Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
4 comentarii

Lansată în ianuarie 2017, licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru modernizarea uliţei care poartă numele primei femei inginer din lume, gălăţeanca Eliza Leonida Zamifirescu, s-a finalizat, în sfârşit, după şapte luni! Lucrările vor fi executate de Rovis Lider şi vor costa 3.263.459 de lei fără TVA, de la bugetul local.

"După ani de zile de aşteptare, locuitorii de pe strada Leonida Zamfirescu primesc o veste bună. A fost atribuit contractul de lucrări ce vor fi efectuate aici, respectiv reabilitarea reţelei de apă, branşamente şi introducerea reţelei de canalizare şi suprastructura drumului. Constructorul care urmează să execute lucrările are la dispoziţie un termen de 12 luni pentru realizarea lor, din momentul în care va fi dat ordinul de începere", a anunţat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mult a mai durat!

"În loc să fie celebră pentru că poartă numele primei femei inginer din lume, Eliza Leonida Zamfirescu - una dintre personalităţile despre care aţi putut citi în rubrica ziarului "Viaţa liberă" „Gălăţeni care au uimit lumea” - strada botezată cu acest nume din Micro 17 are o tristă notorietate. Locatarii ei au pierdut numărul sesizărilor făcute atât la Primărie, cât şi în ziarul "Viaţa liberă", în care s-au plâns de starea ei deplorabilă" - aşa scriam, în noiembrie 2015, când aleşii locali aprobaseră documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul „Modernizare strada Eliza Leonida Zamfirescu” şi indicatorii tehnico-economici.
În hotărâre se arăta că strada, cu o lungime de 877 de metri, se încadrează la categoria III de străzi şi dispune de reţele hidroedilitare numai în zona blocurilor ANL pe care le deserveşte, în rest are reţea de apă, dar fără canalizare.
Iată că a durat aproape doi ani pentru a fi realizată documentaţia şi lansată licitaţia. Contestaţiile depuse de ofertanţi au făcut ca licitaţia să se prelungească la şapte luni.
Importante sunt lucrările care vor fi executate, potrivit hotărârii Consiliului Local: „Pentru aducerea străzii în condiţii normale de exploatare se impune refacerea ei, pentru aducerea platformei carosabile la un nivel optim, realizarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, înlocuirea conductei de apă, introducerea reţelei de canalizare”.
La finalul lucrărilor, artera va avea trotuare şi un sistem rutier corespunzător unui trafic mediu (beton asfaltic), iar în zonele unde spaţiul permite, de pildă la blocurile ANL, se vor executa spaţii de parcare.        

Citit 2004 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 22:42

4 comentarii

 • postat de Tiberiu Joi, 13 Iulie 2017 20:49 Link la comentariu
  2
  10

  Doamna Marga aveti mai multe sanse sa castigati la loto decat sa vi se rezolve problema mentionata de dumneavoastra. Cartierul dumneavoastra ca si cartierul meu si al multora va arata la fel ca acum si in urmatorii ani. Nu le pasa doamna. Pur si simplu nu le pasa asa-zisilor politicieni romani.

  Raportează
 • postat de Radu Joi, 13 Iulie 2017 19:37 Link la comentariu
  2
  14

  De asta a plecat si matusa mea din tara, cu tot cu familia ei. Da. A plecat din tara nu numai din Galati. Mi-a spus ca da, problema o reprezenta lipsa locurilor de munca, dar pe langa acestea mi-a spus ca ea si ai ei nu au mai suportat faptul ca in cartierul lor nu se schimba nimic. Ea locuia pe langa stadionul Nicolae Rainea si mi-a spus ca ii era scarba cand se uita la ruina aceea de stadion si la mizeria din jur, de prin cartierul sau, ca ea sta pe langa stadionul Nicolae Rainea. Si ganditi-va ca a spus asta matusa mea, care este o persoana pe care nu o intereseaza de fotbal si de sport, o persoana care nu da doi bani pe fotbal, handbal, volei si alte rahaturi sportive. Dar mi-a spus ca pe ea a daramat-o psihic vazand ca nu se schimba nimic in jurul sau in acel cartier si ca nu avanseaza nimic spre modernizare. Inchipuiti-va ce fel ar fi prins viata un nou stadion maret, grandios, mare, european in acel cartier. Ar fi insufletit toata acea zona. Oare cati or mai fi in Galati la fel ca matusa mea, cati oameni/galateni or mai fi care atunci cand se uita in jurul lor in Galati pur si simplu le vine sa-si ia lumean-cap si sa plece din Galati, sa plece din tara? Un nou stadion Nicolae Rainea poate ca ar fi dus si la modernizarea intregii zone cu Aventura Park in Padurea Pastragorilor, cu extinderea Parcului Coposu si modernizarea acelui parc si multe altele. Dar veti cata ranchiuna si ura este in politica romaneasca? Ei nu sunt in stare sa colaboreze unii cu altii pentru modernizarea oraselor acestei tari. Dar degeaba ne facem atatia nervi, ca sanatatea subreda tot noi o avem. Fericiti cei din administratia trecuta carora le-au mai fost modernizate cartierele cat de cat, acolo un parc, o parcare, un loc de joaca, un petec de spatiu verde. Ceilalti traim sa visam in continuare. Imi pare rau pentru dumneavoastra doamna Magda, dar nu va ramane decat sa incercati dumneavoastra singura sa va paziti copiii de pericolele de la tot pasul de prin Galati. Pucheanu doarme.

