Au sau nu au voie partidele cu BANNERE pe stâlpii din oraş? (FOTO)

Au sau nu au voie partidele cu BANNERE pe stâlpii din oraş? (FOTO)

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
3 comentarii


Pe adresa redacţiei au sosit mai multe sesizări legate de apariţia în oraş a bannerelor, afişelor mari şi mashurilor electorale, cu nume de candidaţi, sloganuri de campanie, sigle ale partidelor, dar şi a corturilor, în mai multe zone ale Galaţiului. Oamenii au cerut explicaţii cu privire la legalitatea afişării acestora, în condiţiile în care legea prevede ca partidele nu au voie cu astfel de materiale în campania electorală.

Legal, până la începerea campaniei


Considerată o formă de publicitate, dispunerea afişelor, bannerelor şi corturilor este o măsură legală a partidelor, abordabilă doar înaintea campaniei electorale. "Au fost formulate cereri pentru obţinerea autorizaţiilor din partea mai multor partide gălăţene. Este voie cu aceste bannere şi corturi, dacă există autorizaţie, până la startul campaniei electorale. În cele 30 de zile de campanie, candidaţii şi partidele implicate în procesul electoral au la dispoziţie mai multe puncte din oraş unde îşi pot monta afişele", a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei. "În cazul în care vor fi sesizate nereguli, singurele organe abilitate să penalizeze partidele sau candidaţii pentru bannerele sau afişele din oraş sunt forţele de poliţie", ne-a mai explicat Raluca Ardean.

Citit 2149 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 19:21

3 comentarii

 • postat de diego Joi, 27 Octombrie 2016 12:34 84.117.42.*** Link la comentariu
  0
  4

  Si in cartierul Filesti flutura bannerul ALDE!!! acel cartier este lasat vai de capul lui si ei vin sa ceara din nou voturile.Niste nesimtiti.
  Cetatenii nu au nevoie de bennere.Ii cunostem f.bine pe cei care candideaza.Sunt aceiasi.Nimic nou nici in promisiuni.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 27 Octombrie 2016 10:19 5.13.167.*** Link la comentariu
  0
  3

  Astia mint in benere photoshopate dapai in campanii! Anul trecut la rondou specfica "Amenajarea noului sediu" acum l-au amenajat cu panza verde! Afara-i vopsit gardul inauntru saracia orasului! Banii sunt la ei!

  Raportează
 • postat de ady Joi, 27 Octombrie 2016 08:47 5.2.209.*** Link la comentariu
  0
  3

  imediat la intrarea in cartierul dimitrie cantemir flutura bannerul de la psd isti

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.