Gata cu laptele şi mierea electorale! Aleşii ne decid TAXELE şi IMPOZITELE LOCALE

Gata cu laptele şi mierea electorale! Aleşii ne decid TAXELE şi IMPOZITELE LOCALE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Campania electorală s-a terminat, iar râurile de promisiuni de lapte şi miere care au curs până acum vor seca. E timpul ca politicienii să se întoarcă la realitatea concretă. Consilierii locali ai Galaţiului sunt convocaţi mâine, în şedinţă ordinară, pentru a decide ce taxe şi impozite vor plăti gălăţenii în 2017.

După cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", proiectul de hotărâre, care s-a aflat în dezbatere publică pe portalul Primăriei municipiului Galaţi, propunea menţinerea tuturor taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor din 2016. În schimb, gălăţenii care locuiesc pe 20 de străzi care au fost recent modernizate ar putea plăti dări mai mari pentru că tot la şedinţă ar putea fi decisă modificarea zonelor de impozitare. Iar cele 20 de străzi trec din zonele de impozitare C sau D direct în B sau chiar în A! De pildă, străzile Bahluiului, Braşov, Cricov, Caraiman, Nămoloasa, Pietroşiţa şi Predeal ar urma să urce două trepte, din zona D de impozitare în zona B.

Nu este singura decizie a politicienilor care vizează buzunarele gălăţenilor. Liviu Dragnea a declarat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că l-a rugat pe actualul premier să amâne reducerea sau eliminarea a trei taxe. Este vorba despre scăderea TVA cu un punct procentual de la 1 ianuarie 2017, eliminarea taxei pe stâlp şi a supraccizei pe carburanţi. Solicitarea de amânare a tăierii taxelor vine după ce, în planurile de guvernare ale PSD, Liviu Dragnea anunța că intenționează să elimine peste o sută de taxe și să reducă TVA-ul la 18 la sută din 2018.

Citit 4204 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.