PRIMĂRIA Galați pregăteşte încă un regulament. Cine va RIDICA AUTOTURISMELE lăsate fără drept în parcări

PRIMĂRIA Galați pregăteşte încă un regulament. Cine va RIDICA AUTOTURISMELE lăsate fără drept în parcări
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După ce, în ianuarie anul acesta, a fost votat Regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor de parcare rezidenţiale, iar primarul Ionuţ Pucheanu estima că în şase luni s-ar putea acoperi oraşul cu locuri de parcare închiriate, Primăria a lansat spre dezbatere publică un regulament nou!

Documentul vizează administrarea parcărilor de reşedinţă din municipiul Galaţi şi tocmai a fost postat pe portalul administraţiei locale, dar şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni, din strada Fraternităţii nr.1. Conform anunţului postat, până pe 27 mai 2017, Primăria aşteaptă sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare ale persoanelor interesate, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., la adresa strada Domnească nr. 38 sau la Registratura Generală din strada Fraternităţii nr. 1.

De ce era nevoie de el

În expunerea de motive a proiectului se arată că, tocmai în contextul în care există deja o metodologie de atribuire şi folosire a locurilor de parcare, este „oportună şi legală” aprobarea acestui nou regulament. Documentul reglementează „modul de monitorizare şi gestionare a parcărilor rezidenţiale (identificarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor oprite/staţionate neregulamentar pe locurile de parcare rezidenţiale).

Regulamentul prevede că stabilirea şi amenajarea parcărilor rezidenţiale se face de către Autoritatea Publică Locală, iar întreţinerea locurilor de parcare (salubrizare, deszăpezire, iluminat, marcare şi reparare) revine Primăriei.

„Parcările rezidenţiale vor funcţiona de luni până vineri între orele 16,00 - 8,00 şi de vineri ora 16,00 până luni ora 8,00. În afara acestor ore, parcările rezidenţiale devin parcări publice fără plată”, se arată în regulament.

Operatorul serviciului

Pentru monitorizarea şi gestionarea parcărilor rezidenţiale va fi nevoie de un operator, desemnat de Consiliul Local, căruia Primăria îi va pune la dispoziţie baza de date privind atribuirea locurilor de parcare prin contractele încheiate. Operatorul serviciului va avea misiunea de a verifica, minimum o dată pe lună, modul de parcare a autovehiculelor, starea parcajelor şi a marcajelor, curăţenia şi iluminatul. Va trebui să aibă un dispecerat care să funcţioneze 24/24 ore, cu personal instruit şi abilitat să preia sesizările cetăţenilor şi să ofere informaţii.

Aceluiaşi operator îi va reveni misiunea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar în parcările rezidenţiale ale municipiului Galaţi, în intervalul de timp în care acest lucru este interzis.

Concret, „ridicarea autoturismelor care au ocupat fără drept un loc de parcare rezidenţiala se realizează în intervalul: luni - vineri între orele 16,00 - 8,00 şi de vineri de la ora 16,00 până luni la ora 08,00”, precizează regulamentul.

Operaţiunea se va face la sesizarea făcută de Poliţia Locală, de reprezentanţii operatorului sau în urma reclamaţiei persoanei care are închiriat prin contract locul de parcare. Tocmai de aceea, operatorul trebuie să deţină autospecială de ridicat, maşină şi platformă pentru transport, spaţiu special amenajat de depozitarea vehiculelor ridicate şi echipe de intervenţie dotate tehnic corespunzător. În sarcina operatorului cad şi eventualele pagube rezultate ca urmare a ridicării, transportului şi depozitării vehiculului.

Eliberarea vehiculului se va face proprietarului, utilizatorului sau împuternicitului, după ce i se va achita operatorului contravaloarea serviciilor. Vestea bună este că regulamentul face referire şi la vehiculele abandonate în parcări, dar şi la cele fără stăpân!

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, aprobarea acestui regulament constituie încă un pas către demersul aşteptat de toţi posesorii de autoturisme din Galaţi: închirierea locurilor de parcare!

Citit 7916 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.