Dorobăţ Victor – un primar gospodar, cu simţ de răspundere/ Modernizarea la Bereşti-Meria continuă!

Dorobăţ Victor – un primar gospodar, cu simţ de răspundere/ Modernizarea la Bereşti-Meria continuă!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După ce, în ultimii opt ani, Bereşti-Meria, care cuprinde nu mai puţin de 11 sate, a reuşit să atragă fonduri importante pentru investiţii în drumuri, în alimentarea cu apă, în unităţi de învăţământ, dar şi în utilaje de intervenţie şi gospodărire, comuna va beneficia, în continuare, numeroase proiecte care vor contribui la dezvoltarea localităţilor componente.

Primarul Dorobăţ Victor, candidatul PSD pentru un nou mandat, a precizat că, în următorii patru ani, va avea grijă ca oamenii din Bereşti-Meria şi Slivna să beneficieze de apă curentă şi canalizare. În timp ce pentru localnicii din Balinteşti, unde există deja alimentare cu apă, va fi construit sistemul de canalizare, care le va permite acestora să facă încă un pas extrem de important către civilizaţie şi un trai decent. Social-democratul, aflat la al doilea mandat de primar, a precizat că cea mai importantă sursă de finanţare sunt fondurile europene. Cu o bogată experienţă în finanţe şi administraţie, Dorobăţ Victor este cel care a înfiinţat Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Covurlui”, din care fac parte nu mai puţin de 13 comune, care au reuşit astfel să atragă bani europeni pentru modernizarea localităţilor. Datorită GAL-ului, primarul a reuşit, printre altele, să achiziţioneze un microbuz, pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice. Practic, după cum ne-a explicat alesul, există nu mai puţin de şase sate care se află la o distanţă de peste 11 kilometri de Primărie, iar accesul oamenilor era mult îngreunat. De un an de zile, microbuzul face curse două zile pe săptămână pentru a-i transporta pe localnici la medicul de familie, Poliţie sau Primărie, ideea primarului dovedindu-se a fi una de succes. Tot prin intermediul GAL-ului, în satul Puricani se va construi un centru de zi pentru persoanele vulnerabile. Primarul îi asigură pe localnici că va continua investiţiile în infrastructura rutieră. În acest sens are pregătit un nou proiect, pe fonduri europene, de aproape 5,5 milioane de lei, bani ce vor fi cheltuiţi pentru a moderniza trei drumuri comunale: DC 7 Slivna - Onciu, DC 115 interiorul satului Pleşa şi DC 5 Beresti Meria – Puricani. Asta după ce, între 2009 şi 2015, au fost folosite aproape 50.000 de tone de zgură pentru pietruirea drumurilor, iar aproximativ 10 milioane de lei au fost investiţi pentru refacerea infrastructurii rutiere după inundaţii şi modernizarea acesteia.

Printre priorităţile primarului Dorobăţ Victor se numără şi renovarea sediului vechii şcoli din satul Pleşa, pentru crearea unei săli de festivităţi.

P

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 3998 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 14:22