În chinurile facerii de patru ani | Se caută constructor pentru BLOCURILE ANL din Târgu Bujor

În chinurile facerii de patru ani | Se caută constructor pentru BLOCURILE ANL din Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După aproape doi ani în care s-a construit cu viteza melcului şi alţi doi ani în care proiectul a fost lăsat de izbelişte, lucrările la blocurile ANL din Târgu Bujor ar putea fi reluate în primăvara anului viitor. Agenţia Naţională pentru Locuinţe caută o nouă societate care să construiască mult promisele blocuri cu 36 de apartamente, îndelung aşteptate de tinerii şi administraţia oraşului. Agenţia a lansat, de curând, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un contract a cărui valoare a fost estimată la 4.971.593,21 de lei (fără TVA) şi, până pe data de 26 septembrie, aşteaptă oferte din partea constructorilor.

"Agenţia Naţională pentru Locuinţe solicită oferte pentru atribuirea lucrărilor de construcţii de imobile colective. Obiectul contractului: contract de lucrări rest de executat pentru obiectivul de investiţie "Locuinţe pentru tineri destinate închirierii, judeţul Galaţi, oraş Târgu Bujor, str. G-ral Eremia Grigorescu", totalizând 36 unităţi locative, 3 tronsoane, regim de înalţime P+2E", se arată în anunţul publicat pe SEAP.

Potrivit primarului oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, construcţia celor trei blocuri ANL a demarat în anul 2012, însă a fost ridicat doar un etaj al unuia dintre imobile, care astăzi zace părăsit la intrarea în oraş. Firma care a câştigat licitaţia nu doar că a lucrat cu viteza melcului, dar nici nu şi-a mai dorit continuarea lucrărilor, pe motiv că nu ar fi fost rentabil. În anul 2014, după intervenţia edilului, directorul Agenţiei a mers într-o inspecţie la Târgu Bujor, după care s-a decis rezilierea contractului cu firma Vila SA şi au urmat noi proiecte, expertize etc.

"Este un proiect pe care ni-l dorim foarte mult, de care avem nevoie, dar sunt chestiuni care nu depind de noi. Important este ca, de această dată, să câştige un constructor serios şi să vedem blocurile finalizate", ne-a declarat edilul.

Citit 3263 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2016 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.