Legi votate prin înţelegeri politice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi ne-a trimis pe adresa redacţiei o scrisoare deschisă, care a fost trimisă şi către Curtea Constituţională a României. Redăm în rândurile de mai jos conţinutul scrisorii.

Referitor la art. 11 aliniat 2 din “Legea 61 din 1993 privind alocaţia de stat pentru copii” care anulează art. 20, “Ajutorul se acordă mamelor, pe tot timpul vieţii, indiferent de natura şi nivelul veniturilor pe care le realizează sau de alte alocaţii, indemnizaţii sau ajutoare pe care le primesc”, din Decretul nr. 410 din 26 decembrie 1985 privind alocaţia de stat şi indemnizaţia pentru copii, ajutoarele ce se acordă mamelor cu mai mulţi copii şi soţiilor de militari în termen. BOf. Nr. 76 din 26 dec. 1985.

Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere din România în numele mamelor, azi pensionare, membre ale alianţei, care au crescut mai mult de 3 copii, cu stima pe care o purtăm şi încrederea într-o dreaptă judecată, solicităm ca art. 11 aliniat 2. “La data intrării in vigoare a prezentei legi se abrogă art. 1 - 17, art. 28 - 30 şi anexa din Decretul nr. 410/1985 privind alocaţia de stat şi indemnizaţia pentru copii, ajutoarele ce se acordă mamelor cu mai mulţi copii şi soţiilor de militari în termen, precum şi indemnizaţia de naştere, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare” din Legea 61 din 1993, să fie declarat ca fiind în afara Constituţiei României, deoarece anulează un drept câştigat prin lege ca o recunoaştere a eforturilor suplimentare depuse de aceste mame,  lucru recunoscut pe larg în corpul decretului.

Solicităm ca sumele prevăzute în art. 18 din decretul mai sus amintit să fie calculate conform corespondenţei valorii salariilor medii dintre anii 1985 şi 2009.

Solicitarea noastră se bazează pe principiul de drept “lucru judecat”: sporurile la salarii ale magistraţilor, deci şi ale dumneavoastră, ca fiind drepturi câştigate prin lege, deşi dl. deputat Viorel Hrebenciuc recunoaşte public că aceste legi au fost votate prin înţelegeri politice.

O mică, mare deosebire, între înainte şi după 1989.

Nota redacţiei: Concluziile le poate trage fiecare în parte…

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.