Apă cu ţârâita din cauza irigaţiilor | Comuna Vânători CUMPĂRĂ APĂ de la Galaţi şi MAJOREAZĂ TARIFUL

Apă cu ţârâita din cauza irigaţiilor | Comuna Vânători CUMPĂRĂ APĂ de la Galaţi şi MAJOREAZĂ TARIFUL
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cei peste 5.000 de localnici din Vânători, comuna "invadată" de vile şi populată de sute de gălăţeni care şi-au ridicat case cu etaj la o aruncătură de băţ de municipiu, vor plăti mai mult pentru apa potabilă pe care o consumă.

Întrucât se confruntă cu mari probleme în asigurarea în regim continuu a apei potabile pentru consumatori, iar în lunile de vară ajung să furnizeze apă cu program, din cauză că mulţi dintre săteni îşi irigă culturile cu apa potabilă, destinată uzului casnic, autorităţile din Vânători vor cumpăra apă din municipiul Galaţi, de la Apă Canal. Informaţia ne-a fost confirmată atât de către primarul Marian Ghinea, cât şi de către reprezentanţii Apă Canal.

"Am luat decizia de a cumpăra apă de la Galaţi. Altă variantă nu avem pentru a le asigura oamenilor acest serviciu permanent. Localnicii nu vor să înţeleagă sub nicio formă că nu trebuie să îşi irige culturile cu apa potabilă, motiv pentru care, în fiecare vară, avem probleme mari şi suntem nevoiţi să furnizăm apă cu program. Celor care vor să facă agricultură şi au un făcut un business din asta - ştiţi că Vânători reprezintă un bazin legumicol important - le-am spus să apeleze la alte surse, să-şi facă puţuri, dar degeaba", ne-a declarat primarul comunei.

Întrebat dacă achiziţia unei cantităţi importante de apă din municipiul Galaţi va genera şi majorarea tarifului pentru cei care locuiesc în Vânători, edilul a răspuns afirmativ. "Obligatoriu, vom asista la o creştere a preţului apei. Noi nu suntem incluşi în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) - Serviciul Regional Apă Galaţi şi, de-a lungul anilor, am atras singuri fonduri pentru a investi în apă şi canalizare. Tariful practicat de Apă Canal la nivelul judeţului este de 4,3 lei pentru metrul cub de apă potabilă, în timp ce localnicii din Vânători plătesc, de şapte ani, 2,5 lei pe metru cub. Nu pot spune cu cât se va majora, întrucât decizia aparţine ANSRSC, ei fac studiu şi dau standarde de preţ", ne-a declarat primarul.

Potrivit acestuia, comuna Vânători este alimentată, în prezent, de la Brateş, unde există patru puţuri de adâncime. Diferenţa de consum între lunile de vară şi cele de toamnă, iarnă şi primăvară este de şase ori mai mare, spune primarul, care a precizat că, zilnic, sunt pompaţi în reţea 1.500 de metri cubi.

Reprezentanţii Apă Canal au confirmat că autorităţile din comuna Vânători au depus o documentaţie pentru proiectul alimentării cu apă din municipiul Galaţi, pentru a suplimenta cantitatea furnizată oamenilor.

