S-a împlinit un an de la ALEGERILE din 5 iunie. Administraţia Ionuţ Pucheanu, la judecata gălăţenilor
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

S-a împlinit un an de la ALEGERILE din 5 iunie. Administraţia Ionuţ Pucheanu, la judecata gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Astăzi se împlineşte un an de când Ionuţ Pucheanu a fost ales primarul municipiului Galaţi cu 23.378 de voturi, puţin peste un sfert din voturile valabil exprimate, în condiţiile în care, pe 5 iunie 2016, s-au prezentat la urne 97.877 de gălăţeni, adică 37,66 la sută. Doar 1.105 voturi, adică 1,18 procente au făcut diferenţa între învingătorul alegerilor pentru Primăria municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu (PSD) şi Nicuşor Ciumacenco (PNL), care s-a clasat pe locul secund fiind votat de 22.273 de cetăţeni - 23,92 la sută. PNL a cerut, fără succes, Biroului Electoral Judeţean şi Biroului Electoral Central anularea şi repetarea scrutinului electoral pentru funcţia de primar al Municipiului Galaţi. Fostul primar al Galaţiului, candidatul UNPR Marius Stan, şi-a adjudecat 19.856 dintre opţiunile gălăţenilor, adică 21,32 la sută.

“Trebuie să muncesc şi mai mult, să le arăt celor care au încredere în mine, dar şi celor care nu au încă suficientă încredere în mine, că au ales un primar destoinic, un tânăr extrem de energic, care va demonstra că, după ce a plecat de pe locul patru, poate câştiga o primărie aflată în declin total şi să o aducă pe un loc pe care a fost cândva. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir”, declara Ionuţ Pucheanu în noaptea alegerilor. Pe 27 iunie, când a depus jurământul, Pucheanu a devenit cel mai tânăr primar al Galaţiului ales după 1989. 

Iată ce cred gălăţenii despre actuala administraţie locală şi despre cum arată oraşul:

Ionuţ Vasilache: „Nu, nu sunt mulţumit de actuala administraţie, fiindcă nu s-a făcut nimic într-un an de zile! Nu văd nicio schimbare. La alegeri am votat pe cine am crezut eu că schimbă ceva, dar chiar n-a făcut mare lucru!”.

Virginia Stătescu: „În parte, eu sunt mulţumită de primarul nostru care, după părerea mea, se străduieşte să rezolve problemele aşa cum trebuie, chiar dacă uneori mai clachează! Dar e omeneşte, nu se poate totul dintr-odată!”.

Ion şi Georgeta Nistor: „Suntem mulţumiţi într-o oarecare măsură. Dl Pucheanu mai are multe de făcut din ceea ce a promis, dar nu se pot face toate deodată! Nu suntem răuvoitori să spunem că trebuie făcut tot deodată! Să le gândească pe rând şi să le facă! S-au făcut mici îmbunătăţiri pe străzi, s-au mai reparat nişte clădiri. Dar am şi eu o rugăminte mare: noi stăm pe linia de Centură. Pe lângă şoseaua normală, mai sunt două alei, una pe-o parte, cealaltă pe cealaltă parte, cu pietroaie, denivelări, rău tare! Pe şosea nu poţi să mergi, că te omoară maşinile! Bătrânii care se duc la cimitir, merg în picioarele goale prin pietroaiele alea! Să facă o bucăţică de asfalt de 50 de centimetri măcar!”.

Alexandrina Rusu: „Nu-mi place cum arată oraşul! Mă aşteptam la mai multe schimbări, la mai bine. Dar mai am răbdare să aştept. Actualul primar să meargă înainte şi să-i vină idei bune pentru oraş! În primul rând să se ocupe de străzi, că sunt la pământ”.

Ştefana Dogaru: „Oraşul s-a schimbat în bine, se construieşte mult! Pentru noi, care am trăit sub regimul comunist, zicem că e bine!”.

Costel Văsii: „Se putea şi mai bine! S-au făcut câteva schimbări până acum, dar se putea şi mai bine. Străzile lasă încă mult de dorit. Primarul ar trebui să se implice să ia măsuri în privinţa câinilor maidanezi. Poate aici, în centru, nu se văd, dar în jur, în Valea Oraşului, în Micro 19, Micro 21 se văd. Eu plec dimineaţa la 4,30 la serviciu şi, sincer, trebuie să fiu pregătit, că, dacă latră unul, vin zece după el! Mai ales că au crescut buruienile şi dintr-odată sar la tine. N-am nimic cu câinii, sunt fiinţe, dar mă gândesc că eu, ca bărbat, poate mai arunc o piatră, dar un copil sau o femeie?!”.

Ana: „Eu m-am mutat de patru luni în Galaţi, din Braşov, şi mi se pare un oraş destul de curat, frumos. Mie îmi plac mult parcurile pentru copii, comparativ cu alte oraşe. În schimb, în Braşov sunt multe locuri de joacă sau părculeţe între blocuri. Nu trebuie să mă plimb cu copilul cinci-şase staţii de autobuz ca să ajung într-un parc. Am la parterul blocului sau la un bloc distanţă, cel puţin două părculeţe de joacă. Nu sunt atât de frumoase şi de noi cum sunt Parcul Viva sau Orăşelul Copiilor, din Galaţi, dar sunt mai accesibile!”.

Lucian Creangă: „Nu am văzut nicio schimbare într-un an de zile. Primăvara asta cel mai mult m-a deranjat puful de la plopi, şi este o poveste veche! Eu aş prefera să se taie plopii cu puf, nu toţi plopii. Actualul primar ar trebui să se implice în vechea problemă a câinilor vagabonzi. Ar mai trebui un spaţiu de recreere, că vine vara şi lumea vrea plajă, vrea baie, şi nu se recomandă în Dunăre, totuşi”.

Daniela: „Oraşul arată acceptabil, dar sunt prea puţine locuri de joacă pentru copii. Un părculeţ cu două leagăne pentru cei foarte mici, este prea puţin. Trebuie să aştepţi la coadă, că sunt mulţi copii. Eu zic că, dacă pentru noi, oamenii mari, nu face, măcar pentru copii să facă! Trebuie mai multe locuri de joacă şi spaţii verzi”.

Tiberiu Popa: „În linii mari sunt mulţumit de ce s-a făcut! Dar pentru mine, ca taximetrist, canalizările sunt deplorabile pe unele străzi cum e Columb! Sunt toate tip moviliţă! Dacă le-ar putea aduce la nivelul străzii, carosabilului, ar fi excelent. Bariera Traian, strada Traian nu sunt terminate de atâta vreme! De lucru este întotdeauna, în primul rând pe parte de infrastructură. E loc şi de mai bine!”.

Costin Dinu: „Nu pot să spun că s-a schimbat ceva în bine, se menţine, oarecum, situaţia de anul trecut. A crescut, totuşi, calitatea vieţii faţă de anul trecut. Ar fi nevoie de mai multă implicare pe partea de asistenţă socială”.

Citit 11687 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.