AFLĂ CÂND are loc DEZBATEREA CET pe TERMOFICARE și ce AVERTISMENT au primit membrii partidelor gălățene

AFLĂ CÂND are loc DEZBATEREA CET pe TERMOFICARE și ce AVERTISMENT au primit membrii partidelor gălățene
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La doar câteva zile după ce au anunţat că intenţionează să organizeze o dezbatere publică pe tema sistemului centralizat de termoficare - CLICK AICI PENTRU DETALII, la care sunt invitaţi să participe, printre alţii, cei 12 candidaţi pentru fotoliul de primar şi delegaţi ai asociaţiilor de proprietari, reprezentanţii Electrocentrale au anunţat, miercuri, 11 mai, că evenimentul va avea loc pe data de 20 mai, la ora 11,00, în sala de conferinţe a Parcul de Soft.

În cadrul dezbaterii, producătorul de agent termic primar va prezenta soluţia sa pentru a menţine în funcţiune sistemul public de alimentare cu energie termică şi modul în care acesta ar putea fi restructurat. Totodată, conducerea CET a avertizat candidaţii şi partidele politice că nu sunt permise mesaje de propagandă electorală. "Intenţionăm ca, în acest fel, să tranşăm clar şi definitiv această problemă, iar dacă vom concluziona că soluţia propusă de Electrocentrale este cea mai bună, să demarăm de îndată toate procedurile necesare implementării ei. În cazul în care aceasta nu va fi agreată, vom lua în analiză alte soluţii propuse în acest sens (…) Discuţiile se vor purta strict pe soluţia propusă, nefiind permisă lansarea de mesaje electorale", a transmis Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

La eveniment au fost invitaţi să participe, alături de reprezentanţi ai Primăriei şi Prefecturii, delegaţi ai Electrica, GDF Suez (Engie), ANRSC, COGEN România şi specialişti în domeniu, care au contribuit la elaborarea unor strategii de termoficare, printre care şi cea a municipalităţii, aprobată de Consiliul Local la începutul anului 2015, dar nepusă în practică.

Rămâne de văzut dacă dezbaterea va genera şi o decizie concretă din partea autorităţilor.

AFLĂ cum îşi propun autorităţile gălățene să aibă grijă de termoficare

 

 

Citit 2949 ori Ultima modificare Joi, 12 Mai 2016 00:52

5 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 14 Mai 2016 22:55
  5.13.209.***
  toti interlocutorii de mai jos au dreptatea lor. DAR: Nu are nici o relevanta ca durbaca dinozaurul este inginer energetician. E ca si cum ai spune
  ca Einstain era un bun sot, desi isi batea nevasta crunt! Ce relevanta are cu faptul ca era as in fizica? NICI UNA. Asa si asta... nu fac pentru Galati, a vandut bordurile din granit ale orasului in Franta pe bani buni, si-a insusit terenuri la greu si magazine, si-a format mafia locala cu catei purcei si turci si l-a durut in fund de alegatori! Ce folos ca a fost un bun sef in santierul naval, daca si-a batot joc de un oras!!! Lafel si mos Nici o lae si pestacenco cu fisuri anale! Pe mine ma intereseaza CE FAC NU CE SPUI! Orice sarlatan poate minti frumos! Trebuie sa ai coloana vertebrala sa-l analizezi! Acum nu ai pe cine, toti sunt vorba aia: Unu cu unu sa-i omori cu pumnu! ATAT! Sau fotografia cu parlamentul Rormananiei: AICI SUNT HOTII DUMNEAVOASTRA! Revenind:
  1. Nu suntem uniti
  2. Nu vrem sa ne asumam nimic ( de asta ne si lasam furati pentru ca suntem delasatori)
  3. Nu actionam CU NIMIC
  4. Suntem prea naivi si neinformati
  5. Nici nu ne omoram cu munca in zona asta a Moldovei!