Citit 9764 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2017 19:14

12 comentarii

 • postat de Sat Costi
  Luni, 10 Iulie 2017 12:12
  Domnule primar, imi pare rau ca v-am votat!!!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Sătean
  Duminică, 09 Iulie 2017 19:25
  vanatori, sat costi arată ca dupa război pe străzi , acum nu avem nici apa
  Încercam sa adunam mai multi oameni sa mergem la primărie sa ne spălam in fata primăriei si sa ne facem nevoile
  2
  6
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 15:45
  1.Cind s-a proiectat reteaua de apa credea cineva de la primarie ca oamenii nu isi vor uda gradinile???
  2.La Odaia Manolachi puturile au fost realizate pe bani europeni.Cite studii s-au realizat inainte de a sapa 3 puturi in locatia aleasa de primarie?De ce din 3 puturi sapate mai este un put functional si acesta cu apa imputita?????
  Inainte de a da vina pe locuitorii comunei Vinatori primarul care a fost implicat si in trecut in soarta comunei ar trebui sa recunoasca greselile de management al ale primariei!Apropo la Tulucesti oamenii nu isi uda gradinile????
  0
  10
  Raportează
 • postat de Iulian
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 14:25
  Ce sa spun , eu zic sa va cumparati teren sau case pente Dunare in judetul tulcea la Jijila spre exemplu , in judetul Galati e jale de la municipiu pana la satele satelit aceeasi mizerie .bine am facut ca nu mi-am cumparat casa la Vanatori acuma plangeam si imi faceam WC in pamant .
  0
  6
  Raportează
 • postat de mariana
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 09:00
  Nu stiu in ce zona se da apa o zi da si una nu , pe strada noastra nu a fost o saptamana apa . Acum ca a plouat este apa dar numai potabila nu este , era mai curata cand eram racordati la reteaua de irigatii . Da , primaria ar trebui sa rezolve aceasta problema . Toti care ati comentat , aveti multa dreptate , nimic nu se misca in aceasta comuna . Au montat conductele pt canalizare si strazile arata ca dupa razboi . Tot e bine ca s-a reabilitat sediul primariei , dar cam atat .
  0
  5
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 07 Iulie 2017 09:01
  Oameni buni. Apa din Vânători nu este potabila. Trimiteri proba la laborator si veri avea numai surprize.
  Aceasta situație a fost creeata tot de actualul primar si compania fostului primar.
  ATI uitat ca actualul primar a fost viceprimar si citymanager?
  ATI uitat ca actualul viceprimar a fost atâtea mandate viceprimar si pupaturi de cânte?
  ATI uitat de cardasia pentru putere Murgulu-Ghinda-Manolache.
  Voi ATI ales acum spălări- va pe cap cu ei.
  Problema e ca nu aveti apa nu averi cu ce.
  Foto realisti nici nu veti avea prea curând nici apa nici drumuri nimic . De ce? Pentru ca acestu flămânzi se gândesc numai la ei. Cum sa fure mai mult.
  Bravo lor vanatorenilor care au ales ceea ce si-au dorit.
  P.s. DE CE PRIMARUL NU LOCUIESTE MACAR O LUNA IN COMUNA SA VADA CUM E FARA UTILITATI? E mai comod la oraș când conduci fraierii de la tara.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Vanatori
  Joi, 06 Iulie 2017 14:40
  Oare acest primar nu are si el cumva ceva afaceri in agricultura, deoarece in trecut s-a ocupat cu asa ceva.
  Inainte de alegeri se laudau ca in 6 luni vor aduce apa potabila in Odaia Manolache unde si in acest moment se da apa imputita (normal cu restrictii si aceasta).
  La 2 pasi de oras iar infrastructura e inexistenta.
  Abia astept sa vina din usa in usa ca sa ii arat ce a realizat din ce a promis acest nesimtit.
  Aceasta comuna arata ca dupa razboi!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Niculet Mihai
  Miercuri, 05 Iulie 2017 21:15
  Nu cred că ati incercat sa va documentati apa care se iriga in camp este altă sursa
  8
  5
  Raportează
 • postat de locuitor din Vinatori
  Miercuri, 05 Iulie 2017 17:48
  Comuna Vînători, in anul 2017, este deplorabilă. Pentru ca doritorii de putere nu au dat 2 bani pe locuitori. Comuna Vânători, nu numai ca nu are apa suficienta! Nu are parc, nu are loc de joaca pentru copii, nu are un club sportiv cat de mic, nu are iluminat stradal suficient, nu are canalizare funcțională, nu are toate străzile pietruite, nu curata de bălării terenurile rezerva, nu are nimic din ce ar fi putut avea, pentru ca ani la rand a fost manageriata de o primarita prea relaxata si prea obosita( ca sa fiu diplomata).
  Sunt comune mult mai îndepărtate de oras (Liești, de exemplu), unde exista parcuri, locuri de joaca, club de pictura, tenis, dans popular, engleza, cabinet notarial, cabinet stomatologic, centru de aerobic, kangoo- jumps , șah, străzi asfaltate, apa curenta, stâlpi cu iluminat public pe toate străzile si internet, cămin cultural unde au loc tot felul de evenimente frumoase, biblioteca.......
  Noul primar trebuie sa se descotorosească de moștenirea indolentei si sa puna capul, umărul si oamenii la treaba! Daca nu poate, nu știe sau nu vrea, sa lase loc altcuiva!
  1
  19
  Raportează
 • postat de Viorel Galateanu
  Miercuri, 05 Iulie 2017 15:27
  pentru primaria Vanatori este mai importanta agricultura decat cetatenii de pe raza ei !!!

  inacceptabil ! intolerabil !

  nu exista cuvinte pentru o asemenea situatie anormala !!!


  dar... repet intrebarea lui Bau-bau... nu cumva din primarie au business legat de agricultura ???


  stiti.. ca au saltat gestiunea apei in Vanatori de catre Apa Canal pentru ca ... fonduri ... aici hai ca mai inteleg.. dar apoi sa ai apa putina si sa o arunci pe ogoare in timp ce VILE nu au apa la WC ... care au si impozitarea pusa la nivel de centru ... .mi se pare ABSURD !
  3
  11
  Raportează
 • postat de dascalu laurentiu
  Miercuri, 05 Iulie 2017 09:41
  Pt. D-zeu,in anul 2017 faceti restrictie la apa potabila,o zi da,una nu,dati-va naibii demisia,nu gasiti solutii sa furnizati oamenilor apa zilnic pt. un trai decent.Mariti pretul la mc ,nu e treaba d-voastra ce face lumea cu apa,cei care isi permit ,s-o utilizeze....
  2
  18
  Raportează
 • postat de Bau-bau
  Miercuri, 05 Iulie 2017 09:37
  Oare fostul primar e printre cei ce iriga??? De asta nu se obliga cei cu bussines in agricultura sa plateasca pe masura?? Tot prostimea care uda 2 flori sa plateasca in plus? Aia cu agricultura mai fenteaza si apometrele si gata afacerea .... BV..
  0
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.