Documentare în fundul curţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma publicării de către „Viaţa liberă” a materialului intitulat „Primării cu gunoiul în curte”, am primit din partea Primăriei comunei Nicoreşti câteva precizări, pe care le publicăm:

„«Gropile din asfaltul drumului» sunt cele de pe DJ252 şi DJ 252i (adică drumuri judeţene); singurul drum comunal asfaltat este DC69 (pe o lungime de 2,5 km) şi este «ţiplă». WC-ul folosit de doamna autor este dezafectat, primăria având la 5 m de acesta un WC la fel de “ţiplă (cu termopane şi alte dotări) şi nu înţelegem de ce nu l-a folosit pe cel nou. Comuna a închis două din cele trei gropi de gunoi dar probabil că asta nu a vrut să se vadă”.    

Pentru corecta informare a publicului, să precizăm că, într-adevăr, în spatele primăriei se află şi un WC „cu termopane şi dotări” lângă  WC-ul mizerabil pe care l-am folosit. Din păcate, la momentul „documentării”, toaleta cu termopane şi dotări era foarte … încuiată, aşa că a trebuit să „facem teren” la WC-ul dezafectat.

Aşadar, să ne scuze primăria din Nicoreşti, dar altă variantă nu am avut; într-adevăr, am fi putut apela la tufele de buruieni din preajmă, însă dacă am fi optat pentru această soluţie, iar am fi avut o dilemă: dacă nimeream la tufele… dezafectate?    

Cât priveşte calitatea drumurilor cu gropi (judeţene sau comunale), precizarea primăriei este bună, însă explicaţia nu lămureşte, totuşi, problema de bază – existenţa, pentru al doilea an consecutiv, a gropilor din asfalt…

Referitor la ultima observaţie făcută de primărie, aceea că în comună s-au închis două din cele trei gropi de gunoi, este foarte adevărat, însă acest lucru nu scoate Nicoreştiul din lista celor 10 localităţi din judeţ care riscă să plătească amenzi substanţiale pentru că nu s-au conformat HG 349/2005.

Citit 555 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.