  Deci eu nu cred ca se va schimba ceva, astora le arde de ciolan, apoi si rearanjeaza interpusii in system si apoi ia toamna dau din umeri si vina pe ailaltii! Cine vrea sa nu tremure la iarna sa ia masuri!
  Daca nu au fost in stare sa implementeze central de scara sau de etaj in 20 de ani nu vor reusi in 150 de zile SIGUR, nu tin cu ursul dar
  sunt realist... nici macar pesimist! Pacat pentru ca sunt pensionari cu pensii jignitoare, au murit doi batrani in iarna trecuta cand cap de minge
  a oprit caldura, am pierdut cateva milioane sa-mi ofer conditii, este inaceptabil sa platesti frigul din casa intre 400 si 1200 de lei, cand aceste servicii in realitate oferite NON STOT ar costa intre 100-250 de lei! SE FURA IN TARA ASTA INCAT TARGUL LUI CREMENE AR TREBUI REINVENTAT! Aveti grija dragi cetateni, daca nu aveti... nu are cine... nu se vrea!
  0
  2
  Raportează
 • postat de un cetatean care munceste pe un salariu sub medie
  Vineri, 13 Mai 2016 04:42
  5.13.156.***
  D-le liviu, sa moara si capra vecinului! Se pare ca mai interesat sunteti de "salariile peste medie"ale salariatilor de la electrocentrale decat de nefericitii mai putin norocosi ca d-ta, care chiar nu au posibilitatea de a-si instala o centrala. Vreti subventie la centrala? Mie cine imi mai subventioneaza centrala deja instalata?
  9
  7
  Raportează
 • postat de O lamurire
  Joi, 12 Mai 2016 13:46
  5.13.250.***
  As dori un articol despre canalizarea inutila realizata in Galati,platita de cinci ori mai mult decat face,din bani publici si care apare pe toate posturile centrale de televiziune,sub forma de realizari ale lui Dorel,pentru ca Bula este deja depasit.
  0
  9
  Raportează
 • postat de PATRIOTUL
  Joi, 12 Mai 2016 11:01
  81.12.149.***
  Este foarte bună iniţiativa cu DEZBATEREA PUBLICĂ, mai ales înainte de alegeri şi aşa ar trebui să facem pentru orice problemă a comunităţii locale. Ar fi bine ca aceasta să fie televizată în direct ca să ştim şi noi cum se desfăşoară lucrurile concret.
  @Liviu :
  Ai dreptate în ce spui, văd că eşti documentat, se vede că lucrezi în domeniu, dar problema acum este alta:
  Ce facem până se vor amplasa alte centrale noi în Galaţi? Adică ce vom face concret în URMĂTOAREA IARNĂ ?
  2 dintre candidatii la Primărie (de la PSD şi de la PNL) şi-au exprimat deja aceeaşi strategie de încălzire a oraşului cu centrale de bloc sau de cartier. Probabil aceeasi strategie va avea si dl Durbacă care este inginer energetician. Aceeasi strategie o au acum şi cei din Bucureşti. Dar cum vom face TRECEREA LA NOUL SISTEM? Aici e problema.
  Eu cred că ea nu se poate face decât treptat şi funţionând pe ambele sisteme: unul care să se dezvolte (cel cu centrale pe cartier) şi unul care să se restrângă definitiv (cel centralizat).
  4
  8
  Raportează
 • postat de Liviu
  Joi, 12 Mai 2016 08:39
  81.12.148.***
  Domnule Sinan, dumneavoastră chiar nu înțelegeți un lucru elementar: ca societatea pe care acum o pastoriti este într-un colaps ireversibil, într-o situație foarte defavorabila din punct de vedre tehnic și economic.
  Nu are rost sa dezgropam morții, sa analizăm cauzele care au generat aceasta stare, le știm bine cu toții. Ceea ce ma surprinde este atitudinea dumneavoastră imperativa, în incercarea de a prezerva pe mai departe aceasta societate care, practic, nu mai are alta alternativa decât lichidarea ei.
  Solutiile viabile sunt de acum încolo strict în curtea Consiliului Local. Ar fi o povara imensa pentru autoritățile locale sa preia Electrocentrale. Sa va mai amintesc lucruri pe care le cunoașteți? Ca aveți în dotare niște cazane TGM89 de 420 t/ora abur, agregate energofage, uzate fizic și moral, o organigrama de peste 370 de salariati (cu salarii peste medie), salariati care la ora actuala ce produc, ce încărcare au? Ca la echipamentele pe care le aveți sunt consumuri uriașe de gaze naturale ? Peste 250 milioane de mc în 2010, peste 166 milioane de mc în 2013, peste 188 milioane mc în 2014. Spre deosebire de CET Grivita Bucuresti, care inregistreaza consumui de circa 10 ori mai mici și deservesc peste 40000 de apartamente.
  În sistem de cogenerare, ne puteți spune câți bani trebuie alocati pentru cumpararea de certificate de emisii GES? Pentru ca nu se mai aloca certificate cu titlu gratuit pentru producerea de energie electrică, acestea trebuind obligatoriu a fi cumpărate.
  Acum, în aceasta situație dezastruasa, dumneavostra veniți cu niște propuneri greu de acceptat: o fuziune a Electrocentrale cu Calorgal, bani pentru investitii echipamente noi făcute de Consiliul Local, dar echipamentele gestionate tot de către aceeași oameni, probabil în aceeași organigrama mult umflata, nerezonabila.
  SC Electrocentrale fiind în insolventa, conform prevederilor legale nu poate accesa nici măcar un euro din finantari europene. Așa ca, ce v-ați spus dumneavoastră: ca să ne păstram privilegiile caldute și salariile generoase, hai sa încercam o combinatie cu Consiliul Local, dar în fapt tot noi sa fim actorii principali. Ei bine, nu se poate asaceva.
  Văd ca enumerati în articol mai multe entitati: Electrica, GDF Suez, COGEN Romania, specialisti în domeniu. Care sunt acei specialisti domnule Sinan? Nominalizați vă rog. Va reamintesc ca majoritatea membrilor COGEN Romania sunt în fapt salariati din mai multe CET-uri din țara, aflate în situații nu tocmai confortabile și firesc, interesul lor este ca aceste unități să fie tinute în viața cu orice preț.
  De ce nu ați invitat de exemplu la aceasta dezbatre specialisti de marca din ISPE Bucuresti (Institutul de Studii și Proiectari Energetice) ?
  Cât despre cea strategie aprobata în 2015 de care va legați, va aduc la cunoștința ca este în mare parte un copy paste după o asazisa strategie (excrecabila din toate punctele de vedere) făcută de o firma de apartament din Bucuresti în 2012, firmă cu doi angajați, SC Chimenerg Invest SRL
  6
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.