UPDATE - Gălăţenii din centrul oraşului primesc din nou căldură şi apă caldă

UPDATE - Gălăţenii din centrul oraşului primesc din nou căldură şi apă caldă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, joi, ora 10,00: Furnizarea de apă caldă şi căldură a fost reluată, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pentru miile de gălăţeni din Centru şi Piaţa Centrală, după ce Electrocentrale a reparat conducta avariată. Purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, a anunţat, în această dimineaţă, că "echipe ale Calorgal au efectuat pe parcursul întregii nopţi manevre de pornire a punctelor termice închise ieri, ca urmare a avariei de pe magistrala Electrocentrale, de pe strada Traian. Lucrările de reparaţii la magistrala CET au fost încheiate la miezul nopţii, fiind urmate de procedura de umplere a instalaţiei. Pe aceasta cale, mulţumim consumatorilor pentru înţelegere şi partenerilor pentru operativitate".

 

UPDATE, ora 12,30: Căldura şi apa caldă sunt sistate pentru mii de gălăţeni din Centru şi Piaţa Centrală. Calorgal a anunţat că de aceste servicii nu mai beneficiază 1.080 de apartamente branşate şi locuite din 139 de scări de bloc din 42 de asociaţii de proprietari.

Reprezentanţii societăţii de termoficare au precizat că angajaţii Calorgal „întreprind manevre pentru repornirea furnizării de apă caldă în municipiul Galaţi. Operaţiunea este determinată de creşterea parametrilor agentului termic furnizat de către SC Electrocentrale. Astfel, la ultima măsurare, temperatura ajunsese la 80 de grade Celsius, în creştere cu 5 grade faţă de raportarea precedentă. Reamintim că întreruperea furnizării de apă caldă în municipiul Galaţi a survenit în cursul nopţii, în urma avariei de pe magistrala CET, avarie localizată pe strada Traian. Estimăm că în următoarele ore, pe măsură ce temperatura agentului termic furnizat de Electrocentrale va creşte, furnizarea de apă caldă va fi reluată în întreg municipiul, cu excepţia punctelor termice închise din cauza lucrările derulate pentru remedierea avariei de pe reţeaua Electrocentrale de pe strada Traian”.


UPDATE, ora 11,30: Căldura și apa caldă, sistate în aproape tot orașul | Electrocentrale anunţă că cinci puncte termice din centru sunt închise | În restul oraşului, se livrează agent termic la parametri îmbunătăţiţi. Reprezentanţii Electrocentrale ne-au anunţat că, în acest moment, cinci puncte termice din centrul oraşului (PT H, PT C, Avântului, Albatros şi SC 114) sunt închise din cauza avariei. În celelalte zone ale oraşului, conform acestora, se livrează agent termic la parametri îmbunătăţiţi, după ce conducta avariată a fost izolată, iar acum se lucrează la repararea reţelei afectate.


UPDATE, ora 10,00: Reprezentanţii Calorgal confirmă că avaria CET afectează întreg oraşul. Apa caldă, sistată complet, din cauza parametrilor reduşi.


„Ca urmare a unei avarii survenite în cursul nopţii pe reţeaua SC Electrocentrale SA, în acest moment atât debitul, cât şi temperatura agentului termic furnizat de producătorul SC Electrocentrale se situează sub valorile necesare (cu aproximativ 15%).

SC Electrocentrale SA  a informat ca avaria a fost localizată pe strada Traian, pe segmentul dintre intersecţia cu strada Tecuci şi intersecţia cu strada Brăilei.

