Contrapropunerea PNŢCD Galaţi: Vot cu cartea de alegător

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avocatul Dumitru Popa Poppel, liderul organizaţiei municipale a PNŢCD Galaţi, este convins că verificarea computerizată a alegătorilor pentru a înlătura posibilitatea votului multiplu la alegerile prezidenţiale, este, de fapt, o metodă de fraudare. Operatorul care va verifica dacă persoana a mai votat ar putea „închide ochii” în anumite cazuri, având în vedere că este numit politic.

„Decât să se cheltuiască bani pe calculatoare şi instruirea operatorilor, mai bine s-ar merge pe cartea de alegător. Are destule sisteme de siguranţă, se poate ştampila în locul abţibildului. Banii ar putea fi alocaţi acelor categorii sociale care au nevoie de ei”, a declarat Poppel.

Ideea ţărănistului are totuşi un inconvenient. Pentru că n-au fost folosite decât o dată, la referendumul pentru modificarea Constituţiei, din 2003, este posibil ca documentele să fi fost demult rătăcite de unii posesori. În plus, unele persoane nu au cărţi de alegător.

Poppel este însă convins că ar fi o cheltuială mai mică confecţionarea cărţilor de alegător decât informatizarea secţiilor de vot.

Citit 873 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.