"Noi pe unde trecem?". Munţii de zăpadă şi mizerie aşteaptă primăvara pe trotuare
Foto: Foto: Bujor Oliviu

"Noi pe unde trecem?". Munţii de zăpadă şi mizerie aşteaptă primăvara pe trotuare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

 

În Galaţi nu a nins decât de două ori, câteva zile, însă a fost suficient ca trotuarele oraşului să se umple de grămezi de zăpadă îngheţată şi pline de mizerie. Autorităţile locale s-au descurcat în ceea ce priveşte deszăpezirea carosabilului, însă când vine vorba de trotuare, pare că se aşteaptă venirea primăverii. 

Despre acest subiect s-a mai scris în "Viaţa liberă" în ultimele săptămâni, însă autorităţile nu au mişcat, încă, niciun deget pentru degajarea zăpezilor de pe trotuare şi de pe aleile pietonale din oraş. Astfel, sesizările legate de trotuare blocate de munţi de zăpadă neagră continuă să vină pe adresa redacţiei. 

Intervenţie pe bucăţi

Pe 24 ianuarie 2017, "Viaţa liberă" publica punctul de vedere al directorului Ecosal, Mirela Furtună, cu privire la strângerea acestor mormane de zăpadă de pe domeniul public, iar din el reieşea că, la ordinul primăriei, se va interveni. În tot acest timp, oamenii îşi pierd răbdarea. "Eu pe unde pot să trec? Pe stradă, printre maşini? Nu înţeleg de ce s-a intervenit doar pentru binele maşinilor, dar pietonii au fost lăsaţi de izbelişte. S-a intervenit în multe locuri doar aşa, de ochii soacrei", ne-a scris un cetăţean nemulţumit.

La început de februarie, punctul de vedere este unul uşor diferit. "În continuare, aşteptăm comanda primăriei pentru aceste acţiuni. Până atunci, am decis că vom strânge mormanele de zăpadă concomitent cu acţiunile de salubrizare din oraş, ceea ce înseamnă că nu vom reuşi să o strângem pe toată odată şi nici măcar pe toată din oraş, până la venirea unor temperaturi mai blânde", ne-a explicat, miercuri, 1 februarie 2017, Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Principala cauză pentru întârzierea strângerii munţilor de zăpadă din oraş este reprezentată de lipsa fondurilor. "Nu vom mai angaja alte firme pentru această operaţiune, ci ne vom descurca noi, cu propriile utilaje şi cu oamenii noştri", a conchis directorul serviciului public de salubrizare.  

 

Citit 3209 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 20:25

5 comentarii

 • postat de VIZANTEA
  Vineri, 03 Februarie 2017 15:25
  81.12.149.***
  Promisiunile din Campaniile PSD încep să se vadă.
  Mai degrabă se intervenea pe trotuare când era primar Stan, chiar când era mai multă zăpadă.
  Doar 2 zile au intrat buldozerele în Galaţi.. şi alea veneau în convoi de câte 3 deodată!
  Dhee.. impresie artistică!
  Asta ne trebuie dacă punem botul la MINCIUNI.
  Scopul PSD este să fure ei, masiv, în gaşcă, iar la fraieri să le dea nişte fărimituri!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Bula
  Vineri, 03 Februarie 2017 12:48
  82.79.115.***
  Pai oamenii vostri doamna furtuna spun ca nu intra in competentele lor, ca este treaba adp-ului si au cerut spaga ca sa faca dezapezire pe trotuar. Cafele si tigari, asta doresc muncitorii ecosal. niste gunoaie...........
  0
  6
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 03 Februarie 2017 08:51
  5.13.232.***
  Unii de la psd sunt foarte suparati daca sustii ca orasul e murdar si necuratat de zapada! Spre aducere aminte a fost o ninsoare moderata acum aprox. O LUNA!!!!!!!!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Ca la voi ...
  Vineri, 03 Februarie 2017 07:27
  108.245.201.***
  Specific galatean .
  1
  10
  Raportează
 • postat de Trotuare Libere
  Vineri, 03 Februarie 2017 05:04
  185.137.19.***
  Dar masinile care stau (nederanjate) pe trotuare...TOT TIMPUL ANULUI ... nu le vedeti ?!!! Ori luati atitudine doar atunci cand nu puteti urca cu masinile, sa le parcati, pe trotuare, din cauza zapezii ...?! JOS CU MASINILE DE PE TROTUARE !!!
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.