Distrigaz şi Electrica, chemate să spună dacă vor face FAȚĂ LA IARNĂ

Distrigaz şi Electrica, chemate să spună dacă vor face FAȚĂ LA IARNĂ
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Electrica şi Distrigaz sunt aşteptate, săptămâna viitoare, să spună oficial dacă reţelele de energie electrică şi gaz metan vor face faţă unui val uriaş de consum, în condiţiile în care autorităţile nu doresc să mai furnizeze agent termic în sistem centralizat, iar oamenii trebuie să apeleze la surse individuale de încălzire. Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei de Dialog Social, care va avea loc, marţi, 23 mai, la Prefectură, sunt anunţate şi informări ale celor două companii.

„Puncte de vedere prezentate de SC Electrica SA Galaţi şi SC Distrigaz Sud Reţele SRL cu privire la capacitatea sistemului de distribuţie a energiei electrice/gaze din municipiul Galaţi de a asigura variante alternative de alimentare pentru producerea căldurii pe durata anotimpului rece”, se arată în ordinea de zi a şedinţei, transmisă de către prefectul Gabriel Panaitescu mai multor instituţii şi societăţi publice gălăţene.

Citit 6198 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 19:11

7 comentarii

 • postat de Fritz
  Sâmbătă, 20 Mai 2017 10:13
  Eu spun ca primaria sa comande un studiu de fezabilitate cu privire la capacitatea sistemului de distribuţie a energiei electrice/gaze din municipiul Galaţi(platit din bani publici ).
  4
  7
  Raportează
 • postat de Geo
  Vineri, 19 Mai 2017 22:39
  Vor spune ca nu fac fata iar directorii de acolo isi vor da demisia, rusinati si cuprinsi de remuscari ...
  4
  13
  Raportează
 • postat de Rosu Imparat
  Vineri, 19 Mai 2017 16:07
  Sincer? Electrica nu facea fata pana acum, mai ales iarna. Stim cu totii cum se intrerupeau cartiere intregi si ramaneau in bezna cate 3-4 ore fara explicatii asta iarna. Ati auzit de vreo strategie de retehnologizare sau macar reparatii capitale de amploare de atunci?
  Cei de la gaze trebuie sa redimensioneze tevile pentru un nou consum. Si nu doar cele din interiorul blocurilor, dar si magistralele dintre cartiere. Fiindca, chiar si cu 50% mai putin decat consuma Electrocentrale pana acum pentru a incalzi orasul, tot este cu mai mult de 50% decat consumau pana acum consumatorii individuali in medie, la nivel de cartiere. Iar acest debit trebuie mutat de pe traseul catre Combinat pe cel catre oras. Ati auzit de vreo investitie majora in magistrale, ati vazut vreunii sapand de zor la santuri si dezgropand vechea conducta pentru a, pune una noua? maratii astia de la gaze si cand au tras o conducta noua pe Brailei, in inima orasului, ne-au tinut cu trotuarele sparte juma de an, mai tineti minte? Iar fabrica Derpan, dinspre Smardan, care da de munca unor zeci de oameni si plateste taxe si impozite din gros la stat, de peste un deceniu functioneaza pe cisterna de gaz fiindca onor monopolistul frantiz considera ca un consumator baban si constant, care face paine, cornuri si alte patiserii zi de zi, in doua schimburi, nu este un client fezabil, eligibil.
  Bre, ma lasati cu asigurarile date de alde taxatorii astia care nu stiu sa faca nimic ca lumea fiindca s-au invatat cu monopolul la discretie? Veti vedea voi cand veti tremura pe capete, in intuneric, la iarna... Vremea lui Ceausescu se intoarce la Galati unde domneste ciuma rosie...
  8
  24
  Raportează
 • postat de Ady
  Vineri, 19 Mai 2017 15:29
  Daca iarna trecuta ,care a fost putin vitrega in 2-3 episoade scurte ,au fost fluctuatii de curent si presiune scazuta la aragaz ,iarna asta cum o fi ?
  6
  23
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 19 Mai 2017 09:34
  Evident ca raspunsul va fi DA. In sistemul descentralizat se va consuma ,per total , cu cca 50% mai putin gaz si cam tot cu acelasi procent curent electric( randament mai mare in centrale si eliminarea pierderilor enorme di reteaua de aductiune si distributie a energiei termice ) . Daca cumva in anumite zone si blocuri racordurile se vor dovedi sub dimensionate ( cosider ca la electricitate ,de la PT la bloc , pana la PT nu se pune problema fiindca centralele de apartament circula apa cu un consum mult mai mic de energie electrica ,fata de SC-urile Calorgal ) exista posibilitate si timpul necesar adaptarii retelelor ( daca nu s-a si realizat ..cred ca la gaze sigur). In ceea ce priveste relelele de medie inalta si medie tensiune si magistralele de gaz metan , adiacente Galatului , problema nu se pune ,avand in vedere disparitia ,prin ruinare-distrugere,a atator consumatori industriali .
  15
  22
  Raportează
 • postat de Expartii lu peste
  Vineri, 19 Mai 2017 09:03
  Buna gluma.Pai oficial nimeni nu stie cate apartamente beneficiaza de agent termic,asa ca astia habar n-au!!!!
  Pai daca a stat lumea in judet atatea zile fara electricitate...la ce sa te astepti????
  Plus ca instalatia electrica e invechita...este imposibil sa faca fata!!!!!
  Iar cu gazul....dau eu in scris ca cel putin o scara de bloc va sari in aer!!!!E imposibil sa nu uite vreun batran aragazul aprins peste noapte!!!!
  12
  24
  Raportează
 • Vineri, 19 Mai 2017 00:57
  Hai băieți ce faceți? Nu a-ti dat raportul până acum?Doar ati făcut o grămadă de dezbateri pe la Ședințe.V-ati jucat cu DACA și cu PARCA.Haideti mai repede că vine Toamna și Soacră-mea îngheață de frig.Nu de asta dar nu doresc să mănânc numai mâncare rece...la My House.I Love Galati,I Love Romania!
  9
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.