ALEGERI 2016/ Încă se mai caută operatori de calculator şi experţi electorali, pentru secţiile de votare. Te poţi înscrie şi tu!

ALEGERI 2016/ Încă se mai caută operatori de calculator şi experţi electorali, pentru secţiile de votare. Te poţi înscrie şi tu!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) încă mai are nevoie de operatori de calculator şi de experţi electorali pentru secţiile de votare, astfel că gălăţenii care doresc să se implice în procesul electoral, în sensul monitorizării acestuia şi prevenirii votului ilegal, încă o mai pot face.

Andi Mihalache, preşedintele Filialei Sud-Est a AEP, ne-a declarat că persoanele care doresc să devină operatori de calculator în secţiile de votare se mai pot înscrie până cel târziu cu zece zile înainte de data alegerilor.

În ceea ce priveşte experţii electorali, din rândul cărora urmează să fie desemnaţi, prin tragere la sorţi computerizată, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora, preşedintele AEP la nivel naţional, Ana Maria Pătru, citat de Agerpres, a precizat: "Admiterea în Corpul experţilor electorali se realizează pe bază de aviz al AEP sau pe bază de examen. Data de 21 aprilie a reprezentat termenul-limită pentru depunerea cererilor de admitere de către acele persoane care au îndeplinit funcţia de preşedinte sau locţiitor la alegerile anterioare, în vederea obţinerii avizului AEP. După această dată, se mai primesc cereri de admitere în Corpul experţilor electorali pe bază de examen". Atât operatorii de calculator, cât şi experţii electorali vor încasa 85 de lei pe zi, timp de maximum cinci zile, o sumă deloc de neglijat.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul oficial al AEP (www.roaep.ro), unde, la secţiunea "Prezentare AEP", veţi descoperi care sunt paşii pe care trebuie să-i faceţi pentru a deveni operator de calculator sau expert electoral. Totodată, puteţi apela numărul de telefon al Filialei Sud-Est a AEP - 0236.461.112.

Citit 4591 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2016 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.