Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor afla dacă vor mai primi APĂ CALDĂ în sistem centralizat

Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor afla dacă vor mai primi APĂ CALDĂ în sistem centralizat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor afla dacă şi când vor mai primi apă caldă în sistem centralizat. Luni, 4 aprilie, reprezentanţii CET, ai Calorgal şi Consiliului Local s-au întâlnit, din nou, la masa negocierilor, însă fără a putea transmite, în final, vreo veste celor care, de mai bine de patru zile, fac duşuri reci sau se spală cu apă încălzită la aragaz.

Practic, potrivit participanţilor la întâlnire, după mai bine de două ore de discuţii, pe alocuri tensionate, s-a decis ca reprezentanţii municipalităţii să solicite un punct de vedere Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) cu privire la legalitatea costurilor pe care autoritatea locală ar urma să le suporte din bugetul local pentru apa caldă menajeră a oamenilor pe perioada verii. Practic, marți, 5 aprilie, reprezentanţii Electrocentrale, Calorgal şi ai Primăriei vor pune la punct un memoriu, care va fi transmis ANRSC.

Aşa cum v-am mai informat, Primăria se obligă să plătească, lunar, în perioada aprilie - octombrie, 3,5 milioane de lei în contul Calorgal, pentru plata aburului industrial livrat de ArcelorMittal şi a serviciului de transformare a aburului industrial în apă fierbinte, prestat de Electrocentrale.

Citit 2137 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2016 20:10

2 comentarii

 • postat de Bpgdan
  Miercuri, 06 Aprilie 2016 06:56
  5.13.153.***
  Dar oare nu ne-am saturat de atâtea bani dati acestei societăți fantoma Calorgal? Nu sunt atâtea lucruri de facut in acest oraș cu acești bani ? Rușine
  0
  1
  Raportează
 • postat de Dan D
  Marți, 05 Aprilie 2016 13:56
  81.12.148.***
  Intrebare : la momentul actual obiectul de activitate al Calorgal si Electrocentrale lipseste cu desavarsire. Concret, multele sute de angajati pe ce isi iau salariile (destul de nesimtite, mai ales la Electrocentrale si conducerea Calorgal) ? Ce produc, ce activitati justificative si ce incarcare au acum?
  Un lant toxic, pagubos mentinut artificial de asazisa clasa politica locala, in esenta vaci de muls pentru partidele curcubeu (de toate culorile).
  Deznodamantul va fi acelasi : lichidarea definitiva a acestor societati paguboase pentru toti cetatenii orasului. Doar ca, pagubele vor fi cu atat mai mari, cu cat politrucii locali se vor incapatana sa mentina in viata aceste fiefuri cu potential electoral pentru ei si acolitii lor.
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.