Război în ALDE Galaţi | Dima îl atacă pe Durbacă şi îi cere să facă un pas în spate

Război în ALDE Galaţi | Dima îl atacă pe Durbacă şi îi cere să facă un pas în spate
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Nu doar la nivel central ALDE se confruntă cu tensiuni, înaintea alegerilor interne, între taberele fostului PC şi fostului PLR, ci şi la nivel local.

Secretarul de stat Cristian Dima, preşedintele executiv al ALDE Galaţi, a lansat, ieri, o serie de atacuri la adresa deputatului Eugen Durbacă (preşedintele filialei locale a partidului), pe care l-a numit "relicvă" şi despre care a precizat că trebuie să se retragă din funcţiile-cheie din partid. "Aţi văzut că până şi PSD s-a reformat. Au venit cu persoane cu o mare deschidere. Au şi ei oameni cu istorie în partid, dar pe care i-au trecut într-o zonă mai puţin administrativă. Cine şi-l mai doreşte pe domnul Durbacă şi de ce şi l-ar mai dori? Ce valoare mai are Durbacă, când principalii poli organizatorici ai PC au plecat la PSD? Nu am auzit niciun liberal care să dorească să treacă la ALDE atâta timp cât Durbacă reprezintă un factor important în partid, decident într-o formă sau alta", a declarat Dima.

Contactat telefonic, Eugen Durbacă a replicat: "Înseamnă, cred eu, că nu s-a referit numai la mine, ci şi la domnul Meleşcanu, la colegul de la Vâlcea, la deputatul Anton Anton şi cred că s-a referit şi la domnul Tăriceanu, care are 65 spre 66 de ani. El (Cristian Dima - n.r.) are 50 de ani, dar arată de mai mult. Pare cam de 80 de ani".

Deşi, săptămâna trecută, Eugen Durbacă a spus că Biroul Teritorial a hotărât că alegerile interne trebuie să se facă după principiul „de jos în sus”, iar Congresul partidului să fie organizat în toamnă, vineri, Cristian Dima a ţinut să informeze că, joi, Biroul Teritorial a decis ca Congresul să aibă loc înaintea alegerilor din filialele locale „pentru a evita o suită întreagă de ilegalităţi şi lucruri care nu se desfăşoară în conformitate cu statutul şi legislaţia în vigoare”. În ceea ce priveşte votul pe care îl va acorda la Congresul ALDE, când va fi ales liderul partidului la nivel naţional, Dima a afirmat că „voi vota cu un liberal întotdeauna”, făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu.

Durbacă însă îl contrazice şi spune că şedinţa Biroului Teritorial, la care a făcut referire Dima, este nestatutară. „El a făcut şedinţa ca să se afle în treabă. Nu este statutară. Nu a avut jumătate dintre membri prezenţi la şedinţă. Mai mult, unii dintre membrii fostului PLR din acest Birou s-au alăturat mie şi nu are majoritate. Nu ştiu cum va aprecia conducerea partidului faptul că a făcut o şedinţă nestatutară. El nu cunoaşte statutul, nimic. A fugit din rândul partidului şi ţine şedinţe pe ascuns”, a spus Durbacă.

Citit 6234 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2017 15:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.