Cine modernizează "uliţa" Eliza Leonida Zamfirescu

Cine modernizează "uliţa" Eliza Leonida Zamfirescu
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Lansată în ianuarie 2017, licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru modernizarea uliţei care poartă numele primei femei inginer din lume, gălăţeanca Eliza Leonida Zamifirescu, s-a finalizat, în sfârşit, după şapte luni! Lucrările vor fi executate de Rovis Lider şi vor costa 3.263.459 de lei fără TVA, de la bugetul local.

"După ani de zile de aşteptare, locuitorii de pe strada Leonida Zamfirescu primesc o veste bună. A fost atribuit contractul de lucrări ce vor fi efectuate aici, respectiv reabilitarea reţelei de apă, branşamente şi introducerea reţelei de canalizare şi suprastructura drumului. Constructorul care urmează să execute lucrările are la dispoziţie un termen de 12 luni pentru realizarea lor, din momentul în care va fi dat ordinul de începere", a anunţat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mult a mai durat!

"În loc să fie celebră pentru că poartă numele primei femei inginer din lume, Eliza Leonida Zamfirescu - una dintre personalităţile despre care aţi putut citi în rubrica ziarului "Viaţa liberă" „Gălăţeni care au uimit lumea” - strada botezată cu acest nume din Micro 17 are o tristă notorietate. Locatarii ei au pierdut numărul sesizărilor făcute atât la Primărie, cât şi în ziarul "Viaţa liberă", în care s-au plâns de starea ei deplorabilă" - aşa scriam, în noiembrie 2015, când aleşii locali aprobaseră documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul „Modernizare strada Eliza Leonida Zamfirescu” şi indicatorii tehnico-economici.

În hotărâre se arăta că strada, cu o lungime de 877 de metri, se încadrează la categoria III de străzi şi dispune de reţele hidroedilitare numai în zona blocurilor ANL pe care le deserveşte, în rest are reţea de apă, dar fără canalizare.

Iată că a durat aproape doi ani pentru a fi realizată documentaţia şi lansată licitaţia. Contestaţiile depuse de ofertanţi au făcut ca licitaţia să se prelungească la şapte luni.

Importante sunt lucrările care vor fi executate, potrivit hotărârii Consiliului Local: „Pentru aducerea străzii în condiţii normale de exploatare se impune refacerea ei, pentru aducerea platformei carosabile la un nivel optim, realizarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, înlocuirea conductei de apă, introducerea reţelei de canalizare”.

La finalul lucrărilor, artera va avea trotuare şi un sistem rutier corespunzător unui trafic mediu (beton asfaltic), iar în zonele unde spaţiul permite, de pildă la blocurile ANL, se vor executa spaţii de parcare.        

Citit 2940 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.