Ţicău: Televiziunea digitală face loc în reţele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputata europeană gălăţeancă Adriana Ţicău a susţinut, la Bruxelles, în cadrul unui summit,  importanţa trecerii la televiziunea digitală, proces care poate elibera o importantă parte a spectrului radio, în zona frecvenţelor care fac rentabilă investiţia în infrastructura necesară - aşa-numitul “dividend digital”.

Ţicău a solicitat statelor membre care nu au o strategie de trecere la televiziunea digitală să o dezvolte şi să o implementeze în perioada imediat următoare.

Spectrul radio astfel eliberat poate fi utilizat atât pentru comunicaţiile mobile - în special în zona rurală dar şi în cea urbană-, cât şi pentru distribuţia de programe radio şi TV. 

Summitul privind Spectrumul Radio a fost găzduit, luni şi marţi, de Comisia pentru industrie, energie şi cercetare a Parlamentului European, organizat în contextul consultării publice lansate de către Comisia Europeană şi având ca obiectiv definirea unui viitor program multianual privind utilizarea spectrului radio, pe care CE intenţionează să îl lanseze în a doua jumătate a acestui an.

„Este necesar să câştigăm încrederea consumatorilor în serviciile Societăţii Informaţionale, prin asigurarea securităţii serviciilor electronice disponibile şi garantarea respectării vieţii private şi a datelor cu caracter personal”, a conchis europarlamentara PSD.

Procesul de consultare publică în domeniu va dura până la 9 aprilie, cei interesaţi putând transmite comentarii şi propuneri la:

http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/radio_spectrum/_document_storage/consultations/2010_rspp/rspp_consultation.pdf

Citit 757 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.