Graţiela Gavrilescu, posibil NOUL MINISTRU al Mediului. Mazilit de colegii din ALDE, Daniel Constantin îşi pierde poziţiile în Guvern

Graţiela Gavrilescu, posibil NOUL MINISTRU al Mediului. Mazilit de colegii din ALDE, Daniel Constantin îşi pierde poziţiile în Guvern
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii şi ministru al Mediului.

În urma acestei decizii, Daniel Constantin şi-a pierdut şi funcţiile din Guvern, iar premierul Sorin Grindeanu are deja pregătită soluţia pentru înlocuirea acestuia, în persoana Graţielei Gavrilescu, actualul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. „O să înaintez azi către Administrația Prezidențială propunerile ALDE pentru noii miniștri. Demersul este unul normal, fiind un guvern politic”, a explicat Sorin Grindeanu.

Acuze către Călin Popescu Tăriceanu

După ce a pornit un întreg scandal în interiorul ALDE, declarând că nu este mulţumit de faptul că "persoane din exterior iau decizii în cadrul partidului", Daniel Constantin a mai trimis o săgeată către Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, despre care a spus că a luat decizia retragerii sprijinului politic după ce s-a consultat, în prealabil, cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Ceea ce face domnul Tăriceanu nu va face bine acestei formaţiuni. Uitaţi-vă ce decizii s-au luat ieri, ştiţi cum este într-un partid, când este un lider ca domnul Tăriceanu, care în fiecare zi scoate la înaintare relaţia foarte bună pe care o are domnul Dragnea, bineînţeles că se aliniază. S-au luat decizii în necunoştinţă de cauză. Se dorea încă de la început, de când s-a format această coaliţie de guvernare, ca doi oameni să ia deciziile. Să nu credeţi că a luat domnul Tăriceanu acum o decizie fără să aibă acordul domnului Dragnea", a explicat fostul ministru al Mediului.

Schimbări la două ministere

Ca urmare a înlăturării lui Daniel Constantin din funcţia de ministru al Mediului, vor avea loc schimbări în două ministere din cabinetul Grindeanu. Astfel, Graţiela Gavrilescu ar urma să îi ia locul lui Daniel Constantin la Mediu, în timp ce Viorel Ilie, fostul primar al oraşului Moineşti şi actual senator ALDE, ar urma să devină ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Citit 1418 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2017 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.