Primarul din Pechea: „Nu sunt interesat să dizolv Consiliul Local”

Primarul din Pechea: „Nu sunt interesat să dizolv Consiliul Local”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a cerut încă de luni factorilor de decizie din comuna Pechea - adică primarului, viceprimarului sau secretarului comunei - să procedeze de urgenţă la sesizarea instanţei de contencios cu privire la dizolvarea consiliului local al comunei. Primarul din Pechea, Iancu Boldea (foto), ne-a declarat însă că nu este interesat să dizolve legislativul local.

Ieri, la Pechea aleşii locali au fost convocaţi în şedinţă ordinară, printre altele, şi pentru a lua act de nota prefectului.

După cum am aflat de la primarul comunei, liberalul Iancu Boldea, la şedinţă, din cei 17 aleşi ai comunei, au participat şapte consilieri PNL, doi consilieri PD-L şi cei doi excluşi din PSD. Primarul spune că aleşii cărora PSD le-a retras sprijinul politic şi-au recâştigat în contencios administrativ mandatul, deci aveau dreptul să fie prezenţi.

Nu au luat parte la şedinţă consilierii conservatori şi nici social-democraţii. De altfel, la ora la care şedinţa era în toi, liderul PC Pechea, consilierul local Marin, ne-a declarat că nu este normal ceea ce se întâmplă şi refuză să ia parte la o întrunire pe care nu o consideră legală. 

Şedinţa a durat aproape două ore, fiind prezent şi subprefectul judeţului, Paul Florea. Primarul Iancu Boldea ne-a declarat că a fost mandatat de consilieri să lămurească situaţia Consiliului Local. Boldea consideră că legislativul comunei nu trebuie să fie dizolvat şi va trimite documente în acest sens atât prefectului cât şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„Nu sunt interesat să dizolv Consiliul Local. Cine îşi asumă riscurile unei dizolvări? Asta înseamnă să nu mai acordăm ajutoarele beneficiarilor legii 416, să nu mai plătim salariile profesorilor. Vom face un dosar cu toate actele de până acum, mă voi consulta cu toţi consilierii şi voi cere sprijinul ministerului”, ne-a declarat primarul.

Rămâne de văzut cum se va soluţiona situaţia de la Pechea.

Citit 2598 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.