Recensământul caloriferelor | Câţi gălăţeni mai sunt BRANȘAȚI la sistemul centralizat de termoficare?

Recensământul caloriferelor | Câţi gălăţeni mai sunt BRANȘAȚI la sistemul centralizat de termoficare?
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ceea ce ar fi trebuit să facă înainte de a decide să „îngroape” termoficarea, pentru a şti exact câţi gălăţeni afectează această hotărâre, autorităţile pun la punct abia acum: aşa-zisul recensământ al caloriferelor, care să confirme numărul real al celor care încă mai depind de sistemul centralizat de termoficare.

Anunţul a fost făcut în şedinţa de vineri a Consiliului Local de către directorul Calorgal, Marian Alexandru, care a spus că angajaţii societăţii de termoficare vor merge în fiecare scară de bloc pentru a face acest studiu. Primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că recensământul caloriferelor va dura aproximativ o lună.

În iulie 2016, doar aproximativ 35.000 de apartamente mai erau branşate la sistemul "păstorit" de autorităţi, conform datelor furnizate municipalităţii de asociaţiile de proprietari. Dintre acestea, în jur de 18.000 de apartamente mai erau alimentate cu apă caldă, iar în circa 25.000 de apartamente se consuma efectiv agent termic, în perioada sezonului rece. Restul, de până la 35.000, ar reprezenta locuinţe în care nu stătea nimeni, de regulă, sau în care exista consum insignifiant, pe perioade scurte de timp.

Cum Primăria nu s-a îngrijit să facă o inventariere clară, în teren, a acestor locuinţe, un aşa-zis recensământ al caloriferelor (pentru care, de altfel, în 2015, în mandatului lui Marius Stan, au fost alocaţi nu mai puţin de 150.000 de lei), nimeni nu are certitudinea că numărul raportat al consumatorilor este real.

 

Citit 7168 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2017 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.