Proiectul lui Marius Stan, dus mai departe. Primăria vrea să preia blocul ”Cristal”

Proiectul lui Marius Stan, dus mai departe. Primăria vrea să preia blocul ”Cristal”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Demersurile fostului primar Marius Stan, de a prelua blocul "Cristal" de la Prefectură, sunt continuate de actualul edil al oraşului, Ionuţ Pucheanu. Numai că, în vreme ce Marius Stan plănuia să îmbrace clădirea în sticlă, pentru a se asorta cu noul sediu al Primăriei, şi să mute acolo toate birourile municipalităţii, care, în prezent, sunt împrăştiate în diferite colţuri ale oraşului, primarul Ionuţ Pucheanu are alte gânduri.

Dacă în urmă cu câteva luni, primarul Ionuţ Pucheanu îl ataca dur pe prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, cerându-i demisia, luni, edilul şi reprezentantul Guvernului în teritoriu s-au întâlnit pentru a discuta, printre altele, despre preluarea blocului "Cristal".

"Acum două săptămâni, am primit din partea Prefecturii o scrisoare de intenţie prin care respectiva clădire să fie dată în administrarea Primăriei municipiului Galaţi. Am răspuns acestei iniţiative. Ne dorim ca această clădire să intre în patrimoniul municipalităţii, nu să fie doar în administrare. Dl. prefect mi-a promis că va da tot sprijinul acestui demers", a declarat Pucheanu.

Prefectul Gabriel Panaitescu ne-a confirmat întâlnirea cu primarul şi susţinerea demersurilor: "Amândoi trebuie să lucrăm pentru cetăţeanul de pe stradă. Referitor la blocul "Cristal", care este proprietatea Prefecturii, dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor agreează transmiterea lui în proprietatea Primăriei, prin Hotărâre de Guvern, se face un lucru extraordinar".

După ce vor face actele necesare preluării, autorităţile le vor transmite Secretariatului General al Guvernului, în speranţa că până la finele anului clădirea va fi transmisă în proprietatea Primăriei.

Viziuni diferite

Fostul primar Marius Stan plănuia să "încorporeze" blocul "Cristal" în noua Primărie, construind o pasarelă de acces între cele două clădiri. Îmbrăcat în sticlă, la fel ca Primăria, blocul Cristal ar fi urmat să devină sediu pentru toate birourile administraţiei locale care, în prezent, sunt răspândite prin oraş.

Pucheanu, însă, nu e de acord: "Pe o stradă cu un singur sens, cum e Cuza, să faci un asemenea pol de interes, să le concentrezi pe toate, şi paşapoarte, şi buletine, e o nebunie! Iertaţi-mă, dar s-ar bloca absolut tot!". Edilul susţine că nu ar fi nici suficiente locuri de parcare.
În ceea ce priveşte destinaţia blocului "Cristal", Pucheanu susţine că are mai multe proiecte, dar că nu ştie câte entităţi îşi desfăşoară activitatea în apartamentele transformate în birouri.

"Apartamentele care rămân libere ar putea fi transformate în apartamente de serviciu, dar nu pentru angajaţii Primăriei, ci - prin acordurile pe care le avem deja semnate cu Inspectoratul Şcolar, cu Direcţia de Sănătate, inclusiv cu Universitatea - pentru specialişti. În centru să mai stea şi oameni de vază! E un deziderat, până se va împlini va mai trece multă apă pe Dunăre", a spus Pucheanu.

Citit 4117 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 19:16

6 comentarii

 • postat de Un contribuabil
  Vineri, 21 Iulie 2017 05:06
  La toate proiectele , studiile pe care le a făcut Marius Stan , taie panglica PIF. A trecut un an și o luna , și orașul arată jalnic . Auzim doar de proiecte , futuriste de altfel , cu parcări supraetajate, fântâni , dar pe noi ne sufoca mizeria, bălăriile , câinii sunt peste tot. Dar acum nu mai vede nimeni . Ați rămas așa din ziua alegerilor:"ziua orbului "
  P.s. Iar dacă nu era Marius Stan , mai rămâneau încă vreo 20 de ani sa plătească chirie de 10000euro /luna.
  2
  3
  Raportează
 • postat de corneliu
  Joi, 20 Iulie 2017 07:49
  Citat "amandoi trebuie sa lucram pentru cetateanul de pe strada" Asa e! adevar a grait! Pentru boschetarii si maidanezii nostril dragi. Am inteles ca oamenii de vaza , cei care au grija de maidanezi vor in centru, langa primarie, sa nu treaca cumva un oboist de cetatean cu cine stie ce solicitare decenta sau cu o (doamne freest) o plangere. Noi tovarasii si tovarasiile vrem Cristal.
  0
  3
  Raportează
 • postat de george
  Miercuri, 19 Iulie 2017 17:09
  A avut si Galatiul un singur primar cu gandire de adevarat city manager, pe Marius Stan !
  Din pacate, a venit unul nou, dupa chipul si asemanarea celui cu comentariul Stefan cel Mare ...
  Va amintiti ce a spus la inceput? Nu promit nimic, o sa vedem ce facem. Sa vedeti ce vioi va deveni in anul de dinaintea urmatoarelor alegeri ... de nerecunoscut. Treziti-va , ca ne maninca cainii si interlopii cu zambetul pe buze !
  4
  12
  Raportează
 • postat de Vai de cosmelia voastra
  Miercuri, 19 Iulie 2017 17:02
  @Un prost arunca o piatra in balta iar zece intelepti se chinuiesc sa o scoata...

