PLECARE ÎN MASĂ de la UNPR la PSD. Cu cine mai rămâne Marius Stan?

PLECARE ÎN MASĂ de la UNPR la PSD. Cu cine mai rămâne Marius Stan?
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Consilierul local Vergiliu Vals, împreună cu 12 membri ai biroului permanent municipal al UNPR şi aproximativ 300 de membri au devenit, de ieri, membri PSD. Motivele acestei plecări în masă de la UNPR au fost explicate de Vergiliu Vals: „În ultimul an şi jumătate au apărut oameni mai dubioşi, a căror «notorietate» e generată de faptul că îşi schimbă stăpânii la perioade regulate de timp, pentru a-şi prezerva funcţiile pe care le au. Şi tot acest derapaj a fost acceptat şi încurajat de preşedintele impus al organizaţiei, Marius Stan. Opţiunea noastră a fost PSD, pentru că din toamna lui 2012 cele două organizaţii au lucrat împreună. A fost o decizie luată în unanimitate de o echipă formată din 12 oameni, nucleul biroului permanent al organizaţiei municipale. Noi venim la PSD cu tot ce a însemnat UNPR până la OUG 55, contăm pe 300 de membri. La nivel declarativ, în organizaţia municipală UNPR ar fi 2.000 de membri cu Calorgal, bodegile din jurul Calorgal şi aşa mai departe”, a declarat Vergiliu Vals.

Acesta a refuzat să spună cine sunt "persoanele dubioase", dar indiciile duceau către Picu Apostol Roman, directorul Cantinei de Ajutor Social. Vergiliu Vals a ţinut să spună că a fost membru fondator UNPR, dar că primul partid în care a intrat a fost PSD, în 2003. Vals a mai adăugat că va demisiona din Consiliul Local, un act de onoare determinat de faptul că a schimbat partidul.

Candidatul PSD la Primărie, Ionuţ Pucheanu, a ţinut să le ureze bun venit noilor colegi: „Cu marea majoritate a dumnealor ne ştim din campaniile prin care am trecut împreună, iar pe unii îi cunosc chiar mai bine decât pe unii colegi din PSD. Ne-am întărit echipa!”.

„Nu e o dramă”

Contactat telefonic, liderul organizaţiei municipale a UNPR Galaţi, primarul Marius Stan, ne-a declarat că plecarea foştilor săi colegi de partid nu e o dramă: „Nu mă simt afectat, era ceva anticipat. Eram doar curios în privinţa momentului pe care îl vor alege ca să plece. Era mai deranjant pentru noi dacă plecau mai târziu, după ce ne organizam pentru campanie, când se putea crede că au vândut meciul. Într-o democraţie continuă, e opţiunea fiecăruia să meargă la un partid sau la altul. Îmi pare rău de domnul Vergiliu Vals. Normal ar fi fost să aibă o discuţie cu mine înainte, restul ţine de alegerea fiecăruia. Sunt rezervat că vor pleca 300 de oameni. Poate 30… părerea mea. Decât să mergi cu jumătăţi de măsură, mai bine renunţi! Ne bazăm pe oameni care cred în noi, fără datorii, fără obligaţii la nimeni, oameni care au fost şi vor rămâne în UNPR, trup şi suflet”, a spus Stan.

Întrebat câţi membri are organizaţia municipală a UNPR, Marius Stan ne-a declarat că astăzi va fi făcută o statistică. „Suntem într-o continuă dinamică. În fiecare săptămână primim câte 40 de adeziuni, iar săptămâna trecută au fost 70.”

Citit 4988 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.