Recomandare către Guvernul Boc: Pleacă acasă!

Recomandare către Guvernul Boc: Pleacă acasă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PNL Victor Paul Dobre (foto) a recomandat Guvernului Boc să plece acasă. Politicianul a invocat două motive pentru care actuala coaliţie ar trebui să-şi facă bagajele din fruntea ţării: anunţata reducere de 20 la sută a personalului bugetar şi nerespectarea promisiunii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Liberalul Dobre şi-a exprimat îngrijorarea că o reducere de 20 la sută a funcţionărimii, „în buna tradiţie românească”, ar putea face ca tocmai cei competenţi să fie trimişi acasă.

„Având în vedere experienţele recente, în măreaţa coaliţie s-ar putea să conteze carnetul de partid. Pe fondul acestei crize majore, ce se întâmplă în plan politic, în plan guvernamental, e o trozneală continuă, declaraţii, fiecare critică miniştrii celuilalt, anunţă programe şi planuri pe care nu le aplică celălalt. Eu cred că este o degringoladă funcţionarea statului român”.

„Problema cea mai mare se pune la nivelul administraţiilor locale unde politizarea este şi mai intensă. Eu nu spun că la nivelul consiliilor judeţene sau locale nu sunt scheme care au dat pe-afară. Dar în acelaşi timp vorbim de autonomie şi o uităm”, a atras atenţia Dobre.

Politicianul a criticat şi bătaia de joc la care sunt supuşi profesorii: „În locul creşterii cu 50 la sută a salariilor s-a ajuns la disponibilizări. Vă reamintesc două declaraţii pe care nu pot să le uit: dl Geoană - «Dacă venim noi, vă mărim retroactiv de la 1 octombrie». N-a spus anul. Dl Boc ne spunea nouă: «Dacă nu sunteţi în stare să măriţi cu 50 la sută, plecaţi acasă!» Noi am plecat, îl aşteptăm şi pe domnia sa”.

„Tot ce şi-a propus Guvernul a fost vorbă în vânt în plan concret. În mod normal, când derapezi în halul acesta ar trebui să ţii cont de ţară, de cei pe care îi guvernezi, şi dacă nu mai poţi, să pleci acasă”, a conchis Dobre.

Citit 660 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.