Proiectul lui Marius Stan, dus mai departe. Primăria vrea să preia blocul ”Cristal”

Proiectul lui Marius Stan, dus mai departe. Primăria vrea să preia blocul ”Cristal”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Demersurile fostului primar Marius Stan, de a prelua blocul "Cristal" de la Prefectură, sunt continuate de actualul edil al oraşului, Ionuţ Pucheanu. Numai că, în vreme ce Marius Stan plănuia să îmbrace clădirea în sticlă, pentru a se asorta cu noul sediu al Primăriei, şi să mute acolo toate birourile municipalităţii, care, în prezent, sunt împrăştiate în diferite colţuri ale oraşului, primarul Ionuţ Pucheanu are alte gânduri.

Dacă în urmă cu câteva luni, primarul Ionuţ Pucheanu îl ataca dur pe prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, cerându-i demisia, luni, edilul şi reprezentantul Guvernului în teritoriu s-au întâlnit pentru a discuta, printre altele, despre preluarea blocului "Cristal".

"Acum două săptămâni, am primit din partea Prefecturii o scrisoare de intenţie prin care respectiva clădire să fie dată în administrarea Primăriei municipiului Galaţi. Am răspuns acestei iniţiative. Ne dorim ca această clădire să intre în patrimoniul municipalităţii, nu să fie doar în administrare. Dl. prefect mi-a promis că va da tot sprijinul acestui demers", a declarat Pucheanu.

Prefectul Gabriel Panaitescu ne-a confirmat întâlnirea cu primarul şi susţinerea demersurilor: "Amândoi trebuie să lucrăm pentru cetăţeanul de pe stradă. Referitor la blocul "Cristal", care este proprietatea Prefecturii, dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor agreează transmiterea lui în proprietatea Primăriei, prin Hotărâre de Guvern, se face un lucru extraordinar".

După ce vor face actele necesare preluării, autorităţile le vor transmite Secretariatului General al Guvernului, în speranţa că până la finele anului clădirea va fi transmisă în proprietatea Primăriei.

Viziuni diferite

Fostul primar Marius Stan plănuia să "încorporeze" blocul "Cristal" în noua Primărie, construind o pasarelă de acces între cele două clădiri. Îmbrăcat în sticlă, la fel ca Primăria, blocul Cristal ar fi urmat să devină sediu pentru toate birourile administraţiei locale care, în prezent, sunt răspândite prin oraş.

Pucheanu, însă, nu e de acord: "Pe o stradă cu un singur sens, cum e Cuza, să faci un asemenea pol de interes, să le concentrezi pe toate, şi paşapoarte, şi buletine, e o nebunie! Iertaţi-mă, dar s-ar bloca absolut tot!". Edilul susţine că nu ar fi nici suficiente locuri de parcare.

În ceea ce priveşte destinaţia blocului "Cristal", Pucheanu susţine că are mai multe proiecte, dar că nu ştie câte entităţi îşi desfăşoară activitatea în apartamentele transformate în birouri.

"Apartamentele care rămân libere ar putea fi transformate în apartamente de serviciu, dar nu pentru angajaţii Primăriei, ci - prin acordurile pe care le avem deja semnate cu Inspectoratul Şcolar, cu Direcţia de Sănătate, inclusiv cu Universitatea - pentru specialişti. În centru să mai stea şi oameni de vază! E un deziderat, până se va împlini va mai trece multă apă pe Dunăre", a spus Pucheanu.

Citit 4285 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.