UPDATE - Gălăţenii din centrul oraşului primesc din nou căldură şi apă caldă

UPDATE - Gălăţenii din centrul oraşului primesc din nou căldură şi apă caldă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, joi, ora 10,00: Furnizarea de apă caldă şi căldură a fost reluată, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pentru miile de gălăţeni din Centru şi Piaţa Centrală, după ce Electrocentrale a reparat conducta avariată. Purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, a anunţat, în această dimineaţă, că "echipe ale Calorgal au efectuat pe parcursul întregii nopţi manevre de pornire a punctelor termice închise ieri, ca urmare a avariei de pe magistrala Electrocentrale, de pe strada Traian. Lucrările de reparaţii la magistrala CET au fost încheiate la miezul nopţii, fiind urmate de procedura de umplere a instalaţiei. Pe aceasta cale, mulţumim consumatorilor pentru înţelegere şi partenerilor pentru operativitate".

 

UPDATE, ora 12,30: Căldura şi apa caldă sunt sistate pentru mii de gălăţeni din Centru şi Piaţa Centrală. Calorgal a anunţat că de aceste servicii nu mai beneficiază 1.080 de apartamente branşate şi locuite din 139 de scări de bloc din 42 de asociaţii de proprietari.

Reprezentanţii societăţii de termoficare au precizat că angajaţii Calorgal „întreprind manevre pentru repornirea furnizării de apă caldă în municipiul Galaţi. Operaţiunea este determinată de creşterea parametrilor agentului termic furnizat de către SC Electrocentrale. Astfel, la ultima măsurare, temperatura ajunsese la 80 de grade Celsius, în creştere cu 5 grade faţă de raportarea precedentă. Reamintim că întreruperea furnizării de apă caldă în municipiul Galaţi a survenit în cursul nopţii, în urma avariei de pe magistrala CET, avarie localizată pe strada Traian. Estimăm că în următoarele ore, pe măsură ce temperatura agentului termic furnizat de Electrocentrale va creşte, furnizarea de apă caldă va fi reluată în întreg municipiul, cu excepţia punctelor termice închise din cauza lucrările derulate pentru remedierea avariei de pe reţeaua Electrocentrale de pe strada Traian”.


UPDATE, ora 11,30: Căldura și apa caldă, sistate în aproape tot orașul | Electrocentrale anunţă că cinci puncte termice din centru sunt închise | În restul oraşului, se livrează agent termic la parametri îmbunătăţiţi. Reprezentanţii Electrocentrale ne-au anunţat că, în acest moment, cinci puncte termice din centrul oraşului (PT H, PT C, Avântului, Albatros şi SC 114) sunt închise din cauza avariei. În celelalte zone ale oraşului, conform acestora, se livrează agent termic la parametri îmbunătăţiţi, după ce conducta avariată a fost izolată, iar acum se lucrează la repararea reţelei afectate.


UPDATE, ora 10,00: Reprezentanţii Calorgal confirmă că avaria CET afectează întreg oraşul. Apa caldă, sistată complet, din cauza parametrilor reduşi.


„Ca urmare a unei avarii survenite în cursul nopţii pe reţeaua SC Electrocentrale SA, în acest moment atât debitul, cât şi temperatura agentului termic furnizat de producătorul SC Electrocentrale se situează sub valorile necesare (cu aproximativ 15%).

SC Electrocentrale SA  a informat ca avaria a fost localizată pe strada Traian, pe segmentul dintre intersecţia cu strada Tecuci şi intersecţia cu strada Brăilei.

Aceasta situaţie afectează toţi consumatorii casnici şi non casnici din municipiul Galaţi. Pentru a menţine parametrii agentului termic pentru încălzire cât mai apropiaţi de limita normalului, furnizarea de apă caldă a fost întreruptă şi va fi reluată după ce SC Electrocentrale SA va furniza agent termic cu parametri la valori superioare celor actuale (2.400 mc/ora debit şi 75 grade Celsius temperatură faţă de 2.500 mc/ oră şi 87 grade Celsius ). Ne cerem scuze consumatorilor afectaţi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache. Acesta a precizat că echipe ale Calorgal „fac eforturi deosebite pentru a menţine în funcţiune sistemul de încălzire în unităţile de învăţământ din oraş. Aşteptăm ca echipele SC Electrocentrale SA să remedieze cât mai rapid avaria şi să repună în funcţiune segmentul de magistrală afectat astfel încât, după revenirea parametrilor la valorile normale pentru această perioadă, vom putea relua furnizarea de apă caldă şi căldură”.

.................................................................................................

Căldura și apa caldă au fost sistate, în această dimineață, în aproape tot orașul, din cauza unei avarii care s-a produs la o magistrală extrem de importantă a Electrocentrale (CET). Ion Stanciu, șef Serviciu Mentenanță al Electrocentrale, ne-a declarat că reprezentanții producătorului de agent termic primar au început lucrările pentru a repara conducta avariată și a precizat că se vor face eforturi pentru ca intervenția să fie finalizată în cursul zilei, astfel încât gălățenii să poată beneficia spre seară de energie termică.

„Probleme au mai fost, însă am făcut în așa fel încât să le rezolvăm fără să afectăm populația. Acum nu s-a mai putut interveni fără a sista furnizarea de agent termic”, ne-a declarat reprezentantul CET.

Vom reveni.

Citit 4832 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.