Nimic despre concedieri forţate, la Parchete

Nimic despre concedieri forţate, la Parchete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se ştie, cumva, ceva, pe la unităţile de parchet gălăţene despre mult trâmbiţatele disponibilizări sau „concedieri” pe decade ale personalului? – am întrebat-o ieri pe Veronica Dumitrache prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi (foto 1), care ne-a răspuns:

„Ştim şi noi doar ce ştie toată lumea de la televizor. Nu cred că în Ministerul Justiţiei poate fi vorba de disponibilizări de personal. În privinţa magistraţilor, judecători sau procurori, cu atât mai puţin. Magistraţii în general sunt numiţi prin decret prezidenţial şi nu pot fi revocaţi din funcţii decât în anumite condiţii prevăzute de lege. Judecătorii sunt inamovibili etc.”

„În al doilea rând, noi, cei de la unităţile de parchet din Galaţi lucrăm de ani de zile cu schemele de personal incomplete; de unde să mai reduci personal? Într-adevăr, în aceste zile e oarecare fierbere şi la noi cu gândul la acele zece zile de concediu forţat şi fără plată, dar nici în acest sens nu am primit nimic scris, nimic concret de la Parchetul General."

„M-aş autoconcedia dacă asta ar ajuta!…”

„Eu sunt de acord să plec zece zile în concediu fără plată, dar se va rezolva situaţia grea din ţară cu o astfel de măsură? Nu sunt economist, lucrez pe infracţiuni economice, dar nu ştiu exact ce e la bugetul României. După ceea ce se vede şi se aude la televizor înţeleg că e groasă rău. Mă îndoiesc de eficienţa unei astfel de măsuri cu atât mai mult cu cât la noi, de ani şi ani de zile, se lucrează în condiţii de avarie din cauza lipsei de personal”, ne-a declarat procurorul Florin Oancea (foto 2), şeful Secţiei Maritime şi Fluviale de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

„Şi acum, după ce ne-au mai venit câţiva procurori tineri, abia atingem un nivel de ocupare de 60 la sută. Aşa că de eventuale disponibilizări nici nu poate fi vorba”, a mai adăugat Florin Oancea.

Citit 703 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.