UPDATE Senatorii juriști, UNDĂ VERDE pentru OUG 14 | Parlamentarii Puterii refuză să aprobe și respingerea OUG 13

UPDATE Senatorii juriști, UNDĂ VERDE pentru OUG 14 | Parlamentarii Puterii refuză să aprobe și respingerea OUG 13
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, 14 februarie Plenul Senatului a adoptat OUG 14

Plenul Senatului a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege de adoptare a OUG 14/2017, care abrogă Ordonanţa 13 de modificare a Codurilor penale, informează Hotnews. Potrivit jurnaliştilor din presa centrală, au fost înregistrate 118 voturi "pentru" şi niciun vot "împotrivă". Proiectul a fost transmis la Camera Deputaţilor, care reprezintă, de altfel, forul decizional.

După ce USR şi PNL au cerut să fie discutată şi OUG 13, care se află, la rândul său, în procedură legislativă la Senat, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut o pauză de consultări cu liderii de grup. Ulterior, solicitarea a fost supusă la vot şi respinsă.

----------------------------------------

Comisia juridică a Senatului a adoptat, în unanimitate, în această seară, proiectul de Lege de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată controversata Ordonanță de Urgență nr. 13/2017, ne-a declarat senatorul USR de Galați, George-Edward Dircă, membru în Comisia juridică. Parlamentarul ne-a spus totodată că USR și PNL au solicitat suplimentarea ordinii de zi în așa fel încât să fie dezbătută, în aceeași ședință, și OUG 13, însă senatorii puterii au refuzat categoric. George-Edward Dircă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că senatorii PSD și ALDE refuză să ia în discuție controversata OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de români. USR a făcut și două amendamente la proiectul de Lege de aprobare a OUG 14/2017, de armonizare a unor chestiuni legislative, care au fost aprobate de către Comisie.

Scandal: un procuror, dat afară

Potrivit jurnaliștilor din presa centrală, în această seară, la Comisia juridică a avut loc un scandal, după ce președintele acesteia, Șerban Nicolae (PSD), a dat afară un reprezentant al Parchetului General al României. Incidentul ne-a fost confirmat de către senatorul George-Edward Dircă.

Potrivit Hotnews, președintele Comisiei juridice din Senat a dat-o afară pe reprezentata Parchetului General când aceasta a luat cuvântul la dezbateri la invitația senatoarei Alina Gorghiu. Nicolae a acuzat-o pe aceasta că a venit neinvitată la comisie și a rugat-o să părăsească sala. "Senatorul PSD i-a spus reprezentantei Ministerului Public, procurorul Irina Kuglay, să nu "o ia în nume personal", dar a făcut o referire și la "salariul" procurorului general. Aceasta a părăsit sala, însă scandalul a continuat cu o ceartă între Gorghiu și Nicolae", arată Hotnews.

Citit 3765 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.