Război în ALDE Galaţi | Dima îl atacă pe Durbacă şi îi cere să facă un pas în spate

Război în ALDE Galaţi | Dima îl atacă pe Durbacă şi îi cere să facă un pas în spate
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)


Nu doar la nivel central ALDE se confruntă cu tensiuni, înaintea alegerilor interne, între taberele fostului PC şi fostului PLR, ci şi la nivel local.

Secretarul de stat Cristian Dima, preşedintele executiv al ALDE Galaţi, a lansat, ieri, o serie de atacuri la adresa deputatului Eugen Durbacă (preşedintele filialei locale a partidului), pe care l-a numit "relicvă" şi despre care a precizat că trebuie să se retragă din funcţiile-cheie din partid. "Aţi văzut că până şi PSD s-a reformat. Au venit cu persoane cu o mare deschidere. Au şi ei oameni cu istorie în partid, dar pe care i-au trecut într-o zonă mai puţin administrativă. Cine şi-l mai doreşte pe domnul Durbacă şi de ce şi l-ar mai dori? Ce valoare mai are Durbacă, când principalii poli organizatorici ai PC au plecat la PSD? Nu am auzit niciun liberal care să dorească să treacă la ALDE atâta timp cât Durbacă reprezintă un factor important în partid, decident într-o formă sau alta", a declarat Dima.

Contactat telefonic, Eugen Durbacă a replicat: "Înseamnă, cred eu, că nu s-a referit numai la mine, ci şi la domnul Meleşcanu, la colegul de la Vâlcea, la deputatul Anton Anton şi cred că s-a referit şi la domnul Tăriceanu, care are 65 spre 66 de ani. El (Cristian Dima - n.r.) are 50 de ani, dar arată de mai mult. Pare cam de 80 de ani".

Deşi, săptămâna trecută, Eugen Durbacă a spus că Biroul Teritorial a hotărât că alegerile interne trebuie să se facă după principiul „de jos în sus”, iar Congresul partidului să fie organizat în toamnă, vineri, Cristian Dima a ţinut să informeze că, joi, Biroul Teritorial a decis ca Congresul să aibă loc înaintea alegerilor din filialele locale „pentru a evita o suită întreagă de ilegalităţi şi lucruri care nu se desfăşoară în conformitate cu statutul şi legislaţia în vigoare”. În ceea ce priveşte votul pe care îl va acorda la Congresul ALDE, când va fi ales liderul partidului la nivel naţional, Dima a afirmat că „voi vota cu un liberal întotdeauna”, făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu.

Durbacă însă îl contrazice şi spune că şedinţa Biroului Teritorial, la care a făcut referire Dima, este nestatutară. „El a făcut şedinţa ca să se afle în treabă. Nu este statutară. Nu a avut jumătate dintre membri prezenţi la şedinţă. Mai mult, unii dintre membrii fostului PLR din acest Birou s-au alăturat mie şi nu are majoritate. Nu ştiu cum va aprecia conducerea partidului faptul că a făcut o şedinţă nestatutară. El nu cunoaşte statutul, nimic. A fugit din rândul partidului şi ţine şedinţe pe ascuns”, a spus Durbacă.

Citit 5903 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2017 15:02

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de Moartea pe uliţă
  Duminică, 12 Martie 2017 10:01
  92.80.157.***
  ... practic ce spune "fratele" WBC-ului, ca Durbaca dpdv politic e ca Iliescu, urmarit general!
  3
  7
  Raportează
 • postat de Mda
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 13:39
  89.137.230.***
  Din ce am citit in presa recent Cristian Dima s-a implicat in elaborarea programului Start-up pentru antreprenori, in elaborarea Legii Preventiei, a reprezentat si Romania la discutiile europene pe proiecte economice si anti-dumping etc. Omul a aratat ca s-a dus la Bucuresti sa faca ceva. Si face! Hai sa facem o scurta comparatie cu ce a facut constructiv Durbaca in ultimii 10 ani, daca tot suntem la capitolul valoare. Mda.
  Cat despre "multimea" de oameni care l-au votat pe Durbaca, i-as sfatui pe unii s-o lase mai moale cu afirmatiile exaltate despre valoarea acestuia, cata vreme Cristian Dima a avut un scor net superior in alegerile din decembrie. Adica a avut mai multe voturi decat Durbaca (parlamentar, fost primar si pres de CJ), in conditiile in care a intrat de putin timp in politica si a ocupat doar o functie de consilier local.
  Deja comparam mere cu pere!
  6
  27
  Raportează
 • postat de george
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 11:36
  188.146.5.***
  Romania Libera : " Eugen Durbaca - deputat din partea ALDE, dupa ce inainte de 1989 a fost membru al Comitetului Judetean al PCR, iar dupa Revolutie a trecut prin nu mai putin de noua partide."
  Cred ca ii mai trebuie un mandat ca sa faca tot ce a promis. Hai ca se poate!
  4
  28
  Raportează
 • postat de CD
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 10:11
  89.136.186.***
  d-nule Dima, ce usor e sa sari la jugulara, crezi ca daca nu era Durbaca tu mai obtineei voturile ca sa ajungi unde ai ajuns? Vai de capu` tau, daca se retrage Durbaca pleaca la PSD 3/4 dintre membri, organizatori,- nu 2 sau 3 lipsiti de valoare care au plecat acum. Taci din gura si saruta-i mina lu` Durbaca , pt ca datorita voturilor aduse de el esti acum unde esti, tu esti un zero barat, care n-ai facut nimic pt Galati, esti un "neica nimeni" care nu stii decat sa dai din gura!
  42
  7
  Raportează
 • postat de D
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 09:40
  82.208.174.***
  Nici un politician nu se retrage " de buna voie" de la ciolan. Trebuie ca noi sa-i retragem, refuzând sa-i votam pe toți aceia care au fost în politica în ultimii 27 de ani, toți foarte bogați intr-un oraș sarac. Din păcate, noi ne gândim la ziua de azi (sa avem ce pune pe masa) ignorând situația deplorabila în care se gaseste orașul, condamnat la saracie si mizerie cu acești conducători
  2
  37
  Raportează
 • postat de mimi
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 08:25
  84.117.40.***
  De ce Durbaca nu se bucura de pensie..e destul de batran...de ce nu se retrage?! Nu are ce face pe acasa?!
  2
  36
  Raportează
 • postat de MIMI
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 08:17
  79.116.98.***
  Mai NONAGENARULE, fugi la somn ca s-a dus timpul tau. Daca se fac alegeri la tine in partid ,vei vedea ca vei ocupa ultimul loc cu tot cu CEI AI TAI CARE TE SUSTIN!!!! PLEACA ACUM CIT NU TE FACI DE RUSINE !!!!
  2
  35
  Raportează
 • postat de Ia ciolanu , neamuleee...
  Sâmbătă, 11 Martie 2017 00:21
  185.156.172.***
  3 la leu . Asta e domnule Dima , iti mai amintesti cand erai Gica contra , la sedintele CL , pe vremea cand Marius Stan era primar ?
  22
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.