Pentru ALEGERILE de pe 5 iunie, o singură Primărie şi 12 candidaţi (FOTO)

Pentru ALEGERILE de pe 5 iunie, o singură Primărie şi 12 candidaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Nouă candidaţi susţinuţi politic şi trei independenţi se luptă să ocupe fotoliul de primar al Galaţiului pentru următorii patru ani


Candidaturile pentru funcţia de primar al oraşului, depuse la Biroul Electoral Municipal Galaţi, sunt, începând de ieri, definitive. Prin urmare, pentru cei 12 candidaţi - trei femei şi nouă bărbaţi, ale căror nume vor fi tipărite pe buletinul de vot pentru alegerea primarului, cursa electorală începe!

Trebuie spus că, faţă de alegerile de acum patru ani, concurenţa este la fel de mare - 12 pe... un loc de primar - dar, în loc de un independent, acum avem trei! Iată cine sunt cei care vor să conducă destinele Galaţiului, în ordinea în care şi-au înregistrat candidaturile la Biroul Electoral Municipal.

Informaţii despre candidaţi

Primul intrat în cursa pentru Primărie este candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicuşor Ciumacenco. Politicianul are 41 de ani, este de profesie medic stomatolog, a fost viceprimar al oraşului în mandatul 2008-2012, şi a candidat independent la Primărie în 2012.

Următorul înscris este candidatul independent Ionel Goldură. În vârstă de 47 de ani, este medic specialist cardiologie şi medic primar medicină de familie, directorul Centrului Medical Launer.

Actualul primar, Marius Stan, candidează pentru un nou mandat din partea UNPR. Politicianul va împlini 59 de ani chiar în ziua scrutinului. De profesie inginer, a fost preşedintele clubului de fotbal Oţelul Galaţi şi, înainte de a fi ales primar în 2012, a fost consilier local PNL.

Constantin Telegan este candidatul Partidului Mişcarea Liberală. În vârstă de 52 de ani, de profesie mediator, candidatul scrie că este preşedintele Magnus Prioratus Sanctae Mariae Theutonicorum.

Partidul Social Democrat (PSD) mizează la Primărie pe Ionuţ-Florin Pucheanu. În vârstă de 35 de ani, Pucheanu este consilier juridic, director general al Serviciului Public Ecosal şi candidează pentru prima dată.

Iulian-Nicuşor Aramă este candidatul Partidului Social Românesc (PSRO) la Primăria Galaţiului. În vârstă de 48 de ani, de profesie inginer, Aramă a fost, pentru o perioadă, consilier judeţean în mandatul care tocmai se încheie.

Veteranul candidaţilor la Primărie este Eugen Durbacă (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor - ALDE) care, peste câteva zile, va împlini 73 de ani. De profesie inginer, Durbacă este senator în Parlamentul României şi a mai fost primar al Galaţiului în perioada 1992-2000.

Cătălin Cristache este candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP). În vârstă de 37 de ani, de profesie inginer, în prezent este inginer auto la Registrul Auto Român. A fost consilier local PDL, pentru câteva luni, în acest mandat.

S-a înscris în cursa pentru Primărie şi candidata independentă Daniela-Simona Vreme. În vârstă de 31 de ani, de profesie economist, ocupă funcţia de director economic şi a fost consilier judeţean în mandatul care tocmai se încheie.

Tot independent s-a înscris în cursa pentru fotoliul de primar al oraşului şi Dorin Butunoiu. În vârstă de 40 de ani, de profesie doctor-inginer, în prezent ofiţer monitorizare proiecte, a fost şi consilier judeţean PSD.

Partidul Naţional Democrat (PND) a înscris-o în luptă pe Daniela Chelaru, 36 de ani, de profesie învăţătoare.

Ultima intrată în cursa pentru Primărie este candidata Partidului România Unită (PRU), Monica Roman, în vârstă de 39 de ani, de profesie consilier juridic.

NU UITAȚI! Fără carte de identitate valabilă nu puteţi vota!

În foto, Nicuşor Ciumacenco, Ionel Goldură, Marius Stan, Constantin Telegan, Ionuţ-Florin Pucheanu, Iulian-Nicuşor Aramă, Eugen Durbacă, Cătălin Cristache, Daniela-Simona Vreme, Dorin Butunoiu, Daniela Chelaru și Monica Roman

PRIMARII vor fi aleşi într-UN SINGUR TUR, a decis Curtea Constituţională a României. CLICK AICI PENTRU DETALII

IATĂ cine vrea să fie CONSILIER LOCAL. Zece partide şi trei candidaţi independenţi

AFLĂ și cu cine defilează partidele pentru Consiliul Judeţean Galați

Citit 7927 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.