Aceasta situaţie afectează toţi consumatorii casnici şi non casnici din municipiul Galaţi. Pentru a menţine parametrii agentului termic pentru încălzire cât mai apropiaţi de limita normalului, furnizarea de apă caldă a fost întreruptă şi va fi reluată după ce SC Electrocentrale SA va furniza agent termic cu parametri la valori superioare celor actuale (2.400 mc/ora debit şi 75 grade Celsius temperatură faţă de 2.500 mc/ oră şi 87 grade Celsius ). Ne cerem scuze consumatorilor afectaţi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache. Acesta a precizat că echipe ale Calorgal „fac eforturi deosebite pentru a menţine în funcţiune sistemul de încălzire în unităţile de învăţământ din oraş. Aşteptăm ca echipele SC Electrocentrale SA să remedieze cât mai rapid avaria şi să repună în funcţiune segmentul de magistrală afectat astfel încât, după revenirea parametrilor la valorile normale pentru această perioadă, vom putea relua furnizarea de apă caldă şi căldură”.

.................................................................................................

Căldura și apa caldă au fost sistate, în această dimineață, în aproape tot orașul, din cauza unei avarii care s-a produs la o magistrală extrem de importantă a Electrocentrale (CET). Ion Stanciu, șef Serviciu Mentenanță al Electrocentrale, ne-a declarat că reprezentanții producătorului de agent termic primar au început lucrările pentru a repara conducta avariată și a precizat că se vor face eforturi pentru ca intervenția să fie finalizată în cursul zilei, astfel încât gălățenii să poată beneficia spre seară de energie termică.

„Probleme au mai fost, însă am făcut în așa fel încât să le rezolvăm fără să afectăm populația. Acum nu s-a mai putut interveni fără a sista furnizarea de agent termic”, ne-a declarat reprezentantul CET.

Vom reveni.

Citit 4746 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 10:18

5 comentarii

 • postat de IA MAI MANATI MA!
  Joi, 22 Decembrie 2016 10:32
  78.96.253.***
  Ba, 99% ati votat Durbaca, traind cu promisiunea de la locale ca va da apa rece si calda, si caldura, GRATIS, moca, BAAAA!
  Sunteti intro continua dormitare,visare la promisiuni de ani de zile,niciodata duse la indeplinire.

  Plus mii de locuri de munca, agricultura,industrie,comert,investitii straine la Galati, obiective active dupa 89, dar distruse,dupa, cand acest individ era la butoane, impreuna cu Dobre,F.Poapa,Viorel Stefan,al saptelea mandat in parlament,Bacalbasa,distrugatorul judetului timp de patru ani,si spitalul judetean ramas pe chituci dupa gubernia lui....
  Ii stiti pe toti.

  De 27 de ani mergeti la vot si votati aceeasi indivizi,unii, in timpul unei legislaturi,migratori prin cel putin doua partide..
  Ce sa mai vorbim de doctrine, de care unii dintre voi nu intelegeti sensul!?

  Dar ati votat in necunostinta de cauza,saracia, mizeria morala,lipsa locurilor de munca,plecarea tinerilor din oras,distrugerea cu acordul vostru a intreprinderilor, dand dovada de marlanie si curvism, sa nu va puneti rau cu hotii,chipurile, primarul,seful de judeteana,prefectul,seful de partid, care promitea si promitea, esti cu mine,promit, dar beneficiar numai el,tu un loc de munca pana isi umple sacul.
  Apoi ura si la gara!
  Somer, prost la propriu si la figurat,deznadajduit, gata sa mori de ciuda, dar nu te-ai dat batuti.
  Iar ai votat.
  Pe aceeasi care te-au distrus,folosindu-se de tine, imbogatindu-se,constructii megalomanice, opulente, copii lor beneficiari, neamurile la fel...

  Nu mai continui ca mi se face greata!
  De cantitatea de prostie, de marlani care au pus umarul la distrugerea acestui oras.
  Votand fara responsabilitate.
  Aiurea.

  Si, acum, ce vreti?Caldura, apa calda,si rece!!??????????

  Si daca ar curge apa cat debitul Dunarii pe voi, tot nu va ajunge sa va spalati cum trebuie de prostia de 27 de ani, in cabina de vot!

