Munca de mântuială a cedat. Gălăţenii de pe Bălcescu 3 au, iarăşi, PROBLEME de infrastructură

Munca de mântuială a cedat. Gălăţenii de pe Bălcescu 3 au, iarăşi, PROBLEME de infrastructură
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sesizările fără sfârşit ale oamenilor care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 3, par a fi făcute în zadar. De ce spunem asta? În luna octombrie, aleea care duce spre casele oamenilor s-a surpat, blocând accesul acestora cu maşinile, dar şi accesul maşinilor de intervenţie, în cazul urgenţelor. La patru luni distanţă, aleea s-a surpat din nou.

Sesizările au început să vină din nou pe adresa redacţiei din partea oamenilor care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 3. Fix în centrul oraşului, o alee catalogată, în actele oamenilor, ca domeniu public, este complet uitată de autorităţi, care nu au investit în reabilitarea zonei aproape niciodată.

De curând, cetăţenii i-au transmis şi primarului un mesaj, pe pagina sa virtuală, legat de zona în care locuiesc. "Bună ziua, domnule primar. Revin cu aceeaşi problema. Se surpă din nou intrarea în gang (str. Nicolae Balcescu nr. 3). Chiar această străduţă nu se poate reabilita? De câţiva ani facem reclamaţii la SC Apă Canal şi la Primărie, pentru reabilitare, dar nu suntem băgaţi în seamă. Ne este frică să intrăm şi să ieşim cu maşinile din gang, ca să nu se surpe şi sa rămânem suspendaţi", a scris un locuitor, Panait Robert.

"A fost intervenţie de mântuială"

După ce, în luna octombrie, surparea avea o lăţime de 1,5 metri şi o adâncime de aproape 2 metri, suficient cât să încapă o maşină mai mică în groapă, angajaţii Ecosal au acoperit groapa cu pietre şi pământ şi au turnat chiar şi un petic de asfalt pe locul surpării. Dar infiltraţiile de apă în sol au continuat, astfel că, la început de martie, zona s-a curbat spre interior şi a apărut, din nou, o groapă. "Aşa se întâmplă când se face treabă fără cap. În loc să investească o dată şi bine, Primăria preferă să cheltuiască bani aiurea", ne-a explicat şi Neculai R, un alt cetăţean care locuieşte în zonă.

Primăria trimite din nou echipa de intervenţie

"La ultima surpare, cei de la Ecosal au intervenit pentru astupare. Vom trimite din nou reprezentanţi ai direcţiei de dezvoltare din cadrul Primăriei, pentru a constata problema şi vom interveni în cel mai scurt timp", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Fără o consolidare "ca la carte", însă, oamenii spun că astfel de probleme vor continua să apară periodic, dat fiind că întreaga zonă arată foarte rău. "Vom ajunge să cărăm noi pietriş şi nisip, să astupăm gropile, că Primăriei îi este greu să facă o lucrare mai mare, să facă toată aleea", a conchis Neculai R.

Citit 6820 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2017 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.