Marcela Sighinaş, transferată de la Alba la Galaţi

Marcela Sighinaş, transferată de la Alba la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prin această decizie, statul va economisi 2.000 de lei pe lună * Urmează Panaitescu? *

În această perioadă în care primul ministru Emil Boc vorbeşte despre restrângerea activităţilor, destituirea angajaţilor din sistemul public şi desfiinţarea agenţiilor, toate în scopul reducerii cheltuielilor, gălăţeanca Marcela Sighinaş se poate lăuda că face o economie, lunară, la bugetul de stat de circa 2.000 de lei! După şapte-opt cereri oficiale la Ministerul Mediului, Marcela Sighinaş a primit, în sfârşit ceea ce dorea: transferul de la Alba la Galaţi!

Astfel, în Monitorul Oficial nr. 545 din 5 august 2009, este publicată decizia 597 de modificare a deciziei 396, publicată în M.O. din 31 martie 2009 prin care cea în cauză era numită inspector guvernamental la Alba.  

Reamintim că fosta subprefectă a judeţului Galaţi, a fost numită, în martie a.c., inspector guvernamental de… Alba. În plus, în ciuda specializărilor sale pe administraţie locală sau protecţie socială, a primit responsabilităţi de mediu.

Conform legii, Marcela Sighinaş ar fi trebuit să lucreze la Alba Iulia, urmând să primească în afara salariului şi o sumă de circa 2.000 de lei, din care să îşi deconteze cazarea şi deplasările. Însă doamna Sighinaş nu s-a lăsat; a solicitat în repetate rânduri (cam… opt!) Secretariatului Guvernului să fie transferată la Galaţi, având în vedere că aici exista un post vacant de inspector guvernamental pe probleme de mediu.

„Deja mă cunoşteau cei de la registratură, de la Bucureşti, de câte cereri am depus pentru transfer. Nu m-am lăsat şi am perseverat şi iată că până la urmă am avut câştig de cauză. Este drept că şi Prefectura m-a susţinut şi a solicitat la Bucureşti ocuparea postului. În momentul de faţă, având în vedere că îmi voi desfăşura activitatea la Galaţi, voi scuti Guvernul de la plata a circa 2.000 de lei pe lună, cât mi-ar fi dat pentru cazare şi deplasările în Alba”, a declarat Marcela Sighinaş.

Aşadar, după ce s-a încăpăţânat să ceară, timp de patru luni, transferul, Marcela Sighinaş şi-a văzut visul cu ochii: „Să ştiţi că nu s-a dat nici un telefon. Pur şi simplu am perseverat şi am reuşit”.

Sighinaş chiar ne-a povestit cum a aflat vestea: „eram în control, la un depozit de deşeuri din Cugir, când am fost sunată şi mi s-a spus”.

Aşadar, dacă vrei, poţi, chiar şi într-un guvern suspectat că plimbă, prin ţară, înalţii funcţionari publici proveniţi din PNL, doar pentru a-i descuraja şi a-i face să demisioneze. Urmează Gabriel Panaitescu, fost prefect şi actual inspector guvernamental în Maramureş?

Citit 1854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.