  Raportează
 • postat de Radu Joi, 13 Iulie 2017 19:08 Link la comentariu
  1
  19

  @ Marga

  Doamna Marga punem pariu ca nu se va face nimic cu cele semnalate de dumneavoastra? Lui Pucheanu nu-i pasa de problemele oamenilor, nu-i pasa de mizeria din oras. Nici daca sa zicem ca se va duce doamna Anca Melinte (vorba 'ceea mare gazetar/editorialist, persoana publica, cunoscuta pe plan local) la Pucheanu si sa-i prezinte personal problema ridicata de dumneavoastra nici atunci domnul Pucheanu tot nu va face nimic. Pun pariu pe ce vreti dumneavoastra. Fiindca pe domnul Pucheanu nu-l intereseaza problema dumneavoastra. Domnul Pucheanu de cum a venit la Primaria Galati a avut grija sa salveze afacerea cu bacul de traversare a Dunarii. Nu-l intereseaza pe Pucheanu ca din cauza acelor "cosmelii infecte de garaje" (asa cum le numiti dumneavoastra si asa cum le numesc si eu de atata timp "cosmelii infecte") riscam sa ne moara copiii. Numai in momentul in care se va intampla vreo nenorocire din cauza acestor "garaje" poate atunci domnul Pucheanu se va deranja sa le demoleze, dar nici in acel moment nu sunt sigur ca o va face. Si in cartierul meu sunt multe astfel de mizerii de "garaje", dar nu mai am sperante sa le vad demolate. Si sunt numite "garaje" in mod incorect, impropriu, fiindca in "garaj" poti tine masina, dar ei nu au masini fiindca in fata portii asa-zisului "garaj" la mine in cartier astia si-au construit curticica. Dar Pucheanu nu vine sa inspecteze, fiindca nu-l intereseaza. Lui Pucheanu ii place mizeria numita "garaje".
  Imi pare rau pentru dumneavoastra doamna Marga dar probabil ca va trebui sa va descurcati singura in vreun fel fiindca Pucheanu nu va va rezolva aceasta problema pe care ati semnalat-o. Daca ma insel va scot la o inghetata si un suc (fara nicio obligatie), ca tot e cald afara.

  ;)

  Raportează
 • postat de Marga Joi, 13 Iulie 2017 14:45 Link la comentariu
  3
  23

  "Locatarii ei au pierdut numărul sesizărilor făcute atât la Primărie, cât şi în ziarul "Viaţa liberă", în care s-au plâns de starea ei deplorabilă" - ..."


  Pai doamna Melinte dumneavoastra vorbiti de numarul pierdut al sesizarilor facute de locatari catre Primarie pentru acea ulita Eliza Leonida Zamfirescu? Pai doamna, Primaria e surda sau pur si simplu se face ca nu aude. Nici nu mai stiu cate sesizari am facut eu, sotul si multi alti locatari din cartier, catre primarie , asa cum am putut si cum am reusit, ca nici nu mai stii cum sa-i contactezi sa-i atentionezi/informezi pe cei din Primarie despre pericolul de pe strada Anghel Saligny 116, pericol din fata blocului 1C din cauza cosmeliilor infecte de porcarii de "garaje" construite ilegal, aiurea pe trotuar, pe spatiul verde. Pai stimata doamna Melinte sincera sa fiu nu stiu daca sunteti mama, dar faceti un exercitiu de imaginatie...cum v-ati simti daca ati vedea ca un autoturism ar fi cat pe ce sa va ia copilul pe capota cu viteza? Asta mi s-a intamplat mie doamna sa vad... sa vad cum pur si simplu era gata gata un autoturism sa-mi ia copilul pe capota, IN COLTUL STRAZII. Pur si simplu mi-a inghetat sangele in vene cand in fata blocului fiind, copilul meu se indrepta catre scoala care e la 2 pasi, dar din cauza cosmeliilor infecte de "garaje" construite vizavi de bloc, "garaje" construite pe spatiul verde, pe trotuar, din cauza ca "garajul" avea ditamai poarta deschisa ocupa o bucata de trotuar iar copilul meu si multi altii, FIX in coltul strazii unde e periculos a fost nevoit sa coboare de pe trotuar pe carosabil (fiindca trotuarul era blocat de poarta deschisa larg a infectului "garaj"), copilul pentru a-si continua drumul catre scoala IN COLTUL STRAZII a coborat de pe trotuar si era sa fie luat pe capota de masina care venea cu viteza de dupa coltul strazii. Dar ce sa-i faci nu-i asa? Mai bine sa ne moara copii si sa traiasca cosmeliile infecte de "garaje". Dar bine ca PRIMARIA E SURDA si nu aude strigatele noastre. Unii vecini au spus ca au scris primariei si au dat si solutii ce sa fie construit acolo, sau macar sa fie demolate acele cosmelii dar PRIMARIA SURDA, NU VEDE SI NU AUDE.

