Deputatul Toader: „Nu avem prefect de Galaţi!”

Deputatul Toader: „Nu avem prefect de Galaţi!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prefectul Brânzan: „V-a dus în eroare cu bună ştiinţă”! *

Deputatul PD-L gălăţean Mircea Toader (foto) a declarat ieri, într-o conferinţă de presă că, pur şi simplu… „Nu avem prefect de Galaţi!” Nemulţumit de modul în care a rezolvat problemele de legalitate apărute în câteva consilii locale din judeţ, preşedintele filialei PD-L a pus ieri chiar problema legalităţii… prefectului. 

„Să-şi rezolve situaţia pe care o are privind suspendarea din funcţie. Că el trebuia în şase luni să-şi termine cursul [de funcţionari publici], şi nu şi l-a terminat. El trebuia în şase luni să scoată postul [de prefect] la concurs.”

Prefectul Claudiu Brânzan a răspuns: „Sunt surprins de faptul că dl Mircea Toader, în loc să fie preocupat de situaţia consiliilor locale Bălăşeşti, Cudalbi sau Pechea, care îşi desfăşoară activitatea mai mult sau mai puţin legal, domnia sa este preocupat mai mult de starea prefectului judeţului Galaţi! Dacă cineva este interesat de starea de funcţionare a prefectului judeţului Galaţi, vreau să vă zic că prefectul funcţionează în stare foarte bună, spre nemulţumirea altora. Textul Hotărârii de Guvern prin care am fost numit în funcţia de prefect e cunoscut de dl Toader, care v-a dus în eroare cu bună ştiinţă”, îl numeşte pe Claudiu Brânzan pe funcţie „temporar, până la organizarea concursului pentru acest post”. 

Adică nu scrie nicăieri că ar fi vorba de şase luni, de mai multe ori mai puţine, deci poate sta şi patru ani, dacă nu-şi dă demisia. Prefectul spune şi că deputatul cunoaşte acest lucru, pentru că hotărârile de Guvern pentru cei doi subprefecţi PD-L de Galaţi sunt identice. 

Pe de altă parte, nici n-au trecut şase luni de la numire: „Şi un copil de clasa a doua ştie că dacă perioada de şase luni a început pe 18 februarie, atunci ea se încheie pe data de 18 august. Vedeţi şi dumneavoastră în ce zi suntem astăzi…”

Citit 1345 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.