Lucrări de mântuială finanţate din bani publici? Anchetă în urma unor fotografii din Spitalul Judeţean

Lucrări de mântuială finanţate din bani publici? Anchetă în urma unor fotografii din Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Consilierul PRU Dorin Butunoiu le-a prezentat aleşilor o serie de imagini care ilustrează o conductă nou executată, suspendată cu o sârmă

Consiliul Judeţean va demara o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, cea mai mare unitate sanitară din judeţul Galaţi, pe fondul unor suspiciuni privind o serie de lucrări finanţate din bani publici, făcute de mântuială. Asta după ce, în şedinţa de ieri a forului deliberativ judeţean, consilierul PRU Dorin Butunoiu le-a prezentat aleşilor o serie de fotografii care ilustrează o conductă nou executată, suspendată cu o sârmă şi neracordată la reţeaua spitalului, din cauza căreia, în urmă cu doar câteva săptămâni, unitatea sanitară ar fi fost inundată pe anumite porţiuni.

„Lucrarea este făcută între etajele 5 şi 6 şi este finanţată de Consiliul Judeţean. Este vorba despre o ţeavă care face racordul la grupurile sanitare. După cum vedeţi, este lucrare nouă şi totuşi conducta este legată cu o sârmă. Pentru că nu a fost racordată la sistemul centralizat de scurgere a deşeurilor, la un moment dat, ţeava s-a înfundat la etajul 3 şi toate deşeurile şi microbii s-au revărsat între etajele 5 şi 6. Pentru că tot aducem în discuţie microbii în Spitalul Judeţean, pacienţi decedaţi în urma microbilor, nu ia nimeni nicio măsură. S-au cheltuit totuşi nişte bani din bani publici, de la Consiliul Judeţean, şi nu urmărim lucrările efectuate şi finalizate”, a spus Dorin Butunoiu, care a solicitat conducerii CJ constituirea unei comisii în care fiecare formaţiune politică din Consiliu să aibă câte un reprezentant, care să verifice „ce lucrări s-au făcut acolo, cum se cheltuie banii, ce societăţi comerciale au dreptul de a face lucrări în Spitalul Judeţean şi să terminăm cu tot felul de speculaţii”.

Bătălia electorală anulează conştiinţa?

În timp ce consilierii PSD Viorica Sandu şi Nicolae Bacalbaşa s-au arătat nemulţumiţi de intervenţia lui Butunoiu, ba chiar social-democrata i-a reproşat că face „spectacol”, urmând un schimb de replici nedemn de calitatea acestora, cu atât mai mult cu cât, dacă se dovedeşte a fi reală, problema semnalată este mai mult decât gravă, preşedintele CJ Costel Fotea a pus punct disputelor (un apel la normalitate făcând şi consilierul PMP Romulus Iaru) spunând că acceptă propunerea privind constituirea comisiei de anchetă. „Am luat la cunoştinţă propunerea dumneavoastră, sunt de acord cu înfiinţarea unei comisii. Nu am cunoştinţă despre astfel de situaţii. Aşteptăm şi propuneri cu privire la persoanele care să facă parte din comisii”, a punctat şeful CJ, care a precizat totodată că, în cazul în care se va dovedi că banii instituţiei au fost risipiţi pe lucrări de proastă calitate, vor fi sesizate "organele abilitate".

Citit 6116 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.