Galaţiul va face PACT? Societatea civilă îşi poate lansa un independent la PRIMĂRIE

Galaţiul va face PACT? Societatea civilă îşi poate lansa un independent la PRIMĂRIE
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansată oficial în urmă cu aproximativ două luni, care se axează pe o promovare a politicii cetăţenilor şi a cărei misiune, conform reprezentanţilor săi, este de "a reda România cetăţenilor săi", a ajuns, ieri, şi la Galaţi.

Sebastian Burduja (foto centru), unul dintre fondatorii acestei mişcări civice, care a decis să revină în România după 12 ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii, care de altfel a activat şi în cadrul Băncii Mondiale, a afirmat că PACT va susţine candidaţi independenţi la alegerile locale din iunie, care vor să se implice "în arena publică şi să intre într-o competiţie locală". În acest sens, Sebastian Burduja a promovat campania PACT "candidez.eu", unde sunt aşteptaţi să îşi exprime intenţia de a candida şi de a fi susţinuţi de către PACT toţi cei care îşi doresc o schimbare în politică, administraţie şi nu numai.

"Misiunea PACT este de a reda România cetăţenilor săi şi să construiască împreună o ţară în 3D - democratică, dezvoltată, demnă. Democraţie înseamnă instituţii funcţionale, stat de drept, justiţie şi aşa mai departe. Ce înseamnă dezvoltare: locuri de muncă, oportunităţi, un trai decent pentru fiecare. Demnitate la nivel intern înseamnă sănătate, educaţie, iar demnitatea la nivel extern - o Românie cu fruntea sus în faţa partenerilor săi, NATO, Uniunea Europeană, Statele Unite", a precizat Sebastian Burduja.

Acesta a fost însoţit la Galaţi de Cosmin Drăgoi, un gălăţean stabilit în Bucureşti, care coordonează PACT pe segmentul Bucureşti - Ilfov, şi de Daniel Cateliu, coordonator PACT pentru Regiunea Sud-Est.

Sebastian Burduja a precizat că sunt mai mulţi gălăţeni care şi-au exprimat opţiunea de a fi susţinuţi de PACT, pe pagina "candidez.eu". Aceştia vor fi evaluaţi, iar candidaţii vor putea fi anunţaţi la jumătatea lunii aprilie.

PACT, care are o orientare de centru, s-ar putea constitui în partid, înainte de alegeri. Documentele au fost depuse pe data de 3 februarie, iar membrii Platformei aşteaptă acum decizia instanţei.

La Galaţi, reprezentanţii PACT s-au întâlnit cu cei ai Asociaţiei Mişcării pentru Implicare Civică (AMIC), la Casa Serfioti (Ethos).

Citit 3178 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.