  Si nu numai acele "garaje" din fata blocului 1C sunt problema...Chiar si "garajele" din spatele blocului 1C de pe strada Anghel Saligny 116, dar si "garajele din spatele acelei biserici Biserica Sfantul Vasile cel Mare, dar PRIMARIA e experta in ignorarea sesizarilor facute de cetateni.

  Faceti ceva doamna Melinte...deschideti-le ochii celor din Primarie poate rezolva problema si din acel cartier de pe strada Anghel Saligny 116 si din imprejurimile acelei strazi, ca si in spatele bisericii Sfantul Vasile cel Mare e dezastru.

  Chiar un vecin de cartier spunea ca la randul sau a scris primariei sau nu mai stiu cui din primarie zicea el sa demoleze "garajele de pe strada Anghel Saligny 116 din fata blocului 1C si cica le-a si oferit idei, sa construiasca un mic parc in fata blocului 1C in locul acelor "garaje", un mic parc precum cel din Micro 39, precum Parcul Raiffeisen, mai ales ca in fata blocului 1C de pe strada Anghel Saligny 116 nici nu este o suprafata chiar atat de mare de investit in construirea unui asemenea parc cu o fantana arteziana precum in Parcul Raiffeisen, cu alei pavate cu dale antiderapante, cu vreo 2-3 bancute, cu spatiu verde, cu copaci...Dar macar demola cosmeliile acelea. Ce mare investitie pentru un petec de suprafata.

  In fata blocului 1C de pe strada Anghel Saligny 116 ar merge construit un parculet ca acela inconjurat de gard viu.
  In spatele aceluiasi bloc 1C ar merge demolate si acele "garaje" si ar putea fi construit un mic loc de joaca cu vreun topogan ca-n Oraselul Copiilor si cu inca vreo 2-3 elemente de joaca, iar...
  In spatele Bisericii Sfantul Vasile cel Mare, daca s-ar demola acele "garaje" ar rezulta acolo o ditamai suprafata degajata si ar putea fi construita acolo o parcare simpla, la sol, moderna precum parcarea noua din Micro 19.

  Ce e atata inversunare in a nu face nimic pentru zonele de oras "parazitate" de aceste "garaje". Chiar trebuie sa ne moara copii din cauza acestor "garaje" construite peste tot?

  NU E MUSAI SA-MI POSTATI COMENTARIUL, CHIAR NICI NU VREAU SA-MI POSTATI COMENTARIUL CA SI ASA PRIMARIA NU ARE INTERES SA VADA, DAR MA GANDEAM CA POATE VETI VEDEA DUMNEAVOASTRA DOAMNA MELINTE SI POATE CA VETI FACE DUMNEAVOASTRA PERSONAL O INTERPELARE CATRE PRIMARIE SI POATE MACAR ASA PRIMARIA MACAR VA DEGAJA TERENUL DE ACOLO DE ACELE "GARAJE". MACAR SA LE DEMOLEZE DACA IN LOC NU VREA SA CONSTRUIASCA CEVA NOU, MODERN.


  P.S.: Tot timpul trebuie sa stam ca mame cu frica-n san cand ne trimitem copii la scoala, stand cu stresul ca odata iesit pe usa copilul s-ar putea sa nu-l mai vezi decat la morga? E teribil acest sentiment, dar sa traiasca "garajele" lui domn Pucheanu. Dansul e prea tanar si nu cred ca are copii, nu are de ce sa-si faca griji pentru copii nostri, copii Galatiului.

  SPATIUL DINTRE SPITALUL DE COPII "SFANTUL IOAN" - BISERICA SFANTUL VASILE CEL MARE - SCOALA GENERALA NR 42 "SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA".

  P.S.: chiar mai bine nu-mi postati comentariul ca si asa la cat te injura zevzecii astia cu "garajele" incercand sa-si apere "garajele" chiar nu vreau sa vad avalansa de injuraturi de la niste golani care-si apara cosmeliile, cosmelii de "garaje" care ce sa vezi...sunt construite pe DOMENIUL PUBLIC. Domeniu public al Galatiului care inseamna al tuturora si al meu si al dumneavoastra si al oricui locuieste in Galati, iar pe domeniu public al Galatiului trebuie construit ceva ce poate fi folosit de toti galatenii, adica parcuri, parcari, locuri de joaca.

  Multumesc anticipat.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.