Începe reabilitarea urbană în Micro 18/ Ce se va construi în locul garajelor demolate

Începe reabilitarea urbană în Micro 18/ Ce se va construi în locul garajelor demolate
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Peste aproximativ şase luni, gălăţenii care locuiesc în Micro 18 se vor putea bucura de locuri de parcare, un parc modern, spaţii verzi şi fântână arteziană. Cel puţin, asta promit reprezentanţii Primăriei, care au anunţat că instituţia a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru reabilitarea urbană din cartier, cu data de 21 martie. Asta înseamnă că Lemacons, constructorul care a adjudecat contractul pus la bătaie de Primărie, de peste 870.000 de lei, va începe să lucreze de săptămâna viitoare.

"Este încă un proiect de reabilitare urbană care se va concretiza, în ciuda numeroaselor piedici care ne-au fost puse. În locul garajelor pe care le-am demolat, se vor construi locuri de parcare, spaţii verzi, spaţii de joacă pentru copii şi de relaxare pentru locuitorii din zonă. Epoca garajelor a apus. E dovedit faptul că aceste garaje au devenit orice altceva decât locuri unde oamenii îşi parchează maşinile, sunt inestetice şi ocupă inutil hectare întregi din suprafaţa municipiului Galaţi. Gândim proiecte pentru fiecare cartier în parte, care să înlocuiască aceste baterii de garaje. Proiectele vor fi implementate etapizat, în funcţie de disponibilităţile bugetare, astfel încât, în câţiva ani, garajele care sufocă oraşul să fie înlocuite cu zone de reabilitare urbană moderne şi utile”, a declarat primarul Marius Stan.

Parc şi locuri de parcare

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, pe suprafaţa de circa 3.800 metri pătraţi, rezultată în urma desfiinţării garajelor, vor fi amenajate locuri de parcare şi un parc care va avea zone speciale de joacă, de relaxare, spaţii verzi şi fântână arteziană. „Zona reabilitată va beneficia de iluminat public ornamental, prietenos cu mediul, de mobilier urban, toalete ecologice, sistem de irigaţie, cişmele cu apă potabilă, alei pietonale. Locul de joacă va fi realizat la cele mai moderne standarde de siguranţă pentru copii. Echipamentele şi suprafeţele de joacă vor fi antitraumă”, a anunţat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, locul de relaxare va fi dotat cu bănci şi mese de şah, iar zonele verzi vor avea gazon, flori, arbori şi arbuşti ornamentali.

Foto: Marius Negri

Citit 5660 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.