Program de lucru mai scurt la Primărie

Program de lucru mai scurt la Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul de lucru al angajaţilor din Primăria Galaţi s-ar putea scurta cu o oră. Aceasta este soluţia preferată de primarul Dumitru Nicolae pentru a se încadra în limitele fondului de salarii redus cu 15,5 la sută faţă de luna anterioară. Proiectul de lege cu măsuri de reducere a cheltuielilor din sistemul bugetar a fost discutat la Constanţa, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor administraţiei locale.

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, pentru reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5 la sută, primăriile pot opta fie pentru impunerea a 10 zile de concediu fără plată, în total, pentru lunile octombrie, noiembrie, decembrie, fie pentru reducerea programului de lucru la şapte ore.

„Eu voi încerca să propun un program de reducere a orelor. Mă voi consulta şi cu sindicatele. Salariaţilor o să le aduc la cunoştinţă că fondul de salarii e cu 15,5 mai scăzut. Punem un afiş şi cei care nu sunt de acord, să vină la primar. În această perioadă nu se vor acorda mai mult de patru zile libere pe lună. Orele suplimentare pot fi plătite până la 31 decembrie 2010”, a declarat Nicolae.

Primarul îşi face griji pentru anul viitor când bugetul de salarii ar putea rămâne la acest nivel, redus cu 15,5 procente. Deocamdată, însă, nu  se va recurge la reduceri masive de personal în Primărie. Nicolae a spus că aşteaptă să apară mai întâi cadrul normativ şi apoi să opereze în schema de personal. Oricum, în acest moment, Primăria are cu o sută de oameni mai puţin decât norma aprobată.

Un lucru e clar, nu vor fi probleme cu salariile în luna septembrie. Iar rectificarea bugetului va rezolva problema salariilor pe lunile care urmează până la finele anului.

În ceea ce priveşte descentralizarea, administraţiile locale ai decis la Constanţa că fără bani alocaţi înainte nu fac nicio descentralizare: „Fără bani nu ne ocupăm nici de unităţile medicale, nici de poliţia locală”, a conchis Nicolae în urma discuţiilor de la Constanţa.

Citit 675 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.