Încă se evaluează PAGUBELE produse de INUNDAȚII | Consiliul Judeţean Galați aşteaptă BANI de la Guvern pentru refacerea drumurilor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Încă se evaluează PAGUBELE produse de INUNDAȚII | Consiliul Judeţean Galați aşteaptă BANI de la Guvern pentru refacerea drumurilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu mai puţin de 14 comisii lucrează, în judeţul Galaţi, la evaluarea pagubelor produse de inundaţii, potrivit prefectului Gabriel Aurelian Panaitescu. Dintre acestea, 12 comisii analizează daunele provocate caselor, iar două evaluează pagubele produse infrastructurii. Întrebat care este termenul-limită pentru finalizarea rapoartelor ce vor fi transmise ulterior Executivului, reprezentantul Guvernului în teritoriu ne-a declarat: „Nu mă încântă că până la sfârşitul săptămânii îmi evaluează casele, mă interesează să fie o activitate desfăşurată cu foarte multă responsabilitate”.

Conducerea Consiliului Judeţean speră că, după ce evaluările se vor încheia, Guvernul va direcţiona fonduri în teritoriu pentru repararea reţelei rutiere. Deocamdată, conform reprezentanţilor CJ, nu se ştie pe câţi kilometri de drum judeţean trebuie să se intervină pentru reparaţii şi reabilitări. „Vă voi putea spune după ce comisiile de evaluare îşi termină treaba. Pot spune că a fost afectat DJ 251G, în apropierea localităţii Valea Mărului, DJ 251C la Smulţi, DJ 251A în dreptul localităţii Fundeanu, unde s-a făcut o breşă în asfalt, care trebuie rezolvată imediat, drumul care merge spre Gohor este afectat. Probleme mai sunt la Poiana, la Pleşa pe un drum judeţean pietruit, la Schela (tot pe un drum judeţean pietruit), la Fârţăneşti - pe DJ 255”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ, care a precizat că evaluarea pagubelor produse de inundaţii a început luni.

„Consiliul Judeţean a pus la dispoziţie resursă umană şi patru maşini. Avem 10 specialişti din direcţiile tehnice, care fac parte din aceste comisii. Sper ca Guvernul să aloce sume pentru că este nevoie”, a afirmat Costel Fotea.

TRAGEDIILE oamenilor loviţi de INUNDAȚII. Al doilea COȘMAR în ultimii trei ani - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 1800 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2016 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.