Eugen Chebac, către primarii din judeţ: Dinastia primului secretar a luat sfârşit!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Vreau să trecem de la mentalitatea veche, conform căreia primarii veneau la preşedintele CJ ca la primul secretar, la o mentalitate nouă, în care fiecare primar să fie conştient că de el depinde dezvoltarea unitară a judeţului. Dacă un primar vine şi îmi solicită fonduri pentru o lucrare care ar putea fi realizată cu fonduri europene, să uite că m-a cunoscut! Poate vi se pare că sunt dur, dar sunt doar riguros. Cel care respectă regulile jocului în privinţa dezvoltării judeţului este prietenul meu”, aşa le-a transmis, ieri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, primarilor din judeţ.

Discuţia a fost făcută la finalul lansării proiectului „O nouă abordare strategică a judeţului Galaţi”, finanţat de UE prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative şi gestionat de MAI.

Valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 833.400 lei, din care valoarea aferentă finanţării nerambursabile este de 708.390 lei, cofinanţarea CJ fiind de peste 16.600 lei, restul fiind acoperit de la bugetul de stat.

Proiectul va prevede ca într-un termen de 15 luni să se realizeze o strategie de dezvoltare a judeţului Galaţi, gândită  să fie valabilă până în 2020.  Proiectul, care va fi realizat cu ajutorul unei firme de consultanţă, va cuprinde şi celelalte studii, realizate până acum de angajaţii CJ (master planul, planul de gestionare a gunoiului şi al reţelei de apă potabilă etc).

Cum strategia de dezvoltare a judeţului Galaţi se referă la tot ce mişcă în judeţ – reţele de servicii publice (apă, canalizare, gaze naturale) – Eugen Chebac  aşteaptă din partea fiecărui primar de comună să gândească un plan de dezvoltare locală, bazat în principal pe atragerea de fonduri europene, pentru că „decât să aloc unei primării un milion de euro, mai bine cofinanţez şase proiecte europene cu banii ăştia”.

Atitudinea este susţinută şi de prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, care a spus că n-ar fi rău să invite la CJ Galaţi primarii din ţară cu care face cursuri la Institutul Naţional de Administraţie şi care se tot plâng că nu primesc bani de la consiliile judeţene.

Citit 584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.