Scutirea de la plata majorărilor de întârziere, aprobată de Consiliul Local

Scutirea de la plata majorărilor de întârziere, aprobată de Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Local Galaţi a aprobat, pe 27 iulie, schema de ajutor de minimis, reprezentând scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale datorate de către persoanele juridice care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al municipiului Galaţi.

Schema se adresează persoanelor juridice care, la 27 iulie 2017 (data intrării în vigoare a prezentei scheme) şi pe perioada derulării ei, respectiv până la 30 septembrie 2017 (data-limită de achitare a obligaţiilor fiscale principale), datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Galaţi.

"Această schemă de minimis este, de fapt, o updatare a regulamentului pe care l-am votat anul trecut în Consiliul Local, legat de ajutorul primit de societăţile care generează un anumit număr minim de locuri de muncă sau care produc un anumit nivel valoric al investiţiilor. Prin aprobarea schemei de minimis, regulamentul respectiv a fost pus şi în concordanţă cu noile reglementări europene şi naţionale în domeniu", ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Ajutorul se acordă sub formă de scutire de la plata majorărilor de întârziere. Bugetul estimat al schemei este de 4,5 milioane lei, iar numărul beneficiarilor nu va fi mai mare de 4.900.

Schema de minimis NU se aplică întreprinderilor din pescuit şi acvacultură, din domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru activităţi legate de export sau pentru achiziţia de vehicule de transport rutier de mărfuri.

Pentru a beneficia de facilităţile fiscale prevăzute de schema de minimis, solicitantul trebuie să depună, până la 30 septembrie 2017, la Registratura Primăriei Galaţi - Direcţia Generală Taxe, impozite, taxe şi alte venituri locale - Serviciul Impozite, taxe şi alte venituri locale, o cerere însoţită de situaţiile financiar-contabile aferente perioadei de referinţă, CUI-ul sau codul fiscal al societăţii, precum şi mai multe declaraţii pe propria răspundere a beneficiarului.

Schema de minimis aprobată în Consiliul Local are la bază regulamentele Uniunii Europene, Codul de procedură fiscală, OUG 77/2014 privind ajutoarele de stat şi Legea concurenţei şi are avizul Consiliului Concurenţei.

Citit 3885 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.