ATENȚIE, GĂLĂȚENI! Încep DEMOLĂRILE pe Strada Traian. Nu mai puţin de 21 de construcţii vor fi DĂRÂMATE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

ATENȚIE, GĂLĂȚENI! Încep DEMOLĂRILE pe Strada Traian. Nu mai puţin de 21 de construcţii vor fi DĂRÂMATE
Evaluaţi acest articol
(101 voturi)

Peste doar câteva zile, Strada Traian va fi împânzită de buldozere şi multe alte utilaje grele, care vor lucra la demolarea a nu mai puţin de 21 de construcţii, aflate în porţiunea cuprinsă între străzile Tecuci (Piaţa Centrală) şi Brăilei.

Vineri, 8 aprilie, o echipă formată din reprezentanţi ai municipalităţii, însoţită de poliţişti locali şi „supervizată” de jandarmi, a umblat din poartă în poartă, pentru a lua în primire imobilele de la foştii proprietari, care acum aparţin Primăriei, după ce oamenii au fost expropriaţi.

În jurul prânzului, foştii proprietari încă mai încărcau în maşini obiecte personale, ce urmau a fi transportate şi depozitate în alte locuinţe, atât în apropierea străzii Brăilei, cât şi în zona dinspre Piaţa Centrală, în timp ce reprezentanţii municipalităţii, în frunte cu Adrian Bucur, şeful Direcţiei Generale de Dezvoltare, mergeau din casă în casă pentru a verifica imobilele. Deşi cei mai mulţi dintre gălăţenii care locuiau, până de curând, pe strada Traian i-au întâmpinat paşnic pe cei din Primărie, au izbucnit şi tensiuni, generate de nemulţumirea uneia dintre familii cu privire la suma pe care urmează să o încaseze în urma exproprierii.

"Nu este plăcut când expropriezi pe cineva, dar, fiind vorba de interesul general al oraşului, mai sunt şi sacrificii (…) Trezoreria a primit banii pentru fiecare proprietate care urmează a fi expropriată, suntem în cadrul legii. Nu încălcăm niciun fel de lege. Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Banii şi-i iau oamenii când vor, îi au la dispoziţie. Nu sunt niciun fel de probleme din punct de vedere legal. Deja avem autorizaţiile de demolare pentru majoritatea imobilelor”, a declarat primarul Marius Stan.

Directorul Direcţiei de Dezvoltare ne-a spus că demolările vor începe efectiv săptămâna viitoare, iar prima construcţie ce va fi pusă la pământ se află în apropierea blocului V3, de lângă Piaţa Centrală.

După cum v-am mai informat, municipalitatea doreşte extinderea părţii carosabile de la şapte la 14 metri (patru benzi de circulaţie), pe segmentul cuprins între străzile Brăilei şi Tecuci. După cum se arată în documentaţia de proiectare realizată de SC Sirius Proiectare Studii SRL, strada Traian are, pe sectorul cu pricina, un profil caracteristic străzilor de categoria a III-a şi, odată cu creşterea intensităţii traficului, se impune eliminarea acestui punct de strangulare a circulaţiei şi aducerea la parametri normali pentru arterele de categoria a II-a. Lărgirea străzii se va realiza printr-un coridor de expropriere în suprafaţă de 3.154 metri pătraţi. Sumele individuale aferente despăgubirilor acordate proprietarilor se ridică la 4.706.415 de lei cu TVA.

Citit 9987 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2016 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.