postat de Haidem sa ne facem faima....
  Miercuri, 23 Martie 2016 10:07
  5.12.180.***
  Sunteti in umbra PSD-ului dragi redactori ai Vietii-Libere? Oare de ce nu publicati comentariile??? Nu e prima oara cind faceti astfel de lucruri si culmea culmilor, invitati galatenii sa-si spuna parerea despre ce ar trebui schimbat in Gl ca totul sa functioneze. Nu va mai obositi sa-i indemnati pe cetateni sa-si spuna opiniile ca oricum voi nu-i sustineti si oricum nu se va schimba nimic cu un Popa vice-primar si restul turmei traseiste.
  4
  22
  Raportează
 • postat de Andrei
  Miercuri, 23 Martie 2016 09:25
  5.13.192.***
  Fug toti pentru CIOLAN!!! Votez Marius Stan tocmai pentru a scapa de politrucii care au distrus Galatiul de 26 de ani! Pacat de Puchianu ca ne spune ca va face altfel de politica dar defileaza la bratul lui Florin Popa care sta de o viata conectat la banii publici fara a face NIMIC!
  12
  19
  Raportează
 • postat de adevarinfata
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:55
  89.121.153.***
  Haideti domnilor, ce Dumnezeu? Toata lumea stie ca cei care au plecat de la UNPR sunt prietenii lui Dan Dobre, nasul de cununie al lui Pucheanu. Baietii erau pregatiti de mult sa-i dea o lovitura lui Marius Stan, numai ca lovitura lor seamana cu un bazait de musca. Aseara la Realitatea TV, Bogos in naivitatea lui, la intrebarea domnului Rugina: daca si-a negociat functia la PSD prin aceasta plecare, ce credeti ca raspunde Bogos? Domnule, mie daca-mi dati de treaba nu-mi mai trebuie politica. Cu alte cuvinte ,,acum sunt in politica si m-am suparat pe UNPR ca nu mi-a dat lucrari cu statul.
  6
  25
  Raportează
 • postat de adevarinfata
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:46
  89.121.153.***
  Al doilea personaj care a plecat de la UNPR se numeste Bogos Tudorel, pentru care avem o intrebare: cum Dumnezeu a ajuns fiul militianului de la circulatie Tachel Bogos sa aiba o ditamai balastiera la varsarea Siretului in Dunare. Nu mai spun de impingatoare si barje pe Dunare.
  Cetatenii trebuie sa stie ca de la UNPR au plecat doar sapte oameni si anume: Vals, Bogos, unul Iliescu Serban care detine cladirea aceea alba din Parcul Eminescu si care spera sa ni i-o darame primarul, un alt cetatean angajat la Apele Romane care probabil spera sa ajunga director dupa plecarea lui Ardean la pensie, alti doi tineri angajati la Apele Romane, care fac si ei ce le spune seful si un fost angajat al lui Vals la Menarom.
  5
  24
  Raportează
 • postat de adevarinfata
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:36
  89.121.153.***
  Domnul Vals si Onoarea sunt doua drepte paralele. Fiul unui domn Vals, mare grangur la Cristea Neculai, actulalul Intfor, ajunge cu sprijinul PDSR-ului director la Electrica Galati. In 2004-2005 face un scurt ocol pe la partidul Conservator, crezand ca Durbaca il va sustine in continuare ca director, deoarece Codrut Seres era la momentul acela Ministrul Economiei. Durbaca l-a preferat in schimb pe Iulian Arama, iar domnul Vals a ramas fara loc de munca. A avut insa noroc de Ninel Comsa, care l-a pus director - unde credeti? - la Menarom(fosta Uzina Mecanica Galati). Totusi domnul Vals a dorit mai mult si s-a inscris la UNPR, sperand ca va fi pus in Consiliul de Administratie la Nivel National la Electrica sau la Hidroelectrica, fapt care nu s-a intamplat.
  Mai apoi a visat sa intre pe listele de consilieri locali ai UNPR, dar si aici visul lui s-a spulberat deoarece la partidul acesta totul este pe munca si pe voturi. Se pare ca pe Vals-daca candideaza- nu obtine nici votul sotiei.
  7
  25
  Raportează
 • postat de Haidem sa ne facem faima....
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:11
  5.12.180.***
  Ce altceva fac acesti politicieni care sa fie eficient pentru galateni, cum contribuie la dezvoltarea orasului Gl.? Migreaza de la un partid la altul cu speranta ca vor reusi sa prinda functii, va dati seama ce caricaturi de personaje sunt in structura politicii galatene, demne de benzi desenate?? Incredibil, nu se mai sparge buboiul asta, daunator cetatenilor care ii mai si voteaza, nestiind mai nimic despre ei si despre "realizarile" lor de pina acum? Toti acesti traseisti ar trebui sa dea socoteala cetatenilor pentru lipsa lor de implicare in viata publica, pentru nereusitele lor de pina acum si pentru iresponsabilitatea de care au dat dovada in privinta functiilor pe care le-au ocupat si la care inca mai spera.
  3
  20
  Raportează
 • postat de al la ISIS
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:08
  79.116.105.***
  psd-ul si pnl-ul, dar si toate derivatele sunt cei 2 asasini economici ai Romaniei, politica lor e asemanatoare cu cea a statului islamic
  5
  25
  Raportează
 • postat de Cel ales
  Miercuri, 23 Martie 2016 07:22
  81.196.80.***
  Ce caraghios ! Tocmai acest individ vorbeste de "notorietatea" conferita de trecerea de la un partid la altul ! Pai, si el este la al patrulea partid !?!?!? Vorbind de cealalta notorietate, data de realizari, pana astazi nu am auzit ca acesta sa fi facut ceva util ptr, societate, S-a dus langa un alt ilustru necunoscut, care apare doar in preajma campaniilorr electorale (ciolanul- bata-l vina!)
  4
  22
  Raportează
 • postat de Andrei
  Miercuri, 23 Martie 2016 06:30
  5.13.167.***
  Pleaca pt ca nu au putut face ce vroiau ei! Asa ca au plecat la CIOLAN! Iar pe Stan il votez si daca ramane singur decat sa votez gasca care a distrus orasul 26 de ani!
  13
  18
  Raportează
 • postat de Goe
  Miercuri, 23 Martie 2016 06:26
  5.13.150.***
  Traseisti,infierati de un mare traseist !
  5
  21
  Raportează
 • postat de Noul Galati arata mai rau ca Vechiul Galati
  Miercuri, 23 Martie 2016 01:30
  5.13.176.***
  Stanica,o rugaminte te rog,ultimul stinge lumina ....vorba aia :interesul national :)))))
  10
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.