  Ei, candidatii vostri, au vile cu piscina, pardoseli incalzite, apa calda la discretie, masini luxoase,aprovizionare pe spranceana de produse din cea mai buna calitate, la preturi derizorii.Ca ei nu au bani,din salarii speciale de parlamentari,guvernanti,patroni,proveniti 90% din hoti,alba neagra,IMEH,GALACTA,SIDEX,etc.,etc,.....................

  Toate, totul,erau ale voastre.
  Acum sunt ale lor, iar voi, ce sunteti in afara de slugi, mameluci ca mate care chioraie,sfrijiti ca sfintii cei mari, dar nu ca ei.

  Gunoaie umane.

  Si vreti apa calda si caldura!
  Si apa rece!

  SICTIR!
  0
  3
  Raportează
 • postat de aaa
  Joi, 22 Decembrie 2016 07:58
  78.96.59.***
  Pe de o parte ai dreptate. Dar nu uita ca Apaterm are o datorie de aproximativ 400 MILIOANE DE RON. Cu acesti bani faceai un sistem nou. Deci de unde bani de investitii masive???
  1
  2
  Raportează
 • postat de ELLA
  Miercuri, 21 Decembrie 2016 14:03
  95.76.36.***
  As ruga pe acest primar care a fost votat de galateni sa faca niste discutii cu administratorii ,presedintii de administratii si chiar cu cetateni ai acestui municipiu pentru a cunoaste niste realitati din teritoriu.Macar o data la 3 luni sa fim invitati la discutii pentru ai aduce in atentie niste probleme urgente ale orasului.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Dan D
  Miercuri, 21 Decembrie 2016 13:22
  82.208.137.***
  Era de asteptat si sa ne asteptam in continuare la astfel de avarii, atata vreme cat Electrocentrale s-a spalat pe maini de ingrijirea retelelor termice primare. In loc sa aibe o echipa care permanent sa inspecteze si sa monitorizeze aceasta retea care le apartine, ce au facut dumnealor? Au externalizat acest serviciu catre o alta firma si doar cand crapa cate o conducta mai trece cineva pe acolo. In rest, Dumnezeu cu mila. Oricine poate vedea starea deplorabila a magistralelor CET pe tronsonul combinat, balta Catusa, drumul de centura. Despre cele din subteran, sunt tronsoane peste care nu s-a trecut cu anii. In rest, din partea lor, pretentii cat casa de mari. Ca vezi Doamne, cat de eficienti sunt, ca fara Electrocentrale nu mai pot exista alte solutii viabile, cat de rai sunt altii care indraznesc sa le arate bubele din propria ograda, etc. Ati incasat milioane de euro pe cele 3 cazane si 2 turbine (cazanele 1,2, 3 si turbinele 1 si 2) vandute la fier vechi. De ce, macar cu o parte din acei bani nu ati pus altceva in loc domnilor? Aruncati vina pe cele datorii istorice, pe o mostenire grea. Dar in ultimii 10-15 ani cine v-a oprit sa nu ganditi solutii de modernizare si eficientizare, in asa fel ca sistemul sa fie performant si astfel de evenimente sa nu se mai produca?
  0
  7
  Raportează
 • postat de Mioara Neagu
  Miercuri, 21 Decembrie 2016 12:39
  5.2.205.***
  Foarte interesant! Cam demult este avarie la CET si abia acum si-au dat seama! M-am saturat de apa rece la pret de apa calda. Iar caldura a fost ca afara! Domnule Mihai Costache si toti cei care raspundeti de energia termica: oare dupa aceasta avarie vom avea apa calda si caldura pe bune sau numai pe hartie - la plata cheltuielilor de intretinere? Eu locuiesc in Tiglina II si nu am mai avut apa calda de prin septembrie. Ce-i drept am platit apa rece la pret de apa calda pentru ca am lasat-o sa curga poate, poate se va incalzi, dar mai e mult pana la vara!!!
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.