S-a constituit Comitetul consultativ al Galaţiului

S-a constituit Comitetul consultativ al Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Miercuri, 14 septembrie, în jurul orei prânzului, la Centrul Multicultural Dunărea de Jos a fost constituit primul Comitet consultativ la nivelul municipiului Galaţi, şedinţă la care au participat, pe lângă reprezentanţii autorităţilor locale (primarul Ionuţ Pucheanu, viceprimarul Sorin Enache, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, prefectul Dorin Otrocol şi city-managerul Marius Humelnicu) şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic, ai sindicatelor, ai societăţii civile şi ai asociaţiilor de pensionari. 

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, rolul acestui Comitet consultativ este de a implica cetăţenii în luarea deciziilor de interes public. "Îmi doresc ca gălăţenii să fie bine informaţii cu privire la problemele care îi afectează, să solicite autorităţilor să adopte măsurile pe care le consideră de cuviinţă şi să participe efectiv la punerea în practică a acestora. Atenţie, însă. Acest comitet nu va lua locul Consiliului Local şi îşi propune rezolvarea problemelor generale ale municipiului, cele mai stringente", a explicat noul edil al oraşului. 

Discuţii amânate din 2009

"Îmi doresc ca acest Comitet consultativ să fie ceva de durată, pentru că noi, societăţile sindicale, am fost solicitaţi şi în 2009, pe vremea primarului Dumitru Nicolae, însă totul a rămas la stadiul de vorbe. Aceeaşi invitaţie a fost lansată şi în 2014, în timpul mandatului lui Marius Stan, însă atunci nici măcar nu ne-am mai întâlnit. Îmi doresc ca aceste întâlniri să devină ceva regulat, să punem pe tapet probleme reale şi să încercăm, împreună cu ceilalţi membri ai comitetului, să găsim şi soluţii", a spus Romică Gârneaţă, din partea societăţii sindicatelor. 

Din partea Consiliului Judeţean, prin vocea preşedintelui Costel Fotea, au venit asigurări că acest comitet se va bucura de sprijin complet pentru orice proiect care vizează dezvoltarea judeţului Galaţi. Ceva pesimism există, însă, şi în sânul membrilor participanţi cu privire la succesul acestui Comitet consultativ. "Sper ca, în urma acestor întâlniri, care ar trebui să fie lunare, nu trimestriale, să se şi facă ceva. Că dacă ne întâlnim şi doar stăm de vorbă fără să implementăm ceva, mai bine nu ne mai obosim. Cred că o soluţie bună ar fi formarea de mici grupuri de lucru, care să vină cu proiecte bine formate, proiecte pe care să le dezbatem împreună şi să încercăm, cu sprijinul Consiliului Local şi cel judeţean, să le implementăm pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului", a spus şi Florin Spătaru, din partea Damen Galaţi.

Citit 3921 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2016 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.