  Tu esti alt "garajist" oparit la fund ca i-a fost demolata cosmelia, haznaua a iesit ca ciuperca dupa ploaie. Banuiesc ca "sunteti multi carora va place gustul puternic si amarui" vorba reclamei. La hazna cu voi, curatirea orasului de cosmeliile voastre pline de rahati trebuie sa continue.
  Bai "Un prost arunca o piatra in balta iar zece intelepti se chinuiesc sa o scoata..." tu esti alt plangacios cu brîne la fund care plange dupa cocina de porci, haznaua demolata de Stan? Bai da multi paraziti mai sunteti prin Galati. Si ne tot intrebam de atatia ani de ce nu se schimba nimic in bine in Galati. Pai cu dintr-astia ca tine...
  5
  8
  Raportează
 • postat de Un prost arunca o piatra in balta iar zece intelepti se chinuiesc sa o scoata...
  Miercuri, 19 Iulie 2017 15:15
  Toate ,,realizarile'' fostului Primar (marius stan) se rezuma numai la ... STUDII, STRATEGII SI PROIECTE !!!
  S-o fi crezut vreun Stefan cel Mare de Galati pe care sa-l apuce jumatatea de secol pe tronul Primariei ... Noroc ca i s-a dat liber, rapid !
  Este nevoie de ani de zile ca sa fie scos Galatiul din paragina si dezastrul in care l-a lasat aceasta imitatie trista de Maradona ...
  20
  5
  Raportează
 • postat de Emilia
  Miercuri, 19 Iulie 2017 14:01
  Poate dupa ce termina de construit noul sediu de primarie de langa blocul Cristal poate ca vor da cu o mana de maglavait , var toata fatada blocului "Cristal" asa cum este varuit si cu alb si noul sediu de primarie:

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/ef656842f35ddf5174d96bf8e114de8b_XL.jpg

  Fiindca fatadele blocului "Cristal" arata ca naiba, au un aspect ingalbenit, murdar, comunist.

  Blocul "Cristal" sa aiba aceeasi culoare "alba" cu care este vopsita/varuita si noua primarie. Cred ca blocul "Cristal" nu a mai vazut o modernizare, o varuiala de pe vremea cand era Ceasca la pubertate. Si poate astfel, dupa modernizarea si a strazii Cuza Voda toata zona va avea un aspect mai curat, nu de imbacsit si de mizerie. Numai cat de uiti la poza articolului cu blocurile "Cristal" murdare, ingalbenite, prafuite iti vine sa te intrebi ce draq au facut alesii locali in tot acest timp.

  Speram totusi sa nu fie depasit si acest ultim termen fixat pentru inaugurarea noului sediu de primarie fiindca daca va fi asa poate ca s-ar impune niste sanctiuni, penalitati firmelor care lucreaza cu viteza melcului si doar cu 1-2 muncitori la realizarea noului sediu de primarie.
  Pe schelele de la incintele treptelor noii primarii de ce nu erau muncitori, de ce nu lucrau muncitori pe schele si la fatadele celor 2 incinte cu trepte ale corpului 2 al noii primarii? Sa intelegem ca atat timp cat 1 muncitor lucreaza ceilalti stau si se uita el si-i zic singurului muncitor care lucreaza: "mai la dreapta...ba nu....mai la stanga....da ba si cu pensula acolo ca ai uitat un punct nevaruit..."???

  Pe schelele celor 2 incinte ce contin treptele de ce nu lucreaza nimeni? De ce draq le mai dati contracte, de ce draq ii mai acceptati pe astia la licitatii cand aceste firme vin doar cu 1-2 muncitori sa lucreze doar ca sa nu-i plateasca si pe ceilalti? Alo, primaria, primaru...trezirea dom'le. Pai de asta nu se respecte niciodata termenele de finalizare stipulate in contracte. Nu mai permiteti unor astfel de firme sa participe la licitatii pe banii administratiei locale, adica pe banii nostri.

  Ditamai firma Tancrad, cealalta firma spaniola Empresario Magenta si subcontractantii au numai cate 1-2 muncitori in componenta? Asta e bataie de joc la adresa galateanului, la adresa banului public. Pai asa bine ca nu ne apuca anul 2100 cu noua primarie nefinalizata.

  Nea Pucheanu, ce faci dom'le sforai, dormi sau esti pe plaja in Wai Kiki cu un cockteil in mana? Dumneata ar trebui sa fii pe teren, NEANUNTAT si sa inspectezi santierele in lucru.
  1
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.