GOSPODĂRIRE URBANĂ Galați dă explicaţii privind ”măcelărirea” copacilor

GOSPODĂRIRE URBANĂ Galați dă explicaţii privind ”măcelărirea” copacilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Săptămâna trecută, ziarul nostru a publicat un material în care mai mulţi cetăţeni arătau cu degetul spre societatea Gospodărire Urbană SRL, din cauza felului în care gestiona situaţia copacilor din oraş. Mai exact, oamenii erau nemulţumiţi că, în anumite cartiere, erau tăiaţi doar copacii sănătoşi, tineri, în timp ce trunchiurile uscate rămân pe poziţii.

Un gălăţean, care s-a recomandat cu numele de Emilian Florea, ne-a trimis câteva poze din preajma blocului său, în care ne arăta ce fel de copaci fuseseră tăiaţi de angajaţii Gospodărire Urbană, la finalul lunii februarie.

"Doresc să vă semnalez un exemplu de neprofesionalism al celor care desfăşoară lucrări de tăiere şi aranjare a copacilor din oraş. Într-una din zilele de la sfârşitul lunii februarie 2017, am constatat că majoritatea pomilor din faţa scării mele au fost retezaţi. Operaţiunea a fost executată de oamenii specializati ai Primăriei, i-am văzut în zilele următoare lucrând în zonă, cu toate mijloacele din dotare: macara, tractor cu remorcă, drujbă. Nemulţumirea a fost mare, deranjaţi fiind mai ales locatarii din apartamentele situate pe partea din faţă a blocului. Adio, umbră şi aer curat, adio, foşnet de frunze şi ciripit de păsărele, acum grădina arată ca după un bombardament", ne-a spus gălăţeanul.

Răspunsul vine după publicarea materialului

Chiar dacă la momentul publicării materialului nu am avut decât un răspuns parţial din partea reprezentanţilor Gospodărire Urbană, şi anume "tăierile de copaci sunt făcute la ordinul Primăriei, după un plan bine stabilit", răspunsul oficial este uşor diferit.

"În baza comenzilor primite de la proprietarul domeniului public, Primăria municipiului Galaţi, executăm tăierea arborilor uscaţi, scorburoşi, dezrădăcinaţi etc", ne-a explicat biroul de presă al instituţiei. Cu toate astea, continuarea răspunsului dă de înţeles că există şi cazuri în care tăierile se fac "la solicitarea cetăţenilor".

"În cazurile în care arborii sunt periculoşi pentru integritatea şi sănătatea cetăţenilor, dacă aceştia ne solicită, intervenim", se mai arată în comunicat.

Citit 2389 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2017 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.