Probleme în coaliţia de guvernare. PSD cere rezolvarea urgentă a conflictului din ALDE

Probleme în coaliţia de guvernare. PSD cere rezolvarea urgentă a conflictului din ALDE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Contradicţiile dintre Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, cei doi copreşedinţi ai ALDE, pot afecta coaliţia de guvernare. De aceea, Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor, le-a cerut partenerilor din ALDE să îşi soluţioneze rapid conflictele, pentru ca PSD să ştie cu cine trebuie să vorbească din partea aliatului de guvernare.

„Şi cu domnul Daniel Constantin, şi cu domnul Tăriceanu am discutat, le-am prezentat dorinţa mea şi a noastră ca în ALDE situaţia să fie stabilă şi calmă. (...) I-am rugat ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie sau o propunere într-un for statutar al ALDE de care să aflăm şi noi, pentru a înţelege cam care este calea de urmat în ALDE sau ce se intenţionează, să avem un orizont, (...) iar din partea ALDE să vină o hotărâre a unei structuri statutare competente, ca să ştim cu cine vorbim”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cât de sigură este coaliţia

Chiar dacă "războiul" din interiorul ALDE poate destabiliza partidul, la nivel naţional, Liviu Dragnea spune că parteneriatul de la guvernare nu este în pericol. "Nici pentru PSD, nici pentru premier, nici pentru Guvern, nu este în regulă să existe discuţii care devin din ce în ce mai răutăcioase, în cadrul unui partid partener", a explicat Dragnea.

Rugaţi să îşi rezolve cât mai repede problemele, o parte din liderii ALDE spun deja că nu mai este nimic de discutat şi că Daniel Constantin, cel mai probabil, nu va mai ocupa nicio funcţie în cadrul partidului. “Daniel Constantin nu recunoaşte în ruptul capului forul care l-a propulsat şi pe domnia sa în poziţiile actuale. Nu recunoaşte un for la întrunirea căruia a participat prin propria semnătură. Din punctul meu de vedere, cred că Daniel Constantin şi-a cam închis toate uşile în ALDE, pentru că prin atitudinea pe care a avut-o constant cu privire la problemele acestui partid a dovedit că nu este capabil să gândească ca un liberal”, a declarat vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea.

Citit 1135 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2017 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.