Amenzi uriaşe pentru nereguli privind siguranţa la incendii

Amenzi uriaşe pentru nereguli privind siguranţa la incendii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi şi-a prezentat bilanţul de activitate pentru anul 2016. După ce au tras linie, pompierii au arătat că, pe lângă intervenţiile obişnuite, au avut o activitate intensă şi pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă.

Pentru creşterea eficienţei activităţilor preventive, în anul 2016, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost executate controale neanunţate, verificări şi recunoaşteri la obiective publice, la care se înregistrează aflux de persoane în zilele libere, în principal din categoria cluburi, baruri, discoteci, mall-uri, săli de spectacol ori cinematografe şi structuri de cazare turistice.

În acest context, au fost organizate 1.135 de inspecţii de prevenire, controale tematice, prin acţiune sau individuale, la:  47 de obiective de investiţii, 572 de operatori economici, 433 de instituţii, 65 de localităţi, şapte obiective supuse controlului activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase, opt construcţii hidrotehnice, trei puncte de comandă.

În urma acestor acţivităţi au fost constatate 1.993 de nereguli, din care 1.883 de deficienţe şi cauze generatoare de incendii şi 110 alte încălcări de la norme în domeniul situaţiilor de urgenţă, fiind înlăturate operativ 480 dintre acestea. Pentru deficienţele constatate, s-au aplicat 250 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 352.700 de lei, dar şi 1.315 avertismente.

"La instituţii şi operatori economici care au organizate servicii pentru situaţii de urgenţă am efectuat 65 de controale de îndrumare şi sprijin la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ, precum şi 20 la serviciile private pentru situaţii de urgenţă, executând nemijlocit 81 de aplicaţii şi exerciţii de intervenţie cu ocazia acestor controale, precum şi în cadrul unor controale tematice", se arată în bilanţul ISU.

De asemenea, s-au desfăşurat instruiri cu personalul ce încadrează componenta preventivă din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, precum şi instructajele semestriale cu şefii serviciilor private pentru situaţii de urgenţă.

Inspecţia de Prevenire, în anul 2016, a soluţionat 77 de sesizări şi reclamaţii ale cetăţenilor, activitatea de rezolvare desfăşurându-se în termenele legale, cu răspundere şi obiectivitate.

Citit 2194 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.