ABSURD DE GALAŢI/ Chiul în masă de la şedinţa Consiliului Local

ABSURD DE GALAŢI/ Chiul în masă de la şedinţa Consiliului Local
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Doar 15 aleşi au fost prezenţi ieri la şedinţa extraordinară a Consiliului Local. Cu unul mai puţin decât au rămas la şedinţa trecută, unde o parte dintre aleşi au profitat de pauza de numărare a voturilor ca să dea bir cu fugiţii. Din acest motiv, şi atunci, şi acum, patru proiecte de hotărâre cu caracter patrimonial nu au putut fi votate, deoarece ar fi avut nevoie de un cvorum de două treimi din numărul aleşilor în funcţie, respectiv 26, după ce Vergiliu Vals a demisionat şi încă nu a fost înlocuit.

Situaţia paradoxală în care legislativul nu a putut aproba decât unul dintre cele şase proiecte de pe ordinea de zi a stârnit reacţii atât din partea primarului Marius Stan, cât şi a viceprimarului Florin Popa.

"Pentru a doua oară consecutiv, nu putem vota proiecte cu caracter patrimonial, din cauza neseriozităţii unora, pe care nu mă pot abţine să nu-i amendez. Boicotul acesta nu ştiu cui foloseşte. Sunt oameni care aşteaptă să înceapă proiecte şi noi îi întârziem, nu ştiu de ce!", a spus Stan. Viceprimarul Popa, preşedintele de şedinţă, i-a cerut secretarului Consiliului Local ca, la viitoarea întrunire, să prezinte situaţia absenţelor de la şedinţele din 2016: "În regulament există măsuri care pot fi luate împotriva celor care lipsesc două sau mai multe şedinţe şi n-ar fi tocmai plăcut ca acum, pe final de mandat, Consiliul să dispună sancţiuni împotriva unora dintre colegii noştri. În anii trecuţi, nu s-au semnalat astfel de situaţii", a spus Florin Popa.

Iată-i pe cei 11 consilieri care au lipsit ieri: Mihail Bucatanschi, Raul Mihailov, Sorin Ungurianu şi Viorel Trif (PNL), Radu Cosca, Eugen Găvan, Vali Viorel Sandu şi Gina Paladi (ALDE), Carmina Muşat şi Gheorghe Potârniche (PSD) şi Monica Dascălu (UNPR).

Citit 2944 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 23:20

3 comentarii

 • postat de Cel ales
  Duminică, 10 Aprilie 2016 16:13
  109.102.89.***
  Din cate se vede, liberali sunt "fruncea" cu doctorii lor: Bucatanschi, Ungurianu, Mihailov... Noroc de Ichim ca e parlamentar !!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de pachela
  Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 09:50
  5.13.137.***
  Pai sa nu-i injuri pe domnii consilieri ? Era vreme frumoasa si dansii stateau la cafele pe terase ....
  0
  0
  Raportează
 • postat de amalia
  Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 09:48
  5.13.156.***
  sa se aplice sanctiunile prevazute de lege fara nici un fel de scuza,daca un simplu muncitor lipseste de la program ziua de lucru nu este platita si nici vechime etc.alesii sunt platiti din banii nostri ,cum isi permit sa lipseasca asa sa isi permita sa nu fie platiti,domnule primar va rugam sa dispuneti aplicarea legislatiei in vigoare,nu sponsorizam chiulul,nu au ce cauta acesti consilieri daca au alte servicii sa ne lase si sa nu mai ceara alte voturi daca nu doresc sa isi faca obigatiile ce le revin.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.