Jumătate din totalul pe un an | Câte deşeuri electrice s-au strâns în ultima săptămână

Jumătate din totalul pe un an | Câte deşeuri electrice s-au strâns în ultima săptămână
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Botoşani, Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Motru şi, acum, Galaţi, sunt "Oraşele curate" aşezate pe harta României, în 2016, de campania naţională ECOTIC, dedicată colectării DEEE din mediul urban.

Firma Ecotic, în colaborare cu serviciul public Ecosal, a desfăşurat, în perioada 12-16 decembrie, o campanie de strângere a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) de la populaţie, fie prin predare directă la punctul de colectare, fie prin ridicare de la domiciliu, acolo unde a fost solicitat acest lucru.

Campania, care a debutat în Botoşani, s-a dovedit a fi un real succes printre gălăţeni, dat fiind că aceştia au predat, în doar cinci zile, aproximativ jumătate din cantitatea de DEEE care se colectează într-un an calendaristic. "Anual, strângem de la populaţie în jur de 4 tone de deşeuri electrice, electronice, electrocasnice, etc. Astfel, putem spune că suntem foarte mulţumiţi de campanie, dat fiind că s-au adunat, în total, 1.826 kilograme de DEEE, de la aproximativ 100 de persoane", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

În acelaşi timp, Constantin Ghene, reprezentantul Ecotic prezent în Galaţi pe durata campaniei, a explicat că rezultatele sunt neaşteptat de bune. "Comparativ cu alte oraşe, în care au fost strânse cantităţi între 400 şi 900 kilograme de DEEE, în Galaţi putem spune că am avut succes. De altfel, scopul campaniei nu a fost strângerea unei cantităţi impresionante de la populaţie, ci informarea oamenilor despre predarea corectă a echipamentelor electrice şi electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate", a spus acesta.

Sprijin din partea autorităţilor

"Pe această cale, aş vrea să spun că modul de lucru al autorităţilor din Galaţi cu referire la această campanie a fost foarte bun. Ne-am bucurat de sprijinul total al serviciului de salubrizare, dar şi de cel al Transurb şi Apă Canal, care ne-au ajutat cu promovarea", a conchis Constantin Ghene, reprezentantul Ecotic.

Conform legii, anual trebuie colectate, la nivel naţional, două kilograme de deşeuri electrice şi electronice pe cap de locuitor. Din fericire, mare parte din cantitate vine de la persoanele juridice.

Citit 1755 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.